Fenerbahçe "Niye çıkıyorum, niye oynamıyorum?"

"Niye çıkıyorum, niye oynamıyorum?"

22.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençlerbirliği maçında Jose Fernandao ile Robin van Persie'nin değişiklik sırasında birbirlerinin yüzüne bakmaması gündeme oturdu.

Niye çıkıyorum, niye oynamıyorum

SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de galibiyetin de önüne geçen olayın ardında sürekli forma giyme isteğinin yattığı öğrenildi. Buradaki temel mesaj Teknik Direktör Pereira’ya gönderildi. Brezilyalı golcü, “Neden çıkıyorum?”, Hollandalı yıldız ise “Neden son 10 dakika oyuna giriyorum?” düşüncesiyle böyle bir tavır sergiledi.

Fenerbahçe, Gençlerbirliği deplasmanından üç puanla dönse de maçın önüne geçen olay Fernandao-Van Persie değişikliği oldu. İkilinin bu değişiklik sırasında tokalaşmaması ve dahası birbirlerinin yüzüne bile bakmaması büyük yankı uyandırdı.

Bu olayın ardında hem birikimin hem de iki oyuncunun sürekli oynama isteğinin yattığı öğrenildi. İşte madde madde bu gerginliğin ve gelinen noktanın sebepleri...

Haberin Devamı

1- Aslında ikilinin temel sıkıntısı sürekli oynamak. Buradaki temel mesaj Teknik Direktör Pereira’ya gönderildi. Fernandao, “Neden çıkıyorum?” Van Persie ise “Neden son 10 dakika oyuna giriyorum?” düşüncesi içindeydi.

2- İki futbolcunun da karakter yapıları benzer. İkisi de olaya bireysel yaklaşıp “Ne kadar oynadım?” ya da “Kaç gol attım?” psikolojisi içinde maçlara bakıyor.

3- Van Persie çok havalı ve sansasyonel şekilde geldi. Fernandao da attığı gollerle Bursaspor’da çizdiği profilin dışına çıkıp yıldız statüsüne kavuşunca rekabet kaçınılmaz oldu.

4- İkilinin sadece birbirleriyle değil diğer takım arkadaşları ile de mesafeli bir ilişkisi var.

5- Ancak bu krizin temeli sezon başı atıldı. Van Persie oynayamadığı için Pereira ile gerginlik yaşamış ve ardından bu sayede formayı almıştı. Fernandao da iyi oynamasına rağmen kulübeye oturtulmasını unutmamıştı.

6- Van Persie kendini takımın ilk golcüsü olarak görüyor. 60-70 dakika oynamak yetmiyor. 90 dakika sahada kalmak istiyor. Hatta bunu 65 dakika oyunda kaldığı Mersin maçı sonrası Milliyet’e yaptığı açıklamada ifade etmişti; “Daha uzun süre oynamak isterdim ama teknik direktörün kararına saygı gösteriyorum.”

Hocanın işi zor

Pereira daha önce Van Persie krizi ile uğraşıyordu. Artık Fernandao da oynamayınca ya da oyundan çıkınca benzer tepkiler vermeye başladı. Portekizli teknik adamın tek forvetle devam etmesi durumunda iki golcüyü de mutlu etmesi mümkün gözükmüyor.

Yazarlar