Fenerbahçe Organize değil yerel!

Organize değil yerel!

07.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Milliyet’e yaptığı açıklamada bulunan tüfekte parmak izi saptandığını belirtti, “Parmak izi net değil ama karşılaştırılabilir nitelikte” dedi. Öz bulguların olayın organize olmadığını gösterdiğini de söyledi.

Organize değil yerel

TOLGA ŞARDAN - ANKARA

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor maçının ardından karayoluyla Trabzon’a giden Fenerbahçe kafilesine yönelik saldırıda önemli gelişmeler yaşandı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, olayın ardından başlatılan aramada bulunan tüfekte parmak izi saptandığını açıkladı, “Parmak izi net değil ama karşılaştırılabilir nitelikte” dedi.

Dere yatağında bulunan tüfeğin, olayda kullanılan tüfek olduğu da balistik inceleme sonucunda netleşirken, parmak izi incelemesinden sonuç alınamadı. Olayda kullanılan av tüfeğinde bulunan parmak izinin arşiv kayıtlarıyla örtüşmemesi üzerine Trabzon Emniyeti’nin olayın yaşandığı bölgedeki mahallelerde yaşayanların parmak izini almak için savcılıktan resmi talepte bulunacağı öğrenildi. Parmak izi alma işleminin söz konusu bölgeyle sınırlı kalmayacağı, gerekirse tüm Sürmene ilçesinde parmak izi alınması için adli girişimde bulunulacağı kaydedildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, kullanılan silahın ateşlendiği nokta da kesin olarak saptandı.

Haberin Devamı

Arkadaşlar çalışıyor

Vali Öz, saldırının organize bir eylem olup olmadığı yönündeki soruya ise “Organize iş değil. Şu andaki bulgular yerel olduğunu gösteriyor. Ancak, olayın farklı boyutlarının olup olmadığının anlaşılması için arkadaşlarımız çalışıyor” yanıtını verdi.

HTS’de sorun var

Saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişileri bulmak amacıyla kullanılan teknik takip yöntemleri arasında yeralan HTS kayıtlarının incelenmesinde sorunla karşılaşıldı. Vali Öz, Milliyet’in sorusu üzerine; “Telefon kayıtlarından net bir şey çıkmıyor. Bölgedeki bir-iki istasyonun farklı şirketlere ait olması nedeniyle sinyallerde farklı kesişmeler ve kaymalar var” dedi. Olayın çözülmesi ve zanlı ya da zanlıların yakalanması için Ankara’dan Trabzon’daki emniyet ve jandarma birimlerine telkinde bulunulduğu ifade edildi. Bu amaçla, Trabzon’a personel takviyesi yapılacağı öğrenildi.

Yazarlar