Dünyadan Futbol ÖZEL | Ajax'tan Türkiye açıklaması! Türk bayraklı pazubendi takmamıştı

ÖZEL | Ajax'tan Türkiye açıklaması! Türk bayraklı pazubendi takmamıştı

16.02.2023 - 14:26 | Son Güncellenme:

Bir dönem Türkiye'de Galatasaray forması giyen Wesley Sneijder, Hollanda'da geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda Ajax hariç tüm takımların Türk bayraklı pazubent taktığını ifade etmişti. Türk bayraklı pazubendi takmadığı gerekçesi ile eleştirilen Ajax'tan konuyla ilgili yapılan açıklamaya Skorer ulaştı.

ÖZEL | Ajaxtan Türkiye açıklaması Türk bayraklı pazubendi takmamıştı

Hollanda'da geçtiğimiz hafta sonu oynanan tüm futbol maçlarında Türkiye'de depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmuştu. Ayrıca Ajax hariç tüm takımların kaptanları Türkiye ve Suriye bayraklı pazubendiyle maça çıkmıştı.

Haberin Devamı

Türk bayraklı pazubendi takmadığı gerekçesi ile eleştirilen Ajax'tan konuyla ilgili yapılan açıklamaya Skorer ulaştı.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Hollanda'da geçen hafta oynanan futbol maçlarında Kahramanmaraş merkezli ve 10 il ile Suriye'yi etkileyen depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması kararı alınmıştı. Hollanda Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Düşüncelerimiz, Türkiye ve Suriye'deki yıkıcı depremlerden etkilenen herkesin yanında" ifadesi kullanılmıştı.

ÖZEL | Ajaxtan Türkiye açıklaması Türk bayraklı pazubendi takmamıştı

PAZUBENDİ BURAK YILMAZ DA TAKTI

Fortuna Sittard forması giyen Burak Yılmaz da Emmen ile yapılan karşılaşmaya ülkemizde yaşanan deprem felaketine destek mesajı içeren kaptanlık pazubendi ile çıktı.

SNEİJDER AÇIKLAMIŞTI

Haberin Devamı

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Wesley Sneijder, "İzleyicilerimizin görmesi buraya geçen hafta sonu Eredivisie'deki tüm kaptanların giydiği bir pazubandı getirdim. Bir kulübün kaptanı dışında herkes Suriye ve Türkiye'deki depremzedelere destek için o bandı taktı. DHSC'de kulüpten arkadaşım Tarık Divarcı'nın başlattığı çok güzel bir girişim. Benden onu desteklememi istedi ve ben de yaptım." ifadelerini kullanmıştı.

Ajax'ın ise yönetim kararı ile Türk bayraklı kaptanlık pazubendini takmadığını söyleyen Sneijder "‘Bu yönetimin bir kararıydı çünkü kendileri bir aksiyon alacakmış. Aksiyonlarının ne olduğunu bilmiyorum ama biz bandı takan kaptanlara bakmalıyız. 17 kulüp katıldı ve bunun için çok minnettarız. Belki de hala Ajax'ta formasını bağışlamak isteyen oyuncular vardır." demişti.

ÖZEL | Ajaxtan Türkiye açıklaması Türk bayraklı pazubendi takmamıştı

SKORER'E KONUŞTU

Hollanda'da destek amacıyla Türkiye ve Suriye bayraklı pazubandların kullanılmasına öncülük eden DHSC Utrecht'in antrenörü Tarık Divarcı Skorer'e konuştu. Sneijder ile görüşerek pazubent fikrini hayata geçirdiklerini aktaran Divarcı, "Sneijder benim arkadaşım. Türkiye'de futbol oynadığı için ülkemizle sıcak bir bağlantısı var. Türkiye'yi çok seviyor. Ona "Bu pazubandları yaptıralım, 1. Lig'de kullansalar olur mu, bana yardımcı olur musun?" dedim. O da seve seve yardımcı olacağını söyledi. Hollanda Futbol Federasyonu ile görüşme yaptık ve planlarımızı anlattık. Onlar da sıcak baktılar ve yapalım dediler. Geçen hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 1. Lig'de oynanan maçlarda kaptanlar pazubent taktılar. Takımlar formalarını da imzaladılar ve bize verdiler. Biz de açık artırma ile formaları satacağız. Toplanan parayı da Türkiye'ye bağışlayacağız." sözlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

ÖZEL | Ajaxtan Türkiye açıklaması Türk bayraklı pazubendi takmamıştı

AJAX'TAN AÇIKLAMA: YANLIŞ ANLAŞILDIK

Ajax'ın Sportif Direktörü'nün kendisi ile iletişime geçtiğini aktaran Tarık Divarcı, "Ajax bu konu hakkında bize geri döndü. Ajax'ın Sportif Direktörü ile bir görüşme gerçekleştirdik. Yanlış bir anlaşılma olduğunu dile getirdi ve kendileri de katkı sağlamak istediklerini söyledi. Bize 3 adet imzalı forma verdiler, onları da açık artırmaya çıkaracağız." dedi.

'SNEIJDER KENDİ FORMALARINI DA VERDİ'

Sneijder'in kendi formalarını da verdiğini aktaran Türk futbol adamı, "Sneijder kendisine ait formaları da açık artırmaya çıkaracak. Pazar günü Milan'a gideceğiz. Orada eski kulübü Inter de forma verecek. Dünya çapında tanıdık isimlerin, futbolcuların formalarını topluyor." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ÖZEL | Ajaxtan Türkiye açıklaması Türk bayraklı pazubendi takmamıştı

'BURAK YILMAZ KRAMPONLARINI VERDİ'

Milli futbolcu Burak Yılmaz'ın kramponlarını vererek kampanyaya destek sağladığını söyleyen antrenör, "Burak Yılmaz, Sneijder'in yakından tanıdığı bir arkadaşı. Burak da kramponlarını bize verdi. Herkes elinden geldiğince büyük yardımlar ediyor." açıklamasını yaptı.

TÜRK HAKEM DE KAMPANYAYA KATILDI

Hollanda'da görev yapan Türk hakem Serdar Gözübüyük'ün de Şampiyonlar Ligi formasını verdiğini belirten Divarcı, "Hollanda Futbol Federasyonu'na da değinmem lazım. Onların da kampanyaları oldu. Çok sıcak baktılar teklifimize. Ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Türk hakem Serdar Gözübüyük de bizle beraber bu kampanyaya katıldı. Hakem olarak o da pazubendi taktı ve Şampiyonalar Ligi formasını verdi. Büyük bir yardım oldu." dedi.

ÖZEL | Ajaxtan Türkiye açıklaması Türk bayraklı pazubendi takmamıştı

'MAÇ ORGANİZE ETMEK İSTİYOR'

Sneijder'in bir hazırlık maçı düzenlemek istediğini de sözlerine ekleyen antrenör, şu şekilde devam etti: "Can-ı gönülden ne yapabiliyorsak. Aklımız fikrimiz canımız ülkemizde. Burada yaşıyoruz ama hergün onalrı düşünüyoruz. Duygulanıyorum da bunları anlatırken. En azından yapabileceğimiz bu diye düşündük. Sneijder ile konuştum birkaç ay sonra maç organize etmek istiyoruz. Belki Dirk Kuyt ile beraber olabilir."