Fenerbahçe ÖFKE PATLAMASI

ÖFKE PATLAMASI

03.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dirk Kuyt’ın beraberlik golü sonrası Benfica teknik heyeti, Fenerbahçe kulübesine sürekli sözlü tacizde bulundu. Ölümden dönen Gökhan Gönül statta yarım saat ambulans bekledi. Kulüp doktoru Burak Kunduracıoğlu adeta çıldırdı. Fransız hakem, Gökhan’a tekme atan Gaitan’a kart bile çıkarmazken, ikinci yarı düdükleri hep ev sahibi lehine çaldı. 2. gol öncesi Lannoy, düdüğünü göstererek Salih’i uzaklaştırdı ancak düdük çalmadan topun oyuna girmesine ses çıkarmadı.

ÖFKE PATLAMASI

SENAD OK

UEFA Avrupa Ligi’nde finalin kapısından dönen Fenerbahçe’de Benfica Kulübü ile karşılaşmanın Fransız hakemi Stephane Lannoy’a olan öfke bir türlü dinmiyor.
Maç sonrası değerlendirme yapan sarı-lacivertliler, ev sahibinin baskılı ve iyi oyununun yanısıra, bazı önemli detayların da sonucu belirlediğini düşünüyor. Teknik Direktör Aykut Kocaman ve ekibi özellikle Portekiz teknik heyetinin kendilerine yönelik söylemlerine, Benfica Kulübü’nün ciddiyetsizliğine ve hakem kararlarına bir hayli isyan etti.

SÖZLÜ TACİZ
Tansiyonu bir hayli yüksek olan karşılaşmada özellikle Fenerbahçe’nin Dirk Kuyt ile bulduğu beraberlik golünden sonra Teknik Direktörü Jorge Jesus başta olmak üzere tüm Benfica teknik heyeti, sarı-lacivertli kulübeye sözlü tacizlerde bulundu. Fenerbahçe bu durumu 4. hakeme bildirmesine rağmen hiçbir yaptırım uygulanmadı.

AMBULANS YOK
Gaitan’ın tekmesiyle adeta ölümden dönen Gökhan, yarım saat statta ambulans bekledi. Kulüp doktoru Burak Kunduracıoğlu, Benficalı yetkililerin bu ihmalkarlığı karşısında çılgına döndü. Bir süre stat içindeki klinikte tutulan Gökhan’ın hastaneye bir hayli geç gitmesi Fenerbahçeli yöneticileri ve teknik heyeti bir hayli kızdırdı.

KART BİLE VERMEDİ
Maçın hakemi Lannoy’un, Gökhan’ı sakatlayan Gaitan’a sarı kart bile göstermemesi ve pozisyonu devam ettirmesi Aykut Kocaman’ı en çok kızdıran olay oldu. Kocaman bu pozisyona uzun süre itiraz etse de Fransız hakem tepkisiz kaldı. İkinci yarıda tüm takdir haklarını ev sahibi lehine kullanan Lannoy’un, Luisao’nun Salih’i biçmesine de seyirci kalması Fenerbahçe kulübesini çileden çıkardı.

SALİH’İ GÖNDERMİŞ
Karşılaşmanın belki de kırılma anı olan Benfica’nın ikinci golü öncesi Lannoy’un yine başrolde olduğu ortaya çıktı. Fransız hakemin, Benfica’nın çabuk frikik atmasını önlemek için topun başına dikilen Salih’i düdüğünü göstererek uzaklaştırdığı bildirildi. Lannoy buna rağmen düdük çalmadan oyunu başlamasına ses çıkarmadı, Fenerbahçeliler’in bir anlık şaşkınlığı golü hazırladı.

Yazarlar