Fenerbahçe ÖZEL | Fenerbahçe'yi bekleyen büyük tehlike! Süper Kupa finaline çıkmazsa ağır yaptırımlar gelebilir

ÖZEL | Fenerbahçe'yi bekleyen büyük tehlike! Süper Kupa finaline çıkmazsa ağır yaptırımlar gelebilir

03.04.2024 - 13:08 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa finalinin ertelennenesi ve yabancı hakem atanmaması durumunda maça çıkılmaması veya Süper Kupa finaline U19 takımıyla çıkılabileceğini duyurdu. Süper Kupa finaline çıkmaması durumunda Fenerbahçe'yi ağır yaptırımlar bekliyor.

Fenerbahçe'de dün yapılan olağanüstü genel kurulda 4 ana madde öne çıktı. Maddelerden birinde "Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa müsabakasına çıkmamak veya 2023 Süper Kupa müsabakasına Futbol U19 takımıyla katılmak." ifadesi yer alıyordu.

Haberin Devamı

Süper Kupa finaline çıkılmaması durumunda Fenerbahçe'yi ağır yaptırımlar bekliyor. Milliyet yazarlarından Mustafa Anıklı, Skorer TV'de Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı. Anıklı, Süper Kupa'ya çıkılmaması durumunda Fenerbahçe ve yönetimini bekleyen tehlikeleri aktardı.

Mustafa Anıklı'nın değerlendirmeleri şu şekilde:

"BEKLENTİ İÇİNE GİRİLDİ AMA HAYAL KIRIKLIĞI OLDU"

"Ben 4 büyüklere gönül veren bir insan değilim. Hiçbirini diğerinden farklı tutamamam. Dün akşam Fenerbahçe'nin stadını ve sahiplenmeyi gördükten sonra çok takdir ettim Fenerbahçe taraftarını ve kongre üyelerini. Hepsi Fenerbahçe için orada Ali Koç için değil. 23 bin civarında bir katılım oldu. Bu çok büyük bir olay. İnsanlar işlerini bırakıp kongreye gelmişler. Alacakları kararları televizyondan takip ettim. Pek tatmin etmedi. Öyle bir beklentş içine soktun ki oraya gelenleri ligden çekilme kararını alacağız ve gideceğiz... Ligden çekilmenin detaylarını söylediniz ama baştan neden söylemediniz? Ligden çekilmenin de değerlendirileceği tüm aksiyonların değerlendirilmesi olarak dillendirildi. Beklenti içine sokmasının ardından hayal kırıklığı... Ağır yaptırımları olacak kararları alsalardı Fenerbahçe'ye maddi-manevi zarar verirlerdi."

Haberin Devamı

ÖZEL | Fenerbahçeyi bekleyen büyük tehlike Süper Kupa finaline çıkmazsa ağır yaptırımlar gelebilir

"AMATÖR FUTBOLCULARLA MAÇA ÇIKILMASINDA PROBLEM YOK"

"Fenerbahçe'nin yapabileceği en büyük aksiyon Süper Kupa... Türkiye Kupası'na katılmamak veya UEFA ve FIFA ile görüşmek gibi konular Fenerbahçe'nin istediği sesi getiremez. En azından Süper Kupa'da bir aksiyon alacaklarını düşünüyorum. Ali Koç bilet almayın çağrısında bulunmuştu. Tüm bunları bir araya getirince Fenerbahçe'nin Süper Kupa finaline U19 takımıyla çıkacağını düşünüyorum. Aynı gün U19'un maçı var o maça da U18 takımıyla çıkma planı var. U19'da oynayan bazı futbolcular amatör bazıları profesyonel sözleşmeli. Bunların hepsi oynayabilecek mi? Birkaç sene önce yapılan talimat değişikliğiyle belli şartları yerine getiren amatör futbolcular da profesyonellerle birlikte oynayabiliyorlar. Riyad'da TFF hukuk kurullarının en yetkili isimlerinden biriyle konuştuk olaylar yaşanırken "Talimat değiştiği için amatör futbolcular da oynayabilir. Bir sorun yok." dedim. Amatör futbolcuyu profesyonel müsabakaya çıkarabiliyorsunuz ama profesyonel oyuncular amatörde oynayamıyor."

Haberin Devamı

"SEMİH ŞENTÜRK TAKIMIN BAŞINDA YER ALABİLİR"

"Normal şartlarda Süper Kupa'nın şartlarını yerine getireceği için İsmail Kartal'ın kulübede olması gerekiyor. Röportajlarda ve soyunma odasında futbol A takım teknik direktörü olması gerekiyor. İsmail Kartal o gün rahatsızlanır veya rapor alırsa herhangi bir antrenör çıkabilir. U19'u en iyi tanıyan antrenör Semih Şentürk hoca takımın başında yer alabilir. Yeni bir sözleşme ile Semih Şentürk'ü futbol A takım antrenörlerinen biri olarak gösterirlerse ceza almayarak Semih Şentürk takımın başında sahaya çıkabilir."

ÖZEL | Fenerbahçeyi bekleyen büyük tehlike Süper Kupa finaline çıkmazsa ağır yaptırımlar gelebilir

"ÜÇ MAÇTAN FAZLA OLURSA KUPADA OLAMAZ"

"İrfan Can Eğribayat disipline sevk edildi. Süper Kupa'da oynayabilir niye çünkü iki ligin kulvarı farklı. İlk resmi kupa maçında oynayabilir ama ilk resmi lig maçında oynayamaz. Üçün üzerindeki cezalarda Süper Kupa'da oynayamıyor. Yakın bir tarihte değişen talimatname ile üç maç ve üzerinde alınan cezalar sonrası kupa maçlarında forma giyilemiyor. Bu cezayı bir futbolcu için yaptılar."

Haberin Devamı

"KUPA FİNALİNE ÇIKMAMANIN AĞIR YAPTIRIMLARI VAR"

"Fenerbahçe, Süper Kupa'ya tamamen çıkmamazlık yapamaz. Belki Fenerbahçe taraftarının gönlünü hoş edebilirsiniz ama yaptırımları var. Kulüp yöneticileri 3 aydan 1 yıla kadar hak mahrumiyeti cezası alabilir. Fenerbahçe yönetimi topluca karar alacağı için 1 yıl hak mahrumiyet cezası alırsa yönetim düşer. Yeniden olağanüstü seçime gidip Ali Koç'un başkanlığı düşer. Hak mahrumiyeti cezası bitinceye kadar aday olamaz. Süper Kupa finaline çıkmamanın böyle bir riski var. Ayrıca maddi olarak da yaptırımlar var. Fenerbahçe, Süper Kupa finaline çıkmazsa gelecek sezon Türkiye Kupası'ndan men edilecek. Ayrıca gelecek sezon şampiyon olsa bile o sezonun Süper Kupa finaline de çıkamayacak. TFF tarafından Süper Kupa'nın organizasyonu için yapılan masraf ve TFF'nin maddi ve manevi tüm zararları da Fenerbahçe karşılayacak. Ali Koç kulübe gelebilecek bu yaptırımları aktarmaya çalıştı."

Haberin Devamı

ÖZEL | Fenerbahçeyi bekleyen büyük tehlike Süper Kupa finaline çıkmazsa ağır yaptırımlar gelebilir