Voleybol ÖZEL | Filenin Sultanları'nın yaşayan efsanesi Eda Erdem: Bizi izlemeye devam edin!

ÖZEL | Filenin Sultanları'nın yaşayan efsanesi Eda Erdem: Bizi izlemeye devam edin!

22.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya bir numarası kalmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyleyen A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem, taraftara çağrıda bulunarak “Bizi izlemeye, desteklemeye devam etsinler. Çok güzel işler yapmayı sürdüreceğiz” diyor.

ÖZEL | Filenin Sultanlarının yaşayan efsanesi Eda Erdem: Bizi izlemeye devam edin

A Milli Kadın Voleybol Takımı, son dönemlerde elde ettiği başarılarla seksen milyonun göğsünü kabarttı. Son dönemde iyice vites yükselten Filenin Sultanları önce Milletler Ligi kupasını kaldırdı, ardından Avrupa şampiyonu oldu, son olarak da olimpiyat elemesi niteliğindeki Dünya Kupası’nda zirveye kuruldu.

Haberin Devamı

FIVB Dünya Sıralaması’nda en üst basamakta yer almaları, Filenin Sultanları’nın şu an evrendeki en iyi takım olduğunun resmi belgesi niteliğinde. Çok iyi smaçörleri, çok iyi blokçuları olan ay-yıldızlılar bunların da ötesinde, sıralamanın da anlatmak istediği şekliyle aslında takım olarak çok iyiler. Yaz döneminde bir çok kez tanık olduğumuz üst üste çevrilen set sayıları, gitti denilen maçların geriden gelerek kazanılması başka türlü açıklanamazdı zaten.

Federasyon ve teknik ekibin idari becerisiyle birlikte, takım kaptanı olarak saha içindeki lider olan Eda Erdem’in de bu başarıda payı çok büyük. 36 yaşındaki sporcu için bir müsabaka; bir orta oyuncu olarak teknik ve taktik olarak sportif katkısını sunarken, aynı zamanda saha içerisinde anlık idare gerektiren durumları da yönettiği çoklu bir görev halinde geçiyor. Bazen tek ayak smacı sonrası sevincini tüm takıma yayma gayretindeki sevinci, bazense morali bozulan arkadaşlarını yeniden motive etmek adına gerçekleştirdiği hareketlerine tanık oluyoruz.

Haberin Devamı

ÖZEL | Filenin Sultanlarının yaşayan efsanesi Eda Erdem: Bizi izlemeye devam edin

Uzun bir milli takım turnuvaları süreci, derken lig sezonunun başlaması ve basın toplantılarıyla son derece yoğun bir temponun içerisinde yer alan Eda Erdem bu arada, TMOK Sporcu Komisyonu Başkanı olarak gittiği Lozan’da Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC’nin düzenlediği Uluslararası Sporcular Forumu’nda Türkiye’yi temsil etmeyi de ihmal etmiyor. Saha içerisinde olduğu gibi saha dışında da yoğun bir temponun içerisinde yer alan başarılı voleybolcu, milli takımda gelinen noktadan sıradaki hedeflere, antrenörün takıma getirdiği yeniliklerden voleybola artan ilginin lige olası etkilerine kadar bir dizi konuda Milliyet’in sorularını yanıtladı.

"KOLAY DEĞİL AMA GÜÇLÜYÜZ"

Kadın voleybolunda dünyanın en iyi takımı haline gelmek, büyük bir mücadelenin sonucunda gerçekleşti. Dünya bir numarası olunduktan sonra ne olacağı, bunun devamlılığı ise şimdi merak konusu olarak önümüze gelmiş bulunuyor. Eda Erdem başarıdaki istikrara inancını vurgularken, objektif bir yaklaşımdan da geri durmuyor:

Haberin Devamı

"Burada kalmak bizim için kolay olmayacak çünkü çok güçlü rakiplerimiz var. İtalya, Sırbistan, ABD ve Polonya bunlar çok güçlü rakipler ama Türkiye olarak biz de çok güçlüyüz. Bence bu serüven önümüzdeki sene bu takımlar arasında geçecek gibi duruyor. Sıralamanın zirvesinde yer almayı sürdürmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

ÖZEL | Filenin Sultanlarının yaşayan efsanesi Eda Erdem: Bizi izlemeye devam edin

"TEKNİK-TAKTİK FARKLILAŞTI"

Antrenör Daniele Santarelli’nin takımın başına geçmesi, Melissa Vargas’ın kadroya eklenmesiyle ay-yıldızlı ekibin daha da güçlendiği konusunda herkes hem fikir. Bunu biraz detaylandırma arayışıyla, yenilerin takımı hangi açılardan ileri götürdüğünü kendisine sorduğumuz deneyimli voleybolcu, içerden bir göz olarak “Teknik ve taktik anlamda çok daha farklı oynadığımızı düşünüyorum. Antrenörle beraber oyuncu olarak sahada daha bilinçli bir şekilde performans gösterebiliyorsunuz. Bizi hazırlayış şekli, rakibe karşı verdiği taktikler gerçekten maç içerisinde bizlere çok iyi yansıyor” değerlendirmesini yapıyor.

GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

Haberin Devamı

Kaptan sözlerini bitirirken ülkedeki voleybolseverlere ve kendilerini destekleyen tüm sporseverlere de bir mesaj gönderiyor. Aynı kararlılıkla yola devam ettiklerinin altını çizen sözlerinde, bu yolda birlikte olduklarını ifade ettiği sevenleriyle birlikte yürümeye devam etmenin önemine de dikkat çekerek umuda işaret ediyor: “Bizi izlemeye devam etsinler. Bizi desteklemeye devam etsinler. Filenin Sultanları olarak çok güzel işler yapmayı sürdüreceğiz.”

"EN BÜYÜK HAYAL OLİMPİYATLAR"

Dünyanın ve Avrupa’nın zirvesine çıkan bir takım için bile hedefler tamamlanmıyor. Paris 2024’e katılma hakkı elde eden A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın kaptanı, olimpiyat için büyük bir istek duyduklarını şu sözlerle dile getiriyor:

"Yıllardır kadın voleybolu için çalışıyoruz. Emeklerimizin karşılığını aldığımızı görmek çok güzel ama hayallerimiz asla bitmiyor. Zor bir görev bizi beklese de takım olarak hazırız. Olimpiyatlarda kürsüde olmayı çok istiyorum. Takım olarak en büyük hedeflerimizden birisi bu. Şahsen benim en büyük hayalim bu. Olimpiyatlarda sporun zirvesinde tüm ülke arkamızdayken kürsüde olursak, olacakları düşünemiyorum."

Haberin Devamı

ÖZEL | Filenin Sultanlarının yaşayan efsanesi Eda Erdem: Bizi izlemeye devam edin

YAŞAYAN EFSANE

1987 İstanbul doğumlu Eda Erdem, voleybola 24 Aralık 2000’de Beşiktaş altyapısında başladı. 2004 yılında A takıma yükseldi. Dört sezon oynadığı ve son iki sezonunda da kaptanlığını yaptığı Beşiktaş’tan 2008 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. 2005’ten bu yana Türkiye A Milli Takım formasını giyen Eda Erdem milli takımda 300’den fazla maçta görev aldı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç geçtiğimiz haftalarda, milli takımda olduğu gibi kulübünde de kaptanlık pazubandını takan yıldız voleybolcunun heykelinin dikileceğini açıkladı.

"LİGE YANSIYACAK, SALONLAR DOLACAK"

Voleybol külüplerinden gelen haberler, altyapılara yapılan kayıtların son aylarda büyük bir artış gösterdiğini ortaya koyuyor. İzlenme rakamları artan voleybol, öyle görünüyor ki artık spora yeni başlayan miniklerin de öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. Bir de başarının ve yükselen popülaritenin yeni başlayan lig sezonuna etkileri olacak ki, onunla ilgili de Eda Erdem “Milli takımın başarısından sonra voleybola olan ilgi çok daha fazla arttı. Bunun lige de yansıyacağını düşünüyorum. İnanıyorum ki her maçta dolu salonlara karşı oynayacağız” diyor.