Fenerbahçe Önder Özen: Artık kimsenin tartışmayacağı bir hoca lazım

Önder Özen: Artık kimsenin tartışmayacağı bir hoca lazım

23.12.2021 - 07:38 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe deplasmanda konuk olduğu ve maçın ilk yarısında 9 kişi kalan Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmayı spor yorumcusu Önder Özen değerlendirdi.

Önder Özen: Artık kimsenin tartışmayacağı bir hoca lazım

Süper Lig'de  Fenerbahçe'nin Karagümrükspor'la 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı Önder Özen, NTV'de değerlendirdi. İşte Özen'in satır başları...

Haberin Devamı

"VOLKAN DEMİREL'İ TEBRİK EDERİM, ZORLANMADILAR"
"Karagümrük takımını ve Volkan Demirel'i kutlayarak başlamak isterim. Doğru çok fazla şey yaptı Karagümrük. 11'e 11 oyununda seçtiği oyun sebebiyle ayrı tebrik etmek isterim Volkan Demirel'i. 9'a 11 bölümünde Fenerbahçe rakibini nefes nefese bırakacak bir oyun oynamadı. Normalde 9 kişi kalan takım savunmada nefes nefese kalmış gibi düşünülür ama Fenerbahçe oyunu hızlandıramadığı için 8 oyuncu, geride Viviano çok rahat maçı bitirdiler."

"FAZLASIYLA KARAGÜMRÜK HAK ETTİ"
"Pek mücadele etmesine gerek kalmadı Karagümrük'ün. Efor ortaya koymadan, sadece iyi pozisyon alarak ve doğru savunma seçimiyle puan aldı ve hak etti fazlasıyla Karagümrük"

"RAKİP 9 KİŞİ KALDIKTAN SONRA ÇÖZÜM ÇOK AÇIK!"
"Fenerbahçe 11'e 11 olan bölümü de 9 kişi kalan rakibe karşı da bence yanlış oynadı. Çıkan 11 doğruydu onun dışında yapılabilecek bütün basit hataları yaptılar. Mesut ve İrfan'ın başlangıç pozisyonlarını mesela doğru bulmadım. Rakip 9 kişi kaldıktan sonra çözüm çok açık. Kapalı savunmaya hücum ederken yanlış tercihler yaptılar. Karagümrük de topu uzaklaştırıp takım halinde ileri çıkmak istemedi. Ancak doğru zamanı bulursa pas yaparak çıkmayı denedi pozisyonunu bozmadı."

Haberin Devamı

"KENARLARA 2 TANE ÇALIMCI LAZIMDI"
"Fenerbahçe ise bu rakibe karşı sağ ve sol dipten oyunu değiştirebilecek oyuncular kulübedeydi ve değiştirmedi. Değişiklikler tek tek geldi hep. 3 tane değişiklik yaptınız. Bu maçı izleyenler tempo düşüktü diyebilirler. Kapalı savunmaya karşı eski Barcelona en iyi zamanında 98 km koşmuş görürdünüz. Yürümüşler resmen. Veya Bayern Münih'in sağ ve sol dipte sabaha kadar çalım atacak çalımcıları var. 2 tane çalımcı lazımdı, ayak değiştirebilen çalım atabilen kim varsa oraya sokulabilirdi, kullanılmadı"

"1 DOĞRU ONLARCA YANLIŞLA 1 PUAN"
"Pas ritmi düşük kalınca, Mesut ve İrfan doğru yerde oynamayınca yani, 1 doğru onlarca yanlışla 1 puan aldı Fenerbahçe"

"SÜRPRİZ TOP YAPMAYI TERCİH ETMEDİLER"
"Mesut Özil Schalke'de sol önde, Real Madrid'de daha çok sağ önde ama hücumun her yerinde oynadı. Oyuncu değişikliklerini tek tek yaptılar. Böyle maçlarda ceza sahası içinde sahipsiz topa ihtiyacınız olur, sürpriz toplar. Bunu yapmayı tercih etmedi Fenerbahçe bugün"

Haberin Devamı

"ARADAKİ EN GÜNAHSIZI ZEKİ HOCADIR"
"Zeki Murat Göle uzun süredir kulüp içerisinde farklı birimlerde çalıştı. Ondan bağımsız değerlendirmeler yaptık. En günahsızı da Zeki hocadır"

"HOCA SEÇİMİ ÖZENLİ YAPILMIYOR"
"Fenerbahçe'nin antrenör seçerken özenli davranmadığını düşünüyorum son yıllarda. 2002-2003 sezonundan itibaren sezon arasında hoca değişikliği olmadı. Kötü gidilen sezonlar oldu ama yine de değişmedi. Her koşulda teslim olacağınız biri bulamadığınızda bu değişiklikler kaçınılmaz."

"BİZİM LİG, BİLİNEBİLECEK BİR LİG DEĞİL"
"Ligimizi bilen dendi, bizim ligimiz bilinmez. Her an her şey değişebilir. Championship mesela bilinmesi gereken takımlardır. Alt sıra üst sıra değişmez. Oyuncuları hocaları bellidir. 200 oyuncu gider 200 oyuncu gelir Süper Lig'de, nasıl bileceksiniz. Rıza Çalımbay'ın takımını tarif edersiniz, Çağdaş Atan, İlhan Palut'u tarif edersiniz ama o kadar."

Haberin Devamı

"KADRO İYİ, HOCAYLA KADRO İYİ ANLAŞAMADI"
"Fenerbahçe iyi takım kuramadığında iyi hocalar getirdi, ama iyi takım kurduğunda bu sezonki gibi hocayla takımı birleştiremedi. Son 2 sezonun kadroları kusursuz değil ama kaliteli kadrolar. Güvenilir, olgun oyuncuları var 2 sezondur ama hocayla takımı eşleştiremediler."

"ARTIK KİMSENİN TARTIŞMAYACAĞI HOCA LAZIM"
"Artık üzerinde hiç tartışma olmayacağı, herkesin arkasında sıraya gireceği bir teknik adama ihtiyacı var Fenerbahçe'nin. Yeni gelecek isim tartışılmayacak birisi olmalı"