Galatasaray Osman Şenher'den Galatasaraylı yıldıza eleştiri: İlk kez bu kadar kötü gördüm!

Osman Şenher'den Galatasaraylı yıldıza eleştiri: İlk kez bu kadar kötü gördüm!

26.01.2024 - 07:21 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, sahasında İstanbulspor'u konuk etti. Sarı-kırmızılılar maçtan 3-1 galip ayrıldı. Spor yazarları bu karşılaşmayı değerlendirdi.

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldıza eleştiri: İlk kez bu kadar kötü gördüm

Trendyol Süper Lig'in 22'inci haftasında Galatasaray, RAMS Park'ta ligin son sırasındaki İstanbulspor'u ağırladı. Maçın ilk yarısında beklentilerin altında kalan ve 1-0 geriye düşen sarı-kırmızılılar, Kerem Aktürkoğlu'nun penaltıdan kaydettiği golle eşitliği sağladı. İkinci yarıda sahneye yine Kerem Aktürkoğlu çıktı ve takımını 2-1 öne geçirdi. Mauro Icardi penaltıdan attığı golle maçın skorunu tayin etti: 3-1

Haberin Devamı

Spor yazarları Galatasaray-İstanbulspor karşılaşmasını değerlendirdi. Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher, Galatasarylı yıldızın performansını eleştirirken "İlk kez bu kadar kötü gördüm" ifadelerini kullandı.

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldıza eleştiri: İlk kez bu kadar kötü gördüm

Spor yazarlarının değerlendirmeleri şu şekilde:

OSMAN ŞENHER - GALATASARAY ÇOK ZORLANDI

Şampiyonluk yarışında zirveye oynuyorsan her maçın zor geçer. Geçen haftaki Galatasaray, Trabzon’da resmen şov yapmıştı. RAMS Park’a 40 binin üzerinde taraftar “aynı Galatasaray’ı göreceğim” diye tribünleri doldurdu. Ama ne yalan söyleyeyim; herkes şok oldu. Bilhassa maçın ilk yarısında sahada koşamayan, doğru dürüst pas yapamayan, kazanma hırsı hiç olmayan bir takım vardı.

İkinci yarıya girerken çok kötü gününde olan Kaan Ayhan’ı Okan hoca sağ beke, sağ bek oynayan Barış Alper’i sol beke, sağ stoper Nelsson’u sola, sol stoper Sanchez’i sağa, çok kötü gününde olan Tete’yi çıkararak Icardi’yi oyuna sürdü. Bu değişiklikler takımı biraz olsun hareketlendirdi, kazanma hırsı getirdi. Buna rağmen son dakikalara kadar çok zorlanan bir Galatasaray vardı. Bugün maalesef iki bekin hiç yaratıcılığı yoktu. Hele Kaan Ayhan’ı ilk defa bu kadar kötü gördüm.
Kerem Aktürkoğlu iki gol atmasına rağmen çok top ezdi. Ama kazanma hırsı üst seviyedeydi.

Haberin Devamı

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldıza eleştiri: İlk kez bu kadar kötü gördüm

Torreira ikinci yarıda yıldızlaştı. Yine çok kötü gününde olan Kerem Demirbay’ın yerine Ndombele de oldukça katkı verdi. Galibiyet golleri de maçın sonuna sıkıştı.

İstanbulspor, bu futbolla nasıl küme düşüyor anlayamıyorum? Bütün futbolcuları her şeylerini sahaya koydu. Gol pozisyonlarına girdiler. Bölüm bölüm de olsa Galatasaray defansına çok anlar yaşattılar.

Sonuçta, Galatasaray Icardi’nin de üçüncü golü atmasıyla hem üç puan aldı, hem de moralleri bozulmadan yarışa devam etti. Maçın en ilginç olayı ise maçın hakemi Bahattin Şimşek’ten geldi. Barış Alper’in kafa vuruşunda topa İstanbulspor defansındaki Ali Yaşar’ın elleri topa müdahale etti. Bunu bir orta hakem nasıl görmez? Maç devam etti. O top gitti Galatasaray kalesinde gol oldu. Daha sonra VAR’ın uyarmasıyla hakem golü iptal etti, Galatasaray lehine de penaltı verdi. Böyle bir şeyi ilk defa görüyorum. Orta hakemin de yan hekemlerin de daha dikkatli maç yönetmesi gerekir.

Haberin Devamı

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldıza eleştiri: İlk kez bu kadar kötü gördüm

BURCU KAPU - ŞİFRE: KAPALI SAVUNMA

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ligde nasıl bir güç dengesizliği yarattığını, maçları nasıl domine ettiklerini anlattığımız günler geride kaldı. Ligin kalanına damga vuracak yeni bir klişemiz var, kapalı savunma. Diğer takımlar baktı ki bu ikisiyle baş edemeyecek, çözümü kapanıp fırsat beklemekte buldu. Kim suçlayabilir ki bunun için onları?

İstanbulspor da alanları çok iyi kapatan, bir de başta Ndao olmak üzere çoğu oyuncusunun dinamizmiyle kontra bekleyen bir planla sahadaydı. Peki bir gün önce Fenerbahçe, dün de Galatasaray puan alırken ne kadar zorlandı? Çok!
Galatasaray’ın ilk yarı en zorlandığı konu Kerem-Tete kanatlarının üretkenliği oldu. Tete bu sezon başarısız transferler listesine bir numaradan girer. Geriden gelen Barış ve Kaan da devşirme bek olup çizgiye inme disiplininden kopunca kanat hücumları daha etkisiz kaldı. İkinci yarı tek bir oyuncu değişikliği ama takımda neredeyse komple mevki değişikliği yapan Okan Hoca, önce savunmada herkesin kendi içinde yerini değiştirip arkada verdiği boşluklara, sonra önde topu daha hızlı çevirmeye önlem aldı.

Haberin Devamı

Rakip “Bana ancak duran toptan, uzaktan şuttan gol atabilirsin” diye adeta bağırırken Galatasaray’a galibiyet puanını frikikten Kerem kazandırdı. Bir not taraftara, Kerem bu takımda eleştirileri en son hak eden oyuncu. Disiplini, kendine bakması, profesyonelliği ile saygı duyulması gereken bir sporcu.

Yarışan iki takımla başladık onlarla bitirelim. Bir gün önce Fenerbahçe, dün Galatasaray şunu kabul etmeli, gerginsiniz. Şampiyonluk telaşı, puan kaybetme korkusu her iki takımda da var, olması da çok doğal. Nefes nefese geçen yarışta bu panik normal, yok değiliz demek yerine stresi kabul etmek lazım. Çünkü bilinen bir kuraldır, stresi yönetmenin ilk şartı olduğunu kabul edip normalleştirmektir.

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldıza eleştiri: İlk kez bu kadar kötü gördüm

NEVZAT DİNDAR - NE SİHİRDİR NE KERAMET, KEREM'DE MARİFET

Haberin Devamı

Süper Lig’in hiç de kolay olmadığı dün bir kez daha ortaya çıktı. Galibiyet için sahaya çıkan Galatasaray, 27. dakikada şaştı kaldı. Ndao’nun vuruşu direğe takıldı. Saniyeler sonra ise Sambissa’nın kafa golü geldi: 0-1. 33’te hızlı gelişen İstanbulspor atağında Emir Kaan topu ağlarla buluşturdu. VAR tavsiyesi üzerine kenara gelen Bahattin Şimşek, pozisyon öncesi Galatasaray’ın penaltısını tespit etti. 36’da Kerem Aktürkoğlu skora dengeyi getirdi: 1-1.

İkinci yarı Tete-Icardi değişikliğiyle başladı. 67’de Icardi’nin golü ofsayt nedeniyle VAR’a takıldı. 79’da Kerem Aktürkoğlu bu kez takımını öne taşıdı. Kerem frikikte sol köşeyi iyi gördü ve kaleci Alp’i çaresiz bıraktı: 2-1. 89’da Mamadou direkt kırmızı kartla atılınca İstanbulspor 10 kişi kaldı ve direnci daha da kırıldı. Karşılaşmanın 90+2. dakikasında Icardi, kaleci Alp tarafından düşürülünce bir penaltı daha yaşandı. Kendisine yapılan penaltıyı kullanan Arjantinli skoru 3-1’e taşıdı.

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldıza eleştiri: İlk kez bu kadar kötü gördüm

Yazarlar