Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Konyaspor son 2 sezonda ligde çok iyi bir performans yakaladı. Ancak öncesinde de kolay pozisyon vermeyen,mücadeleyi seven,elinde ki oyuncuları çok iyi kullanan bir takım görüntüsündeydi. Hemde müthiş bir forvet almamalarına rağmen bu başarıyı yakaladılar.

Bu sene de sıralamada 2.durumdalar. Son bir kaç sezonda Skubiç, Kravets,Cicallesi, Ömer Ali,Miya, Jevtovic Shengelia ,Mpoku ve son olarak Rahmanoviç'i kaybettiler.

Takımın hem kanat hem forvet rotasyonunda bu kadar değişikliğe rağmen iyi maçlar çıkarıyorlar. Skubiç ,Shengelia ,Miloseviç ,Rahmanoviç çok önemi oyuncular. Miloseviç ve Rahmanoviç orta alanda 2 etkin isimdi.

Haberin Devamı

2 kanat oyuncuları Çekici ve Bytqi muazzam yetenekli oyuncular. Kaleye yaklaşmaları kolay,topla çok hareketli ve kaleyi gördükleri anda şutu düşünen oyuncular. 2 si de takımla iyi anlaşıyor. Takımda onları topla buluşturmakta çok istekli.

Bu oyuncuların yanında dün Michalak ta olsaydı Galatasaray defansı top çıkarmakta zorlanabilirdi. Dün onun yokluğunda aslında daha az kontraatak düşündüler.

Üstelik Muriç te yoktu sahada.. Bu da duran toplar adına Galatasaray için bir avantajdı.

Galatasaray maça iyi başladı. Tempolu oynuyorlar ve özellikle Boey'in kanadını iyi kullanıyorlar.Boey artık topla birlikteyken önemli sorumluluk alıyor. Burada yakaladıkları güven diğer oyuncuların da sahaya dizilişini etkiliyor. Gomis her pozisyonda kale önünde...

Konyaspor lu defans oyuncuları dün rakibi kontrol etmekte zorlandı. Galatasaray hem geriden uzun toplarla çabuk çıkıyor hem de rakip kendi sahasındayken topu bırakmıyor.

Golü de yine Boey 'in kanadından buldular. Golden sonra Konyaspor bytiiq ve çekici ile gelmeye çalıştı. Sahaya iyi yayılan ve kendi oyun felsefelerine bağlı bir takım konyaspor.

Atmış oldukları golde Hadziahmetoviç 'in pası kadar ; Çekici 'nin şut kalitesi de iyice kendini belli etti.

Galatasaray'lı oyuncuların rakip topa yakınken risk almamaları lazım. Dün Emin 'in kaybettiği topta Hadziahmetoviç 'in topu neredeyse gol olacaktı. Yine Çekici 'nin direkten dönen topunda da benzer bir durum oldu . Buralarda hem Torreria hem Oliviera daha çok kendini göstermeli. Elbette Mitsjö biraz daha takıma alıştığında burada durumda değişir.

Haberin Devamı

Konyaspor maç genelinde çok fazla pozisyon buldu. Muslera yine her zamanki gibi çok formdaydı. Galatasaray kanatlardan çok daha fazla pozisyon zenginliği yaratmalı. Bu onların en önemli avantajı. Kullanmalılar.

İcardi'nin oyuna girmesi ile bir gol buldu Galatasaray. Nereye koşu yapacağını bilen,rakip defans kurgusunu değiştiren bir oyuncu İcardi. Güçlü ve atletik olduğu için de markajda rakip oyuncuları zorluyor. Kanatlardan önüne gelen her top Galatasaray için şans demek.