ING Basketbol Süper Ligi Ömer Faruk Yurtseven'den Obradovic'e sitem! 'Bunu yapmasını anlayamadım'

Ömer Faruk Yurtseven'den Obradovic'e sitem! 'Bunu yapmasını anlayamadım'

19.06.2022 - 14:25 | Son Güncellenme:

NBA ekibi Miami Heat'te oynayan Ömer Faruk Yurtseven, 2017'de Fenerbahçe Beko forması giyerken tartışma yaşadığı Zeljko Obradovic için sitem dolu ifadeler kullandı.

Ömer Faruk Yurtsevenden Obradovice sitem Bunu yapmasını anlayamadım

Kariyerini NBA ekibi Miami Heat'te sürdüren eski Fenerbahçeli oyuncu Ömer Faruk Yurtseven, S Sport'a özel açıklamalarda bulundu. 2017 yılında sarı--lacivertli takımda Obradovic'le gerginlik yaşayan 24 yaşındaki futbolcu, ünlü başantrenöre sitem etti.  

Haberin Devamı

'SADECE KENDİSİNİ DÜŞÜNÜYOR'

O dönem Obradovic, Ömer Faruk'a tepki göstermiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Ömer, 'kalsam mı, gitsem mi?' diye bize teklifte bulunmadı. Çünkü sadece kendisini düşünüyor. Onun için takım yok. Sezon başında yeni bir kadro kurduk ve gençlere şans verme kararı aldık. Kendisine 5 yıllık kontrat teklif ettik. Zaman istedi ve 2 ay düşündü. En sonunda imzalamak istemediğini söyledi. Hayatta her şeyin bir izahı var. Bu takımın koçu olarak genç oyunculara şans vermem doğru oluyor mu, bu durumda?"

Ömer Faruk Yurtsevenden Obradovice sitem Bunu yapmasını anlayamadım

'BANA GİDİP TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMEN İYİ OLUR DENDİ'

Ömer Faruk Yurtseven, yaptığı açıklamada "Medyaya söylenen var bir de olayın içinde gördüklerim var. Dışarıdan okuduğun zaman, 17 yaşındaki Ömer'in perspektifini söyleyen olmadı o sırada. Mantıklı bir yandan baktığınızda. Bir taraftar Obradovic konuşuyor, diğer yanda 17 yaşındaki Ömer. Fenerbahçe benim her zaman evim olarak kalacak. Kanada'da NBA'in düzenlediği Basketball Without Borders organizasyonu vardı. Tüm dünyadan oyuncular geliyordu. Ben Avrupa grubuyla gidiyordum. Kampa çağırıldığımı Fenerbahçe yöneticilerinden duydum. Bana 'iyi bir şans, iyi bir deneyim. Gidip Türkiye'yi temsil etmen iyi olur' dendi. Orada anlaşmıştık.

Haberin Devamı

'KANADA'YA BİLETİMİ, VİZEMİ BİLE F.BAHÇE ALDI'

Hatta o yönetici bana 'Gidip koça da (Obradovic'e) sorayım' dedi. Sonra bir daha Obradovic'in basın toplantısına kadar konusu açılmadı. Kanada'ya gidiş biletimi, vizemi bile Fenerbahçe aldı. O yüzden herkesin yeşil ışık yaktığını düşünüyordum. Uçakla Kanada'ya iner inmez telefonuma bildirim yağdı. Sonunda ana kaynağın Obradovic'in basın toplantısı olduğunu anladım ve izledim. Çok garip bir histi. Her gün gördüğüm bir insan, bana o büyük şansı vermiş birisinin öyle konuşması çok garibime gitmişti. Sebebini hiç anlamadım. Çünkü izin vermeseydi, bilet ve vize alınmazdı.

'BEN KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BERİ F.BAHÇELİYİM'

Taksiye atlayıp Kanada'ya gidilmiyor sonuçta. Sonradan bütün taraftarın bana karşı dönmesi ve söyledikleri şeyler beni üzdü. Ben küçüklüğümden beri Fenerbahçeliyim. Taraftarın negatif tavırla söylediği şeyler elbette dokunuyor. Ama bunları kontrol edemeyeceğimi öğrendim ve yola devam ettim. Aynı zamanda üniversiteye gitmek istiyordum. Sonradan bu yüzden Obradovic'in o basın toplantısında öyle konuştuğu aklıma geldi. Ayrılmak istemem hoşuna gitmediği için beni basının önüne böyle atması herhalde aklına gelen en iyi fikirdi o sırada. Bu kadar deneyimli bir koçun 17 yaşında bir çocuğa bunu yapmasını anlayamamıştım.

Haberin Devamı

'HAYATIMIN EN ZOR KARARLARINDAN BİRİYDİ'

Fenerbahçe'nin önerdiği 5 yıllık sözleşme o kadar yüksek bir ücretti ki o kontrata 'hayır' demek, hayatımın en zor kararlarından biriydi. Ama eğitimi öne koydum. 4 yıllık öğretimimi de tamamladım, diplomamı aldım. Ailemin de benim de düşünemeyeceğim bir paraydı. Bu detayı da kimse konuşmuyor ama orada eğitim dedik, o yüzden o kararı verdik."

Yazarlar