Galatasaray Osman Şenher'den Galatasaraylı isme övgü: Türkiye'nin en iyisi

Osman Şenher'den Galatasaraylı isme övgü: Türkiye'nin en iyisi

03.04.2024 - 07:51 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Hatayspor karşısında sahadan 1-0’lık skorla galip ayrıldı. Aslan'da Okan Buruk rekor kırarken Icardi de gol krallığı yarışında Dzeko'yu yakaladı. Mücadele sonrası spor yazarları karşılaşmayı köşelerinde değerlendirdi.

Osman Şenherden Galatasaraylı isme övgü: Türkiyenin en iyisi

Galatasaray, Süper Lig’in 31’inci haftasında konuk ettiği Hatayspor’u 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla sarı-kırmızılılar liderliğini korudu ve maç fazlasıyla Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 5'e yükseltti. Mücadele sonrasında spor yazarları karşılaşmayı köşelerinde değerlendirdi.

Haberin Devamı

OSMAN ŞENHER: MİLLİ ARA TEMPOYU DÜŞÜRMÜŞ / MİLLİYET
Şampiyonluğa oynayan takımlar, rakipleri karşısındaki 90 dakikalarda iki farklı öne geçemediği müddetçe sıkıntı yaşarlar. Dün gece Hatayspor karşısında bunu gördük. Volkan Demirel, düşme hattından kurtulmak için kesinlikle rakip Galatasaray da olsa 11 futbolcusuyla birden defans yapmıyor.
Halil, Bashiru, Strandberg ve Rivas ile devamlı karşı kaleye baskı yaptılar, gol pozisyonu da buldular. Ev sahibi takım maçın başında Icardi ile bir gol buldu. Aynı Icardi daha net bir pozisyonda ikinciyi atamadı. O pozisyonu golle sonuçlandırabilseydi, maçın gidişatı değişebilirdi. O gol olmayınca da, Hatayspor en azından bir gol atıp maçı berabere bitirmek için çok baskı yaptı.

Haberin Devamı

Osman Şenherden Galatasaraylı isme övgü: Türkiyenin en iyisi

ZAHA VE ZIYECH YETMİYOR
Zaha ve Ziyech çok iyi futbolcular ama bu yetiyor mu, hayır yetmiyor. Tempoları, fizik güçleri eksik olunca orta sahaya veya beklerine kesinlikle yardım etmiyorlar. Bu yüzden de sarı-kırmızılı takım orta sahada rakibine üstünlük sağlayamıyor ve açıklar veriyor. Evet dün gece Hatay gol atamadı ama bundan sonraki maçlarda Okan hocanın çok dikkatli olması lazım.

OKAN BURUK TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ...
Mauro Icardi karşılaşmaya hareketli başladı, golünü attı, daha fazlasını da yapabilirdi ama maalesef bu büyük yıldızı topla buluşturamadılar. Final paslarının hiçbiri yerini bulmadı; hep rakibe gitti. Bu kadar büyük yıldızlar aynı takımda oynayarak bu kadar pas hatası yapmamalı. Yaparsan pozisyona giremezsin.
Dünkü maçta bahane ararsak iki hafta milli ara, bir hafta da seçim için üç haftadır bu çocuklar top oynamıyor, maç yapmıyorlar. Motivasyon eksikliği diyebiliriz. Taraftar müthiş, çok büyük itici güç. Kadro mükemmel, teknik direktör Türkiye’nin en iyisi... O zaman bu takım taraftarına bu kadar stres yaşatmamalı. Mutlaka Okan Buruk ligin bitimine yedi hafta kala bu stresi daha az yaşamak için alternatif planlar yapacaktır.

Osman Şenherden Galatasaraylı isme övgü: Türkiyenin en iyisi

ERMAN ÖZGÜR: ÇOK YIPRATMADAN KAZANDI / FANATİK
Galatasaray dinlenmiş, moralli, taraftarı ile yüksek konsantrasyonlu, istediğinde vites arttırdığı ve hepsinden önemlisi Icardi’yi devreye soktuğu bir ilk yarı oynadı. Hatayspor’un Galatasaray’ı zorlamaya çalıştığı birkaç pozisyonda gol ihtimali işi bitirecek oyuncuların kalitesizliğine kurban giderken Galatasaray için sezonun genel dinamiklerinde Mertens’in asist, İcardi’nin gol becerileri sayesinde tabelayı aldılar.. Ve sezonun iç saha maçlarında olduğu gibi Galatasaray gerektiği kadar oynayarak, gol sonrasını aktif dinlenir gibi geçirdi. Fakat 2. yarının başında kontrollü oyunun dozu biraz kaçınca Hatay daha tehditkar oldu. Strandberg’in ofsayta takılan golü ile Okan Buruk da daha fazla dayanamadı. Kerem Aktürkoğlu ve Kaan Ayhan ile müdahale edip Barış Alper’i öne attı.
Özellikle duran toplardan Kaan iyi fırsatları dışarı atınca Hatay son düdüğe kadar direncini kaybetmedi. Fakat Okan Buruk hamleleri devam ettikçe Hatay’ın pozisyon bulma ihtimali de azaldı. Sonuçta Galatasaray kendini çok yıpratmadan tecrübesi ve geniş kadrosuyla bir engeli daha aşmış oldu. Genelde sezon finali Galatasaray kadrosunda sezon içinde sakatlıklardan çok sıkıntı yaşayan İcardi, beklenen katkıyı vermeyen Ziyech ve Zaha gibi özel isimlerin sahne almasını beklediğim bir son düzlük. Hatay maçı özelinde Icardi işini iyi yaparken Ziyech ve Zaha yine beklenenin altında kaldılar.

Haberin Devamı

SERKAN AKCAN: ICARDİ MODU / FANATİK
Galatasaray için Ali Sami Yen büyüsü denen bir gerçek var. Hatayspor’a karşı kendi vasatının altında bir gecede bile Icardi’nin korner organizasyonunda attığı kafa golüyle kazanabiliyor. Ligin bitimine artık 7 hafta kaldı, yarış alev alev sürüyorken iyi oyundan ziyade kayıpsız biten 90 dakikalar antrenörler için çok daha önemli görünüyor. Okan Buruk, aylardır formadan uzak kalan Ziyech’i sağ önde kullanınca Barış Alper Yılmaz maça sağ bekte başladı. Ziyech fizik olarak kötü durumda. Hücum aksiyonlarından aldığı rol çok sınırlı kaldı. Karşısında oynayan Ghoulam ve Rivas’a karşı zorlandığı bir maç oynadı. 68. dakikadan sonra Kaan Ayhan Ziyech’in yerine girince Barış Alper’e forvetin yolu açıldı. Barış Alper kesinlikle önde oynamalı şimdilik Tete’den de Ziyech’ten de daha iyi durumda. Güçlü, ayakta kalıyor ve rakiplerine eşleşme sorunu yaşatıyor.
Geçtiğimiz günlerde Manchester City’nin İspanyol orta sahası Rodri, ‘Biz şampiyonluk modunu açtığımızda kupalar kazanırız’ açıklamasını yaptığında sanırım Icardi o röportajı izliyordu. Sezonun ortasında formundan hayli uzak görünen Icardi, Kasımpaşa maçından bu yana kendi şampiyonluk modunu açmışa benziyor. Hatayspor’a karşı da duran top organizasyonunda sezgileriyle topu ağlara gönderdiğinde bu Arjantinlinin son 3 maçtaki 4. golü olarak kayıtlara geçti. Galatasaray dün gece Hatayspor’a karşı vasatı aşamadı, koca 90 dakikada sadece 2 isabetli şut atabildi, kalesinde pozisyon verdi ama Icardi’si olduğu için kazandı.