Fenerbahçe Önce Fenerbahçe

Önce Fenerbahçe

07.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hollanda Milli Takımı’nda teknik direktörlük koltuğuna oturması beklenen Dirk Advocaat’ın Fenerbahçe’deki işlerini bitirmeden gitmek istemediği belirtildi. Tecrübeli çalıştırıcı 4 Haziran tarihini görmeden ayrılmayı düşünmüyor.

Önce Fenerbahçe

Hollanda Milli Takımı’nın teknik direktörlük için düşündüğü ve büyük ölçüde anlaşma sağladığı Dirk Advocaat, her şeye rağmen Fenerbahçe’yi ön planda tutuyor.

Haberin Devamı

Sezonun 4 Haziran günü bitecek olmasından dolayı Hollanda’daki görevine rötarlı başlamak zorunda olan Advocaat, ciddi bir profesyonellik örneği gösterip, sarı-lacivertlilerden vazgeçmek istemiyor.

Bu süre zarfında Portakallar’ın Fas ve Fildişi Sahilleri ile hazırlık maçları yapacak olmasına karşın tecrübeli teknik adam Türkiye’deki işini bitirmeden ayrılmayacak.

Hollanda basınına da yansıyan haberlerde, Ruud Gullit’in yardımcı antrenör olarak düşünüldüğü, bu nedenle Advocaat gelene kadar böyle bir çalışma olacağı kaydedildi. 69 yaşındaki hocanın, federasyon yöneticilerine de 5 Haziran’da başlayacağını bildirdiği belirtildi.

Gullit’e devretti

Advocaat’ın hem profesyonel düşünce hem de sözleşmesine saygı nedeniyle hazırlık maçlarının Gullit ile geçirilmesini istediği ifade edildi. Tecrübeli hoca da olası bir kupa finali ve ligde ilk 2 sırayı sonuna kadar kovalama adına Fenerbahçe’deki işlerini tamamlamadan ayrılmayacak.

Haberin Devamı

Advocaat’a destek

Dirk Advocaat’ın Hollanda Milli Takımı ile görüşmesine eski öğrencisi Giovani Van Bronckhorst’tan destek geldi. AD gazetesine konuşan Van Bronchorst, Advocaat’ın tecrübesi ve ismiyle sıkıntılı durumdaki milli takıma yarar sağlayacağını söyledi.

Genç teknik adam, “Advocaat, benim hem futbolculuk dönemimde hem de antrenörlük zamanımda en büyük destekçim. Advocaat’ı yakından tanıyorum. O nedenle böyle bir dönemde Hollanda Milli Takımı için pozitif işler yapabilir. Bana göre doğru bir tercih olur” dedi.

Advocaat, sezon sonuna kadar Fenerbahçe’nin başarısı için ter dökecek. Kupa finalini hedefleyen Hollandalı teknik direktör, ligde de ilk 2 sırayı almanın hesaplarını yapacak. Advocaat lig bitene kadar Fenerbahçe için mücadele verecek.

Yazarlar