Voleybol Tijana Boskovic'in babasından Galatasaray itirafı! 'Soyadının değiştirilmesi gerekiyordu'

Tijana Boskovic'in babasından Galatasaray itirafı! 'Soyadının değiştirilmesi gerekiyordu'

21.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Vodafone Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı Dynavit'te forma giyen Tijana Boskovic'in babası açıklamalarda bulundu. Tijana Boskovic'in yeteneğinin Türkiye'de 2010'da keşfedildiğini belirten Ljupko Boskovic, devşirme denemesi hakkında yıllar sonra bir itirafta bulundu.

Tijana Boskovicin babasından Galatasaray itirafı Soyadının değiştirilmesi gerekiyordu

Sırbistan Milli Takımı'nın yıldızları arasında yer alan Tijana Boskovic'le ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Bosna Hersek asıllı yıldız voleybolcunun babası Ljupko Boskovic, Tijana Boskovic'in 2010'daki Balkan Oyunları'nda Türkiye'nin radarına girdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Ljupko Boskovic, Tijana Boskovic'in Türkiye'deki ilk dikkat çektiği senenin 2010 olduğunu dile getirdi. Prvi red'e konuşan Ljupko Boskovic, "Türkiye'den insanlar, 2010'daki 'Balkan Oyunları' sırasında onun yeteneğini fark etti" dedi.

Tijana Boskovicin babasından Galatasaray itirafı Soyadının değiştirilmesi gerekiyordu

Tijana Boskovic'e Galatasaray'ın büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Ljupko Boskovic, "Galatasaray özellikle ilgileniyordu; milli takımımızdan Vesna Čitaković ve Đerisilo gibi iki oyuncu da orada oynuyordu. Bir gün Vesna beni arayıp turistik bir ziyaret yapmamızı teklif etti, böylece Tijana antrenmanları ve takımı tanıyabilirdi" ifadelerini kullandı.

Tijana Boskovic'in genç yaşta Türkiye Milli Takımı'nın gündemine geldiğini belirten Ljupko Boskovic, "Bu sırada Türkiye milli takımının genç takımları hakkında konuşulmaya başlandı" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Tijana Boskovicin babasından Galatasaray itirafı Soyadının değiştirilmesi gerekiyordu

Yasalar gereği Tijana Boskovic'in soyadının değişmesi gerektiğini dile getiren Ljupko Boskovic, "İşin ciddiye bindiğini fark ettim, ancak Türkiye'de yasalar gereği soyadının değiştirilmesini gerektiriyordu. Bu nedenle soyadı 'Boşkoglu' veya benzer bir şey olacaklardı" diye konuştu.

Bosna Hersek'te ZOK Hercegovac altyapısında yetişen Tijana Boskovic daha sonra Sırbistan'da Vizura Beograd'da oynadı. Eczacıbaşı Dynavit'in 2015-2016 sezonunda renklerine bağladığı Sırp yıldız, kariyerine Türkiye'de devam ediyor.