Futbol ÖZEL - Christoph Daum: Henüz hiçbir şey bitmedi

ÖZEL - Christoph Daum: Henüz hiçbir şey bitmedi

04.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Christoph Daum şampiyonluk yarışını Milliyet’e değerlendirdi. Beşiktaş’ın Galatasaray’ı yenerek lige yeni bir heyecan kattığına vurgu yapan Alman hoca, “Henüz hiçbir şey bitmiş değil. Son maçlarda yaşananlar şampiyonun 2-3 hafta sonra belli olacağını gösteriyor” dedi.

ÖZEL - Christoph Daum: Henüz hiçbir şey bitmedi

Hayatını anlatan belgeselin çekimi için İstanbul’da bulunan Christoph Daum, Vodafone Park’ta izlediği Beşiktaş-Galatasaray derbisini ve şampiyonluk yarışını Milliyet’e değerlendirdi. Bir süredir akciğer kanseri ile mücadele eden ve ülkesine döndükten sonra kritik bir ameliyat geçirecek olan Alman teknik adam, Beşiktaş’ın derbide haklı bir galibiyete imza attığını ifade etti.

Haberin Devamı

İlk olarak dev maçı yorumlayan Daum, “Bu sezon birçok derbiyi izleme fırsatı buldum. Beşiktaş-Galatasaray derbisi oldukça yüksek bir seviyede oynandı. Beşiktaş ikinci yarıdaki üstün performansıyla maçı kazandı ve şampiyonluk yarışına heyecan kattı. Beşiktaş sahasında her zaman dominant bir takımdır ve baskılı futbol oynar. Galatasaray ilk yarıda genel olarak başarılıydı ama ikinci devre temposunu devam ettiremedi. Beşiktaş buna karşılık gücünü ortaya koydu ve maçı kazandı” dedi.

ÖZEL - Christoph Daum: Henüz hiçbir şey bitmedi

"KARŞILIK VEREMEDİLER"

Alman teknik adam, Galatasaray’ın son haftalarda düşüşe geçtiğine vurgu yaptı. Sarı-kırmızılı takımın, Beşiktaş’ın agresif oyununa karşılık vermekte zorlandığını aktaran Daum, “Beşiktaş ikinci yarıda her geçen dakika temposunu yükseltti ve kontrolü tamamen ele geçirdi. İzlemeye değer ve keyifli bir futbol oynadılar. Beşiktaş’ın ikinci golü Galatasaray’ın hediyesiydi ama bu gol aynı zamanda baskılı futbolun bir sonucuydu. Galatasaray’ın böyle bir maçta bu hatayı yapmaması gerekirdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

"HER TAKIM KAYBEDİYOR"

Christoph Daum, Beşiktaş’ın Fenerbahçe’den sonra Galatasaray’ı yenerek şampiyonluk için umutlandığının da altını çizdi.

Süper Lig’in sürprizlere açık olduğunu belirten deneyimli teknik adam, “Türkiye’de her takım mağlup olabiliyor. Beşiktaş, Galatasaray’ı yenerek hem kendisi umutlandı hem de Fenerbahçe’ye önemli bir avantaj sağladı. Ligde henüz hiçbir şey bitmiş değil. Bu yaşananlar, Türkiye’de şampiyonun 2-3 hafta sonra belli olacağını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

ÖZEL - Christoph Daum: Henüz hiçbir şey bitmedi

"GURUR DUYULACAK BİR TARAFTAR VAR"

Christoph Daum, Beşiktaşlı taraftarlar için övgü dolu ifadeler kullandı.

Siyah-beyazlıların derbi maçta kendisine yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Alman çalıştırıcı, “Maçtan önce olağanüstü bir ilgi ve sevgi ile karşılandım. Beşiktaş’ta çalıştığım yıllar için teşekkür eden ve değer veren çok fazla taraftar vardı. Ben de bu anlamda her birine çok teşekkür ediyorum. Beşiktaş taraftarı, rakipler üzerinde yarattığı baskı ve kendi takımlarına verdikleri destekle dünyada çok farklı bir konumda yer alıyor. Özellikle derbilerde büyük bir itici güç olarak takımlarına destek veriyorlar. Beşiktaş, taraftarı ile gurur duymalıdır” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar