Fenerbahçe O şimdi çok Şen

O şimdi çok Şen

22.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin yetenekli futbolcusu performansıyla 2016 yılına damgasını vurdu. Vitor Pereira’nın gözdesi haline gelen Volkan sahada yer aldığı her 129 dakikada en az 1 gol veya asiste imza atarak son dönemin en verimli ismi oldu

O şimdi çok Şen

Bursaspor’daki çıkışını Fenerbahçe’de sürdüren Volkan Şen alkışları toplamaya devam ediyor. Sezonun ikinci yarısında sarı-lacivertlilerin en formda ismi olan Volkan performansıyla tam not aldı.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Torku Konyaspor ile oynanan maçın yıldızı olan 28 yaşındaki futbolcu son dönemde Teknik Direktör Vitor Pereira’nın en güvendiği futbolcuların başında geliyor. Ligin ilk yarısında genelde yedek kulübesinde kalan Volkan, 17. haftadaki Sivasspor maçıyla birlikte formayı kaptı. Milli futbolcu her 129 dakikada en az bir gol ya da asiste imza attı. Ayrıca 2016 yılında 6 gol ve 4 asistle 10 gole katkı yapıp, takımının bu süreçteki en skorer oyuncusu konumuna ulaştı.

Hücum hattında Volkan’ı her yerde oynatabilen Portekizli hoca birçok maçta yıldız oyuncuyu joker olarak kullandı. Beşiktaş derbisinde hücumu Volkan Şen üstünden planlayan ve golü de bulan Pereira, yetenekli oyuncuyu Akhisar maçında da takımın gizli 9 numarası yaptı. Torku Konya ile oynanan lig ve kupa maçlarında yapılan kanat değişiklikleri de Volkan vasıtasıyla golü getirdi.

Haberin Devamı

Bir diğer önemli nokta Volkan Şen’in yabancı dil avantajı oldu. Eşinden dolayı İngilizce’yi iyi bilen Volkan, Pereira ile doğrudan iletişim kurabiliyor. Hücum hattındaki Robin van Persie ve Nani ile İngilizce konuşan başarılı futbolcu, yeri geldiğinde bazı yerli oyunculara tercümanlık bile yapıyor.

Tribünlerin son gözdesi
Sezonun ikinci yarısında performansını artıran Volkan Şen, Fenerbahçeli taraftarların da sevgisini kazandı. Mersin İdmanyurdu ile Kadıköy’de oynanan son karşılaşmada Robin van Persie, Nani ve Diego’yu protesto eden tribünler, Volkan’a hiçbir tepki göstermemişti. Birçok maçta tribünlerden tezahürat ve destek alan tecrübeli yıldız ilk yılında camiada kabul edildi.
Pubis önlemi
Son dört resmi maçta Fenerbahçe’nin en iyisi olmasına karşın 60. dakikadan sonra genelde oyundan alınan Volkan Şen’e, “pubis” başlangıcı nedeniyle fazla yüklenilmediği bildirildi. Sakatlığının daha ciddi boyutlara ulaşmaması için Teknik Direktör Pereira tarafından fazla riske edilmeyen yıldız oyuncunun son yarım saatte tedbir amaçlı olarak kenara alındığı kaydedildi.
37
Volkan Şen bu sezon üç kulvarda toplam 37 resmi maça çıkarken 6 gol, 6 asiste imza attı.