Galatasaray ÖZEL - Galatasaray, Bafetimbi Gomis'i transfer etti! Sözleşme detayları belli oldu

ÖZEL - Galatasaray, Bafetimbi Gomis'i transfer etti! Sözleşme detayları belli oldu

31.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray’dan 1.5 yıl için 4 milyon 750 bin euro isteyen Fransız golcü geri adım attı. Sarı-kırmızılılar anlaşma sağlanan Gomis’e yarım sezon için 750 bin euro ödeyecek. 10 gol atması halinde yıldız oyuncunun sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl uzayacak.

ÖZEL - Galatasaray, Bafetimbi Gomisi transfer etti Sözleşme detayları belli oldu

NEVZAT DİNDAR - SKORER ÖZEL

Haberin Devamı

Golcü takviyesine odaklanan Galatasaray’da Bafetimbi Gomis transferi ıslak imzaya kaldı. Fransız forvetin yüksek talepleri nedeniyle transfer çıkmaza girmişti. Ancak deneyimli futbolcu ve menajerinin geri adım atmasıyla gelişmeler olumluya döndü. 

Suudi Arabistan ekibi Al Hilal ile sözleşmesi sona erdikten sonra Galatasaray’ın gündemine gelen 36 yaşındaki forvetin 1.5 sene için istediği 4 milyon 750 bin euro çok fazla bulunmuş ve sarı-kırmızılılar beklemeye geçmişti. Kendisine Katar’dan 4.5 milyon euroluk teklif edildiğini söyleyen ve daha sonra da Fransa’ya dönebileceğini aktaran Gomis sonunda yelkenleri suya indirdi. Sarı-kırmızılı yetkililerle görüşen başarılı futbolcu ikinci yılı opsiyonlu olmak üzere kendisine önerilen 1.5 senelik sözleşmeyi kabul ettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

ÖZEL - Galatasaray, Bafetimbi Gomisi transfer etti Sözleşme detayları belli oldu

Bu gelişme üzerine Galatasaraylı yöneticiler, Gomis ile maddi detayları masaya yatırdı ve anlaşma sağladı. Buna göre Fransız golcüye sezonun kalan bölümü için 750 bin euro ödenecek. Sezon sonuna kadar 10 gol atarsa Gomis’in kontratı otomatik olarak 1 yıl uzayacak. Galatasaray sözleşmeye göre gelecek sezon için deneyimli oyuncuya 1.5 milyon euro daha ödeyecek.

Gomis’in kesin anlaşmanın sağlanmasıyla beraber yarın başlayacak olan Antalya kampına da katılacağı belirtildi. Kaleci transferi konusunda Barcelona B takımından Inaki Pena’yı renklerine bağlayan Cim-Bom, forvet sıkıntısını da Gomis’i kadrosuna katarak çözecek.

ÖZEL - Galatasaray, Bafetimbi Gomisi transfer etti Sözleşme detayları belli oldu

Gözler Domenec Torrent’te

Galatasaray’da iki günlük izin bugün sona eriyor. Sarı-kırmızılı takım saat 16.30’da yapacağı antrenmanla çalışmalarına yeniden başlayacak. 

Teknik Direktör Domenec Torrent antrenman öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelecek. İspanyol teknik adam transfer çalışmaları ve takımın son durumuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayacak. Sarı-kırmızılı takım yarın Antalya’ya geçerek Aytemiz Alanyaspor maçına kadar çalışmalarını burada sürdürecek.

ÖZEL - Galatasaray, Bafetimbi Gomisi transfer etti Sözleşme detayları belli oldu

Son aslan Erick Pulgar

Galatasaray, Inaki Pena ve Bafetimbi Gomis’ten sonra Erick Pulgar’la anlaştı. Sarı-kırmızılılar 6 numara sorununu Fiorentina’nın Şilili futbolcusu ile çözecek. Marsilya’nın da talip olduğu 28 yaşındaki futbolcu için İtalyan ekibi ile anlaşan sarı-kırmızılılar herhangi bir kiralama bedeli ödemeyecek. 

Haberin Devamı

Oyuncunun Fiorentina’dan ligin ikinci yarısı için alacağı ücreti Galatasaray verecek. Sarı-kırmızılılar kale ve forvetten sonra böylece 6 numaraya da takviyesini gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılılarda Gedson Fernandes transferi ise yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle askıya alındı. Benfica’nın 1.5 sene için kiralama bedelini 1 milyon euroya indirmesine karşın satın alma opsiyonu için 15 milyon euroda diretmesi nedeniyle sarı-kırmızılılar transferden vazgeçti.

ÖZEL - Galatasaray, Bafetimbi Gomisi transfer etti Sözleşme detayları belli oldu