Galatasaray O bir fenomen

O bir fenomen

15.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın emektarı Sabri, 2003’ten bu yana sağ bekte tam 10 isimle rekabet etti ama kazanan hep o oldu. Sabri, performansıyla 19 milyon euroluk harcamanın çöpe gitmesini(!) sağladı.

O bir fenomen

Cim-Bom’un Atiker Konyaspor’u yendiği maçta tek golün sahibi Sabri Sarıoğlu, yaş, para ve diğer etkenlerin değil, “Galatasaraylı ruhu”nun ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

2001-2002 sezonunda profesyonel olan ancak ertesi sezon Süper Lig’de oynamaya başlayan Sabri Sarıoğlu,15 sezondur top koşturduğu Süper Lig’de 345 maçta görev aldı. Galatasaray’ın “Reis” lakaplı fenomeni, sağ bek mevkisine transfer edilen 10 oyuncuyla da girdiği forma rekabetinden başarıyla çıktı.

Sarı-kırmızılı takım kariyerinde sağ bekte oynayan futbolcular Cihan Haspolatlı, Cesar Prates ve Emmanuel Eboue ile rekabet içinde olan tecrübeli futbolcu, bu mevkiye transfer edilen Abel Xavier, Serkan Kurtuluş, Salih Dursun, Veysel Sarı, Tarık Çamdal, Martin Linnes ve Luis Cavanda’ya şans tanımadı.

Galatasaray, 2002-2003 sezonundan beri sağ bek mevkisine transfer ettiği 10 futbolcu için yaklaşık 19 milyon euro bonservis ve kiralama bedeli ödedi.

Haberin Devamı

Cim-Bom’un lig başlamadan 1 milyon 250 bin euro sabit ücret karşılığında bir yıllığına anlaşmaya vardığı Sabri’nin, sezon sonunda sözleşmesi sona edecek. Sabri Sarıoğlu, Galatasaray kariyerinde şu ana kadar 15 kupa kazandı. Sarı-kırmızılı takım ile 6 kez Süper Lig şampiyonluğu yaşayan tecrübeli futbolcu, 4 kez de Türkiye Kupası’nı kaldırdı. Sabri, ayrıca Galatasaray ile 5 kez TFF Süper Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi.