Galatasaray ÖZEL | Galatasaray'da sol beke 7 aday! İşte transfer listesindeki yıldızlar

ÖZEL | Galatasaray'da sol beke 7 aday! İşte transfer listesindeki yıldızlar

20.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da sol bek arayışları hız kazandı. Sarı-kırmızılılarda savunmanın kenarı için listedeki 7 adaya MİLLİYET ulaştı. Öte yandan Fernando Muslera'nın arkasına da bir kaleci dahil etmek isteyen Galatasaray'da son kararı Okan Buruk'un vereceği öğrenildi.

ÖZEL | Galatasarayda sol beke 7 aday İşte transfer listesindeki yıldızlar

Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray'da kurmaylar gelecek sezon yarışmacı bir kadro kurmak için çalışmalarını hızlandırdı. Sarı-kırmızılılarda bu doğrultuda sol bek pozisyonuna transfer yapılması kararı alındı.

Haberin Devamı

Okan Buruk'un raporu doğrultusunda hareket eden Galatasaray'ın sol bek pozisyonu için gündemine 7 futbolcuyu dahil ettiği ortaya çıktı. Sarı-kırmızılıların sol bek pozisyonundaki adaylarına MİLLİYET ulaştı. İşte detaylar...

KAZIMCAN SAKATLANDI, AANHOLT AYRILDI

Galatasaray'da geçtiğimiz sezon sol bek pozisyonu en çok sıkıntı çekilen bölge oldu. Altay'dan satın alınan Kazımcan Karataş sezona iyi bir başlangıç yaptı ancak yaşadığı uzun süreli sakatlık formunu oldukça etkiledi. Patrick van Aanholt ise taraftarların eleştirisini topladı. Hollandalı sol bek, ara transfer ve tescil döneminde PSV Eindhoven ile anlaşma imzaladı.

Sarı-kırmızılılarda sol bekte oynayan Emre Taşdemir de bir türlü istenilen performansı sergileyemedi. Okan Buruk sol bekte zaman zaman sağ bek oynayan Leo Dubois'ya şans verdi. Kazımcan Karataş sakatlığının düzelmesinin ardından sol bekte sezonu tamamlayan isim oldu. Hatayspor'dan kiralanan Samuel Adekugbe de beklenen verimi veremedi. Kanadalı sol bekin sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonu kullanılmadı.

Haberin Devamı

LİSTENİN BAŞINDA ANGELINO VAR

Galatasaray'da kurmaylar gelecek sezon için öncelikli olarak sol beke takviye yapma kararı aldı. Kazımcan Karataş'ın tecrübesinin yeterli düzeyde olmaması ve Emre Taşdemir ile Samuel Adekugbe'nin takımdan ayrılması sonrası yönetim harekete geçti.

Süper Lig devinde sol bek pozisyonu için düşünülen adaylar arasında ilk sırada Angelino'nun olduğu öğrenildi. Sarı-kırmızılıların kadrosuna katmak istediği 26 yaşındaki sol bek için RB Leipzig'in bonservis beklentisinin 7-8 milyon euro civarında olduğu belirtildi.

ÖZEL | Galatasarayda sol beke 7 aday İşte transfer listesindeki yıldızlar

İspanyol futbolcu geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Hoffenheim'da geçirdi. Angelino burada 35 maça çıktı. Tecrübeli sol bek bu müsabakalarda 1 gol ile 12 asist üretti. RB Leipzig ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek İspanyol oyuncunun güncel piyasa değeri 14 milyon euro.

NUNO TAVARES'TE KİRALIK FORMÜLÜ

Sarı-kırmızılıların ilgilendiği bir diğer ismin Arsenal'ın geçtiğimiz sezon Marsilya'ya kiraladığı Nuno Tavares olduğu belirtildi. 23 yaşındaki sol bek için Arsenal'ın istediği bonservis bedelinin sorun yarattığı ifade edildi. Nuno Tavares'i kadrosuna katmak isteyen Galatasaray kurmaylarının kiralama formülü üzerinde durduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Portekizli futbolcu geride kalan sezonda Marsilya formasını 39 maçta giydi. Nuno Tavares bu müsabakalarda 6 gol sevinci yaşadı. Arsenal ile sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek Nuno Tavares'in güncel piyasa değeri 18 milyon euro.

ÖZEL | Galatasarayda sol beke 7 aday İşte transfer listesindeki yıldızlar

JUVENTUS, SANDRO İÇİN BONSERVİS İSTİYOR

Galatasaray'ın sol bek transferinde gündemine aldığı bir diğer yıldızın Alex Sandro olduğu vurgulandı. Juventus'un Brezilyalı sol bek için 1 milyon 500 bin euro ile 2 milyon euro arasında bir bonservis bedeli talep ettiği aktarıldı.

Alex Sandro, Juventus formasını geride kalan sezonda 37 maçta terletti. Brezilyalı futbolcu bu süreçte takım arkadaşlarına 2 gol pası verdi. Juventus'la sözleşmesi sezon sonunda bitecek Alex Sandro'nun güncel piyasa değeri 3 milyon euro.

ÖZEL | Galatasarayda sol beke 7 aday İşte transfer listesindeki yıldızlar

ALEX TELLES'TE TAVAN FİYAT ORTAYA ÇIKTI

Haberin Devamı

Galatasaray'ın eski yıldızlarından Alex Telles'in de sol bek transferinde adaylar arasında olduğu öğrenildi. 30 yaşındaki sol bekin Manchester United'la 1 senelik sözleşmesinin kalması nedeniyle bonservis bedelinin maksimum 2 milyon euro civarında olacağının tahmin edildiği ifade edildi.

Alex Telles geride kalan sezonda 38 resmi maçta oynadı. Brezilyalı sol bek bu karşılaşmalarda 3 asist üretti. 30 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 7 milyon 500 bin euro.

Galatasaray'da sol bekte bu 4 ismin dışında sol bek pozisyonu için 3 yıldızın daha transfer listesinde bulunduğu öğrenildi.

ÖZEL | Galatasarayda sol beke 7 aday İşte transfer listesindeki yıldızlar

KARAR OKAN BURUK'UN

Galatasaray’da kaleci transferinde kararı Okan Buruk verecek.

Rennes forması giyen Doğan Alemdar ve Gaziantep Futbol Kulübü’nden Güney Güvenç ile ilgilenen sarı-kırmızılılarda Buruk’un tercihine göre hareket edilecek. İki kaleciyle ilgili sorun olmadığı ve Okan Buruk’un yapacağı seçime bu iki isimden birinde karar kılınacağı bildirildi. İki kalecinin de artıları ve eksileri üzerinde duran sarı-kırmızılıların Okan Buruk’un son kararının ardından imzayı attıracağı belirtildi.

Haberin Devamı