Fenerbahçe ÖZEL - Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus oldu! Portekiz basını MİLLİYET için yazdı

ÖZEL - Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus oldu! Portekiz basını MİLLİYET için yazdı

02.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü, Jorge Jesus'la teknik direktörlük görevi için anlaşma sağladı. Portekiz basınının önde gelen haber kuruluşlarından A Bola TV Genel Koordinatörü Luis Mateus, 67 yaşındaki teknik direktörü MİLLİYET için kaleme aldı. İşte detaylar...

ÖZEL - Fenerbahçenin yeni teknik direktörü Jorge Jesus oldu Portekiz basını MİLLİYET için yazdı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un uzun süredir üzerinde çalıştığı teknik direktör konusu çözüme kavuştu. Sarı-lacivertliler, Portekizli teknik adam Jorge Jesus'u İstanbul'a getirdi. A Bola TV Genel Koordinatörü Luis Mateus, İstanbul’a gelen Jorge Jesus’u MİLLİYET için kaleme aldı.

Haberin Devamı

ORTALIK AYAĞA KALKTI

Aylardır süren Fenerbahçe ile Jorge Jesus görüşmelerinde gündemi yakından takip eden MİLLİYET, spordaki farkını bir kez daha ortaya koydu. Tarafların Portekiz’deki buluşmaları 26 Nisan’daki MİLLİYET’te yayımlanırken, spor camiasında yer yerinden oynadı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Jesus’un, Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa ile aynı karede bulunması, futbol gündeminin ilk sırasına oturmuştu.

ÖZEL - Fenerbahçenin yeni teknik direktörü Jorge Jesus oldu Portekiz basını MİLLİYET için yazdı

9 GÜN ÖNCE DUYURDUK

MİLLİYET’in bu konudaki takipçiliği sadece bir buluşma ile kalmadı. Gerek sarı-lacivertli kulüp, gerekse Jesus cephesi, anlaşma sağlayabilmek için birçok kez bir araya geldi. Ancak MİLLİYET’in 23 Mayıs’taki başlığı, “Jorge Jesus, Fenerbahçe’de” oldu. Bu, bir fal bakma değildi. Bu, takipçilik, başarılı gazetecilik ve bunun sonunda ortaya çıkan doğru habercilikti. Nitekim Jesus’un gelişi de bu haberleri doğruladı.

Haberin Devamı

ÖZEL HELİKOPTER ALDI

Ünlü teknik direktör Jorge Jesus’un İstanbul’a inişinden sonra özel helikopterle konakladığı oteline geçmesi gözlerden kaçmadı. Normalde benzer transferler VIP minibüslerle havalimanından taşınırken, Jesus için bir ayrıcalık yapıldı. Portekizli çalıştırıcı, Başkan Ali Koç’a ait özel bir helikopterle alandan ayrıldı.

ÖZEL - Fenerbahçenin yeni teknik direktörü Jorge Jesus oldu Portekiz basını MİLLİYET için yazdı

İSTANBUL'DA İLK BULUŞMA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Jorge Jesus’un İstanbul’daki ilk buluşması Kalamış Divan’da gerçekleşti. Taraflar yemekte bir araya geldi. Portekizli teknik adam, dün yaptığı görüşmelerin yanı sıra kulübü de gezdi, Ülker Stadı’nda bir tur attı. Ayrıca Jesus, yardımcılarıyla beraber Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde de incelemelerde bulundu.

'GEÇ AÇAN BİR ÇİÇEK'

A Bola TV Genel Koordinatörü Luis Mateus, Jorge Jesus için "Jorge Jesus, Portekiz’in elit teknik direktörlerinden bir tanesi. 30 yıllık bir futbol tecrübesi var. Aslında geç açan bir çiçek oldu” diye konuştu.

ÖZEL - Fenerbahçenin yeni teknik direktörü Jorge Jesus oldu Portekiz basını MİLLİYET için yazdı

İşte Mateus’un yorumu:

Benfica’da ilk döneminde Luisao, David Luiz, Aimar, Ramires, Saviola, Cardozo gibi isimlerle ciddi bir etki yarattı. Benfica’yı başarılı bir takım haline getirdi. 11 yıldır şampiyon olamayan takımı zirveye taşıdı. Kulüpte yeni bir dönemi başlattı. 2 lig şampiyonluğu, 5 kupa ve 2 Avrupa Ligi finali... Benfica’nın ezeli rakibi Sporting’e gitmesi de yankı uyandırdı. Kulüp iyi yatırım yapmıştı. Ancak ilk sezonunda şampiyonluğu son anda kaçırdı.

Haberin Devamı

'FLAMENGO'DA YENİDEN DOĞDU'

Jorge Jesus’un esas yeniden doğuşu, 2019’da Brezilya’da Flamengo’da oldu. Tecrübeli ve Avrupa’da kariyer yapmış oyuncularla 1 yılda 5 kupa kazandı. Flamengo’da dominant bir oyun stili oturttu, bu sistemle Libertadores’i kaldırdı. Sonrasında Benfica’ya dönüşü bir hataydı. Kulübün yanlış transfer politikası pahalıya patladı ve işler yolunda gitmedi. Çünkü kurulan takım Jorge Jesus’un istediği takım değildi, sistemine uygun oyuncular alınmamıştı.

'YÜKSEK PRES, HIZLI OYUN'

Jesus’un takımları her zaman yüksek presli ve hızlı geçiş oyunlarıyla oynar. Hızlıca gole gitmek ister. 4-4-2 formasyonunu sever. Defans çizgisi önde, güçlü bir defansif orta saha ve geriden oyun kuran bir 8 numara... Pivot santrfor da hücumda tercihidir. Benfica’daki son döneminde zaman zaman dengeli oyun ve 3’lü savunma sistemi de denedi. Özellikle takımları defanstan çıkışlarda zaman zaman zorlanıyor. Buna net bir çözüm hala bulamadı.

Haberin Devamı

‘ANTRENMANLARA KATILDI'

Antrenmanlara çok takıntılıdır. Futbolcularından hep adanmışlık ve yüksek çalışma arzusu ister. Eğer takımını iyi organize edebilirse işler istediği gibi gidecektir. Tabii rakipleriyle de çok ilgilenir. Rakiplerinin durumu da çok önemli. Ayrıca kulübün iyi bir yapı ve takım kurması da gerekli. Jorge Jesus’un tarzı, taraftarların sevdiği bir tarzdır. Brezilyalı ve Portekizli oyuncularla çalışmayı sever. Yarıştığı rakiplerin hocalarıyla tartışmaya girmekten çekinmez.

ÖZEL - Fenerbahçenin yeni teknik direktörü Jorge Jesus oldu Portekiz basını MİLLİYET için yazdı

TRANSFERDE HIZLI ADIMLAR

Teknik direktör Jorge Jesus’u İstanbul’a getiren Fenerbahçe’de artık transfer çalışmaları hız kazanacak. Jesus’un isteği doğrultusunda takımı hazır hale getirmek isteyen sarı-lacivertliler adımlarını sıklaştıracak. Portekizli çalıştırıcının verdiği listede bazı oyuncular dikkat çekiyor. Jorge Jesus, Portekiz ve Brezilya’dan tanıdığı isimlerini listesine yazdı. Özellikle daha önce beraber çalıştığı oyuncuları tercih etmesi gözlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

SÜRPRİZ İSİMLER VAR

Al Musrati, William Carvalho, William Arao, Bruno Henrique ve Islam Slimani listede olan isimler... 26 yaşındaki çift yönlü orta saha Al Musrati, Braga’da oynuyor. Real Betis’te oynayan 30 yaşındaki defansif orta saha William Carvalho, Jesus’un Sporting’den öğrencisi. Stoper ve defansif orta saha oynayan 30 yaşındaki Willian Arao ve 31 yaşındaki forvet Bruno Henrique, Flamengo’dan. En dikkat çeken isimse Fenerbahçe’nin eski golcüsü Islam Slimani oldu.

SLIMANI İLE BAŞARILI OLDU

Fenerbahçe’de 2018-19 sezonunda sadece 3 gol atabilen Islam Slimani, en başarılı dönemini Jesus’la geçirmişti. İkili, Portekiz’de Sporting’de birlikte çalışmıştı. Cezayirli forvet, Jesus idaresinde 48 maçta 32 gol atıp, 11 asist yapmıştı.