Galatasaray Okan Buruk: Bu kuraldan kim memnun?

Okan Buruk: Bu kuraldan kim memnun?

08.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk idman öncesinde birçok konuda açıklamada bulunurken, gündeminde 8+3 kuralı da vardı. Sarı-kırmızılı takımın hocası, “Yanlış olduğunu hepimiz görüyoruz. Kimin mutlu olduğunu merak ediyorum” diye konuştu.

Okan Buruk: Bu kuraldan kim memnun

Spor Toto Süper Lig’de bu haftayı ‘bay’ geçecek olan Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk basın mensuplarına her konuda açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

8+3 kuralını eleştiren sarı-kırmızılı takımın teknik patronu şu ifadeleri kullandı: “Kuralın yanlış olduğunu görüyoruz. Kimin mutlu olduğunu ve ne fayda saylayacağını merak ediyorum. Bu kuraldan önce milli takım daha başarılıydı. Altyapılarımızla ilgili sorunları biliyoruz. Ama bunu Türk oyuncu oynat, oynatma olarak değerlendirmek yanlış. TFF’nin çalışma yapacağını düşünüyoruz. Türk futbolcu transferi kısıtlı. Mesela savunma oyuncusunu Türk oyuncu bulmak zor, bulunca da yüksek fiyatlar isteniyor. Bu da zorluk yaratıyor. Kendi akademimizden yetiştireceğimiz oyuncular var.”

‘Çok çetin geçiyor’

Ligin bekledikleri gibi geçtiğini belirten Buruk, “Başakşehir, Adana Demir, Konya... Herkesin puanı birbirine yakın. Zor bir lig olacak. Ligin genelinde bütün takımlar birbirini zorluyor. Kalite olarak iyi oyunlar ortaya çıkıyor. Türk futbolundaki en büyük sorun, vakit geçirmeye çalışan oyuncular ve buna izin veren hakemler. Türk futbolunun hızlanmaya ihtiyacı var. Bu olursa kalite artacak. Biz hızlı oynamaya çalışan bir takımız. Bunun daha da artması gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın hala gelişmekte olduğunu da hatırlatan 48 yaşındaki teknik adam, “Bu zamana kadar yapığımız tek hata, mağlup olduğumuz Giresunspor maçı. Onun dışındaki diğer maçları oyun olarak ve güven olarak, istatistiksel olarak da iyi durumda bitirdik. Genel olarak baktığımızda iyi yoldayız. Bu sene Galatasaray taraftarı büyük bir heyecan yaşıyor. Bunu yaşatan bir takım var. Bizim için en önemli şey sonuç. İlk günden ‘hedefimiz şampiyonluk’ dedik. Bugün de tek hedefimiz var şampiyon olmak” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

‘Benim de işim çok zorlaşıyor’

Haberin Devamı

Açıklamalarının sonunda ise Okan Buruk takımın ileri uçta oynayan oyuncularını değerlendirdi. Sarı-kırmızılı takımın hocası bu konuda da şu ifadeleri kullandı: “Seferovic iyi başlamıştı. Ama konu sadece Seferovic’i değil, onu ne kadar besleyebildik görmemiz gerekiyor. Seferovic iyi çalışıyor. Onun atacağı gollerin ona daha çok güven vereceğini konuştuk. Gol atamadıkça da baskıya girdi. Ama hem Seferovic hem Icardi ve Gomis olunca, benim işim de zorlaşıyor. Bunlar içinden en maksimumu almaya çalışacağım.”

‘Eleştiri normal’

Okan Buruk, takımın oyununun, gol atamamasının eleştirilmesinin normal olduğunu söyledi. Buruk, “Türkiye’nin en büyük kulübünde çalışıyorsunuz, beklenti yüksek. Bu yüzden eleştiri normal. Ben herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Ama ligin ilk 4 sırasına baktığımızda liderde 11 gol atmış. 3. sırada Konya’nın, Trabzon’un düşük. Bizim tam olarak kadromuzu oturtmadan bu zamana kadar iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘Icardi’de sorun yok’

Haberin Devamı

Okan Buruk, yıldız golcünün Arjantin’den döndükten sonra çalışmalara başladığını belirtirken, Kerem ve Yunus için de “Kendi performanslarının altında olduklarını biz de onlar da görüyoruz. Oyuncularımıza daha çok destek vereceğiz” dedi.

Okan Buruk, Icardi’nin durumunu, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün’deki performans düşüklüğünü ve forvetlerin son durumunu da değerlendirdi.

Futbolu bırakacağı haberleri bile çıkan yıldız golcünün bir sorunu olmadığını belirten Buruk, “Neşesi, keyfi yerinde. Bize katkı verecek. İyi bir karakter bir kere. Takım içerisinde hem arkadaşları hem de teknik ekiple iyi iletişim kuran, sorunsuz bir oyuncu. Geçen hafta küçük bir ağrısı olduğunu ve zor bir hafta geçirdiğini söylemiştim. Ülkesine gitti, geri döndü. Şu an iyi şekilde çalışıyor” dedi.

Kerem ve Yunus’un performansları için de sarı-kırmızılı takımın teknik patronu şu ifadeleri kullandı: “Onlara güveniyoruz. Kerem geçen sen devamlı oynadı, az tatil yaptı, tekrar başladı. Onlar için de kolay bir süreç değil. Oyuncularımıza daha çok destek vereceğiz. Kendi performanslarının altında olduklarını biz de onlar da görüyoruz. Kerem ve Yunus’un durumu dışardan da sosyal medya üzerinden karıştırılmaya çalışılıyor.”

Yazarlar