Galatasaray ÖZEL | Galatasaray, Okan Buruk'un sözleşmesini uzatıyor! Yıllık ücretine ciddi zam

ÖZEL | Galatasaray, Okan Buruk'un sözleşmesini uzatıyor! Yıllık ücretine ciddi zam

14.09.2023 - 10:43 | Son Güncellenme:

Dursun Özbek'in başkanlığa seçilmesinin ardından Domenec Torrent'in yerine teknik direktörlük görevine getirilen Okan Buruk, rekorları altüst ettiği 2022-2023 sezonunda sarı-kırmızılıları şampiyonluğa taşımıştı. Galatasaray yönetimi, Okan Buruk'un sözleşmesini uzatıyor.

ÖZEL | Galatasaray, Okan Burukun sözleşmesini uzatıyor Yıllık ücretine ciddi zam

Dursun Özbek ve yönetiminin göreve gelmesinin ardından Domenec Torrent ile yollar ayrılmış ve Okan Buruk'un Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olmuştu. Genç teknik adam 2022-2023 sezonunda rekorları altüst ederek Galatasaray'ı 23. kez Süper Lig'in zirvesine taşımıştı.

Haberin Devamı

Galatasaray'da elde ettiği şampiyonluğun ardından sarı-kırmızılıların 17. kez Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmasında büyük pay sahibi olan Okan Buruk'un sözleşmesi uzatılıyor. Galatasaray yönetimi Buruk'un yıllık ücretine ciddi bir zam yapacak. Sözleşme süresi de belli oldu. İşte ayrıntılar...

ÖZEL | Galatasaray, Okan Burukun sözleşmesini uzatıyor Yıllık ücretine ciddi zam

'GALATASARAY HAYALİM' DEMİŞTİ

Galatasaray 2021-2022 sezonunda tarihinin en kötü sezonunu yaşadı. Sarı-kırmızılılar, Burak Elmas'ın başkanlığında önce Fartih Terim'le sezona başlamış ardından efsane isimle yollar ayrılıp yerine Pep Guardiola'nın yardımcısı Domenec Torrent getirilmişti.

Galatasaray, sezonu Domenec Torrent ile 13. sırada tamamladı ve tarihinin en kötü lig istatistiğine imza attı. Galatasaray'da yaşanan olumsuz hava genel kurula da yansıdı.

Haberin Devamı

Galatasaray'da yapılan mali genel kurulda seçim kararını açıklayan Burak Elmas yeni başkanın belirleneceği genel kurulda aday olmayacağını belirtti. Galatasaray'da Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu 38. başkanlık için yarıştı. Yarışı kazanan Dursun Özbek'in ilk icraatı ise 'Galatasaray en büyük hayalim' ifadelerini kullanan Okan Buruk'u Torrent'in yeirne teknik direktörlük görevine getirmek oldu.

ÖZEL | Galatasaray, Okan Burukun sözleşmesini uzatıyor Yıllık ücretine ciddi zam

13. SIRADAN ZİRVEYE TAŞIDI

Okan Buruk yönetiminde yeni bir yapılanmaya giden Galatasaray, kadrosunu da büyük ölçüde değiştirdi. Bir önceki sezondan Victor Nelsson, Sacha Boey, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz gibi oyuncuların yanına Leo Dubois, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Mauro Icardi, Milot Rashica, Dries Mertens, Juan Mata, Abdülkerim Bardakcı ve devre arasında da Nicolo Zaniolo gibi üst düzey isimler dahil edildi.

Galatasaray yenilenen yönetim kadrosu, teknik heyeti ve futbolcularıyla 23. kez Süper Lig'i zirvede tamamladı. Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Fenerbahçe'yi her iki karşılaşmada da 3-0 mağlup ederken Beşiktaş'ı sahasında 2-1 ve Trabzonspor'u RAMS Park'ta 2-1 mağlup ederek derbi maçlarda da büyük üstünlük kurdu.

Bir önceki sezonu 13. sırada tamamlayan Galatasaray'ı 2022-2023 sezonunda zirveye taşıyan Okan Buruk, Galatasaray tarihinde futbolcu ve teknik adam olarak şampiyonluk yaşayan ikinci isim oldu. Daha önce Hamza Hamzaoğlu hem futbolculuk hem teknik direktörlük kariyerinde Galatasaray'da şampiyonluk yaşayan ilk isim olmuştu.

Haberin Devamı

ÖZEL | Galatasaray, Okan Burukun sözleşmesini uzatıyor Yıllık ücretine ciddi zam

OKAN BURUK'LA TARİHİ REKORLAR KIRILDI

Galatasaray'ı 3 yıllık aranın ardından yeniden zirveye taşıyan Okan Buruk, birçok önemli rekorun kırılmasında da pay sahibi oldu. Genç teknik adam, Galatasaray'la 14 maçlık galibiyet serisi yakaladı ve Beşiktaş'ın 63 yıldır geçilemeyen rekorunun da kırdı ve Galatasaray yeni rekorun sahibi oldu.

Siyah-beyazlılar, 1959-1960 sezonunda 10-22. haftalarda üst üste 13 maç kazanırken Galatasaray geçtiğimiz sezon Kasımpaşa'yı sahasında 1-0 mağlup ederek üst üste en çok kazanan takım unvanını da 63 yıl sonra ele geçirmiş oldu.

Teknik Direktör Okan Buruk, Süper Lig'in (eski adıyla Birinci Lig) kurulduğu 1959'dan bu yana Galatasaray'ın başında çıktığı resmi maçlarda 2.39'la en yüksek puan ortalaması yakalayan teknik direktör oldu.

Süper Lig'de Galatasaray'ın başında çıktığı 33 maçta 25 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgiyle 79 puan toplayan 49 yaşındaki teknik adam, sarı kırmızılı takımın başında en yüksek puan ortalamasına ulaşan hoca unvanının sahibi oldu.

Haberin Devamı

ÖZEL | Galatasaray, Okan Burukun sözleşmesini uzatıyor Yıllık ücretine ciddi zam

GALATASARAY'I ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE TAŞIDI

Galatasaray ile 2022-2023 sezonunu zirvede tamamlayan Okan Buruk, sarı-kırmızılılar ile Şampiyonlar Ligi'nde 3 ön eleme oynadı. Sarı-kırmızılılar bu süreçte Zalgiris, Olimpija Ljubljana ve Molde'yi saf dışı bırakarak adını 17. kez Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırdı. Bu tarihi başarıda da imzası bulunan Okan Buruk, Galatasaray'da teknik direktör olarak ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak. Okan Buruk 2020-2021 sezonunda RAMS Başakşehir'le Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşamıştı.

OKAN BURUK'UN SÖZLEŞMESİ UZATILIYOR

Galatasaray'la kısa sürede unutulmaz başarılar yakalayan teknik direktör Okan Buruk'un sözleşmesi uzatılıyor. Skorer'in edindiği bilgiye göre sarı-kırmızılı idareciler Okan Buruk'un sözleşmesini 1 yıl daha uzatacak. Galatasaray'dan yıllık 20 milyon TL kazanan Okan Buruk'un yıllık ücretine ciddi bir zam yapılacak. Galatasaray'ın Okan Buruk'a vereceği yeni yıllık ücret henüz resmiyet kazanmasa da yönetim, kendi görev süresinin bitimine kadar (1 yıl) Okan Buruk'la yola devam edecek.

Haberin Devamı

ÖZEL | Galatasaray, Okan Burukun sözleşmesini uzatıyor Yıllık ücretine ciddi zam

YENİ SÖZLEŞME TFF'YE BİLDİRİLMİŞTİ!

Spor Toto Süper Lig'in 2022/2023 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Teknik Direktör Okan Buruk'un sözleşmesinin uzatıldığını Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirilmişti. 49 yaşındaki teknik adamın kontratında yer alan bir yıllık opsiyon devreye girdi ve sözleşmesi 5 Mayıs 2024 yılına kadar uzatıldı.

Okan Buruk'un maaşına yapılacak yeni zamla birlikte sözleşme yeniden 2024 Mayıs sonuna kadar revize edilecek.

OKAN BURUK'TAN YENİ SÖZLEŞME AÇIKLAMASI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu sabah yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarının sorılarını yanıtladı. Buruk yeni sözleşme hakkında konuşurken "Benim en büyük hayalim Galatasaray'ın teknik direktörü olmaktı, bunu da devam ettirmek istiyorum. Bizim için maddiyat her zaman ikinci planda gelir, Galatasaray'ın başarısı birinci planda." ifadelerini kullandı.

Yazarlar