Galatasaray Osman Şenher'den Icardi'ye övgüler: Metin Oktay'ın izinde! Bu daha başlangıç

Osman Şenher'den Icardi'ye övgüler: Metin Oktay'ın izinde! Bu daha başlangıç

25.08.2023 - 14:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi attığı gollerle sarı-kırmızılıları coşturmaya devam ediyor. Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher, Arjantinli yıldıza övgüler yağdırırken "Metin Oktay'ın izinde" ifadelerini kullandı.

Osman Şenherden Icardiye övgüler: Metin Oktayın izinde Bu daha başlangıç

Galatasaray'ın geçen sezon PSG'den kiraladığı Mauro Icardi, sarı-kırmızılıların 23. şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmuştu. Arjantinli yıldız, kiralık sözleşmesi sona ermesinin ardından PSG'ye geri dönmüştü. Galatasaray uzun uğraşlar sonucunda Icardi'nin bonservisini 10 milyon euro karşılığında aldı.

Haberin Devamı

Galatasaray ile bıraktığı yerden devam eden Mauro Icardi, Olimpija Ljubljana maçında attığı golle 2023-2024 sezonundaki ilk resmi golünü attı. Galatasaray'ın Trabzonspor'u 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada iki gol birden atarak sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren Arjantinli yıldız, Molde deplasmanında attığı unutulmaz golle Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi gruplarının kapısını açtı.

Osman Şenherden Icardiye övgüler: Metin Oktayın izinde Bu daha başlangıç

Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher, performansıyla adından söz ettirmeye başlayan Mauro Icardi'ye övgüler yağdırdı. Bugünkü köşesinde Arjantinli yıldızı Metin Oktay'a benzeten Şenher, Arjantinli yıldız için "Metin Oktay'ın izinde" ifadelesini kullandı.

Osman Şenher'in yazısı şu şekilde:

"Mauro Icardi; Galatasaray’a bağlılığı, kalitesi, arkadaşlarıyla diyaloğu ve pozitifliğiyle taraftarların çok büyük saygısını kazandı. Hatta birçok kişiden, ‘Böyle devam ederse Metin Oktay gibi Icardi de bu takımın efsanesi olacak’ söylemlerini duymaya başladık.

Haberin Devamı

‘Icardi bunu hak ediyor mu?’ diye sorarsanız, fazlasıyla hak ettiğini söyleyebilirim. Sarı-kırmızılılardan aldığı ücretin üç katı fazlasını veren kulüpler vardı. Hiçbirine bırakın gitmeyi, görüşmedi bile. Maç oynanırken bakıyoruz, santrforlar hep bencil olur, golleri hep kendileri atmak ister. Icardi ise kendi müsait durumda olmasına rağmen, arkadaşları daha müsaitse topu onlara verip gol attırıyor. Bu apayrı bir şey. Bunu ancak içindeki takım sevgisi çok fazla olan topçular yapar."

Osman Şenherden Icardiye övgüler: Metin Oktayın izinde Bu daha başlangıç

"MAURO ICARDI DE METİN OKTAY'IN YOLUNDA"

"Metin Oktay da boş mukaveleye imza atardı. Kendi adına ‘Taçsız Kral’ diye filmler çevrildi. Galatasaray taraftarının artışında en az yüzde 40’lık payı oldu. Şimdi Mauro Icardi de aynı yolda. İlkokul çocukları bile, annesi babası başka takım taraftarı da olsa, hepsi koyu bir Icardici oldu. Tribünlerde bir tek bilet bulmak bile neredeyse imkansız hale geldi. Adına şarkılar söyleniyor, Cim-Bom’un bütün maçları şova dönüyor.

Icardi’nin bu duruma gelmesinde bonservisini alan yönetimin tabii ki büyük payı var ama en büyük pay Okan Buruk’un, bunu unutmayalım. Acaba deneyimli oyuncuya 5 milyon euro versen, herhangi birisini omuzuna alıp stadın içinde dolaşır mı? Bu mümkün değil. Öte yandan hocasıyla kurduğu diyalog, saygı, sevgi kendisine bunu gönülden yaptırıyor."

Haberin Devamı

Osman Şenherden Icardiye övgüler: Metin Oktayın izinde Bu daha başlangıç

"BU FORVET HATTI ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE NELER YAPMAZ"

"Ben bunun daha başlangıç olduğunu düşünüyorum. Şöyle düşünün; Zaha, Ziyech, Tete, en önde de Icardi... Bu forvet hattı Şampiyonlar Ligi’nde neler yapmaz... Bırakın Türkiye’yi, Avrupa’yı ayağa kaldıracak kalitede bir hücum hattı. Tete, Molde maçında 81’de oyuna girdi. ‘Tete ne yaptı?’ diye konuşanlar var. Herhalde bu arkadaşlar, maçı seyrederken dikkatini vermiyorlar. Atılan 3. gole dikkat edin. Tete 35-40 metre uzaklıktaki Barış Alper’in kafasına adrese teslim topu gönderiyor. Barış topu Icardi’nin önüne indiriyor. O da müsait durumdaki Midtsjö’nün önüne yuvarlıyor, takımın 3. golü geliyor.

Burada önemli olan şey o topu Barış’a ancak Tete gibi kaliteli bir futbolcu gönderebilir. Ben bundan sonra oynanacak tüm maçlarda Zaha ve Ziyech’in kalitelerini mutlaka taraftarlara göstereceklerine inanıyorum. Galatasaray’da sıkıntı yok mu, tabii ki var. Orta sahada Berkan ve Oliveira rakibe üstünlük sağlayamıyorlar. Buna rağmen Galatasaray, Avrupa kupalarında 5 maç oynamış, 4 maçı kazanmış, 1 maçta berabere kalmış. 10 gol atmış, 4 gol yemiş. Düşünün takımda Torreira, Zaha, Ziyech olmadığı halde..."

Haberin Devamı

Osman Şenherden Icardiye övgüler: Metin Oktayın izinde Bu daha başlangıç

"BERKAN KULÜBE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEK"

"Son sözüm de Berkan’ı yerden yere vuranlara... Bu çocuğun kalitesi belli. Torreira’nın olmadığı bir dönemde, sezon başından beri varını yoğunu sahaya koyuyor. Okan Buruk’un orta sahada sıkıntı çektiği dönemde ilaç oluyor. Evet, Berkan bundan sonraki maçlarda da, bilhassa ligde takımı için yine her şeyi yapacak ve kulübüne hizmet etmeye devam edecek."