Futbol ÖZEL | Halil Umut Meler'in son durumu belli oldu! Hakemliği bırakacak mı?

ÖZEL | Halil Umut Meler'in son durumu belli oldu! Hakemliği bırakacak mı?

12.12.2023 - 21:19 | Son Güncellenme:

Ankaragücü - Rizespor maçının ardından saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'in son durumuna SKORER ulaştı. FIFA kokartlı hakemin, geleceğine dair kararı netlik kazandı.

ÖZEL | Halil Umut Melerin son durumu belli oldu Hakemliği bırakacak mı

Süper Lig'in 15'inci haftasında Ankaragücü'nün Rizespor'u konuk ettiği maçın son düdüğünün ardından saldırıya uğrayan Halil Umut Meler'in son durumu belli oldu. SKORER'in edindiği bilgiye göre; Hastanede gözetim altında tutulan ve tedavisine devam edilen Halil Umut Meler'in sık sık tansiyonunun yükseldiği öğrenildi. Yarın taburcu edilmesi beklenilen Halil Umut Meler'in bu nedenle taburcu işlemlerinin uzayabileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Halil Umut Meler'in geleceğine dair kararı da netlik kazandı. FIFA kokartlı hakemin, aktif kariyerini sürdürmek istediği ve bırakma gibi bir düşüncesinin bulunmadığı öğrenildi.

FARUK KOCA ÖZÜR DİLEDİ

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, görevinden istifa etmesinin ardından avukatı aracılığıyla bir mesaj paylaşarak Halil Umut Meler'den özür diledi. Faruk Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Dün akşam Çaykur Rizespor ile oynadığımız müsabaka sonrası maçı yöneten hakem Halil Umut Meler’e karşı sergilediğim tavır nedeniyle başta Sayın Meler ve ailesi olmak üzere; Türk hakem camiasından, spor kamuoyundan ve milletimizden özür diliyorum. Konunun nasıl ve neden buraya geldiği yaşanan olaydan bağımsızdır."

Haberin Devamı

SALDIRIDA 3 TUTUKLAMA KARARI

Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulunan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca dahil 3 kişi tutuklandı. Diğer 3 kişi de adli kontrolle serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, Kulüp Başkanı Koca ile Ş.Y.Ş. ve K.Ç. gözaltına alındı. Koca ile birlikte 3 kişi Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Faruk Koca, savunmasında üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyleyerek, "Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlardan dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip, yüzüne tükürmekti. Bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu, daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebi ile de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçeklesen hiçbir olaydan haberdar değilim" dedi.