Fenerbahçe Fenerbahçe'den Okan Buruk'a tepki! 'Maç öncesi konuşmuş'

Fenerbahçe'den Okan Buruk'a tepki! 'Maç öncesi konuşmuş'

10.04.2024 - 11:43 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa'da Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle sonuçlanan Süper Kupa finalinin yankıları sürüyor. Sarı-lacivertliler, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un açıklamalarına tepki gösterdi.

Fenerbahçeden Okan Buruka tepki Maç öncesi konuşmuş

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geldiği Süper Kupa finalinde sarı-lacivertliler U19 takımıyla sahaya çıkmış ve sahadan çekilmişti. Süper Kupa finalinin yankıları sürmeye devam ediyor. Fenerbahçe cephesi, Okan Buruk'un açıklamalarına tepki gösterdi!

Haberin Devamı

OKAN BURUK NE DEMİŞTİ?

Milliyet'e açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe karşısında rakip oyuncuların pres yaptıklarını gördükten sonra hücuma yöneldiklerini belirtmişti.

Okan Buruk, "Evet gençler ile çıkacaklardı ama nasıl bir protesto gerçekleştireceklerine dair bir fikrimiz yoktu. Duracaklar mıydı, yoksa bir gol atıp öyle mi çekileceklerdi? Bunun için ne yapacaklarını görmek için yazı tura atışıyla ilk topu almak istedik" ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçeden Okan Buruka tepki Maç öncesi konuşmuş

Tecrübeli teknik adam şu şekilde konuşmuştu:

"Önce hareketli savunma, daha sonra da pres yapmaya başladılar. Bir gol atıp sahadan çekilmek istemediklerini nereden bileceğiz? Fenerbahçeli futbolcular hiç hareket etmeyip beklese, oyuncularımızın gidip gol atmak gibi bir niyeti olmaz. Topu bizim neden dışarı atmadığımıza gelince; protestoyu ben mi yapıyorum? Maçı oynamak isteyen taraf biziz ve eğer topu dışarı göndersek o zaman Fenerbahçe’nin protestosuna destek vermiş olurduk."

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN OKAN BURUK'A TEPKİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un, Milliyet'e yaptığı, “Bir gol atıp sahadan çekilmek istemediklerini nereden bileceğiz?” açıklaması, Fenerbahçelileri kızdırdı.

U19 Takımı’nın bir maçtan çıkıp diğerine geldiği, futbol oynamak için sahada olmadıklarını dile getiren sarı-lacivertli cephe, "Çalışılmış bir gol attılar düşüncesi var. Maç öncesi takım menajerleri konuşmuş. Kerem ve birkaç futbolcu gençlerle görüşmüş. Ama Okan Buruk, 'Protestoyu ben mi yapıyorum. Neden topu dışarı atayım' diyor" diyerek Okan Buruk’a tepki gösterdi.

Fenerbahçeden Okan Buruka tepki Maç öncesi konuşmuş

KEREM AKTÜRKOĞLU DA SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Fenerbahçe’nin Süper Kupa’dan çekilmesinin ardından en çok tartışılan konulardan biri, Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu’nun, sarı-lacivertli futbolcularla yaşadığı diyalog olmuştu. Milliyet, Kerem’in bununla ilgili konuşmasına ulaştı.

Sarı-kırmızılı oyuncunun, Süper Kupa maçı öncesi Fenerbahçe U19 Takımı Kaptanı Emirhan Arkutcu’nun yanına giderek, "Maç başladığında topu taca atacağız, eğer siz başlarsanız siz de taca atın, ne olacaksa olsun" dediği iddia edilmişti. Emirhan’ın da takım arkadaşlarına bu sözleri aktardığı belirtilmişti.

Haberin Devamı

Maçtan sonra de Emirhan’ın, "Kerem Ağabey bana topu taca atacaklarını söyledi, ancak bunu yapmadılar. Gol attıktan sonra da sevinç yaşadılar. Bizi kandırdılar" demesi üzerine kulüp yetkilileri bu durumu Kerem’e sordu.

Sarı-kırmızılı futbolcu, "Böyle bir diyalog yok. Ben kardeşimize ‘hoş geldiniz’ dedim. 'Sizlik bir şey yok. Üzülmenize ve kafanıza takmamıza gerek yok' ifadesini kullandım. Bu konuşma sırasında Fenerbahçeli kardeşimiz başka yöne bakıyordu" yanıtını verdi.

Fenerbahçeden Okan Buruka tepki Maç öncesi konuşmuş

Yazarlar