Dünyadan Futbol ÖZEL | Hull City Başkanvekili Tan Kesler'den Arda Güler yorumu! 'Ozan için talipler oluyor'

ÖZEL | Hull City Başkanvekili Tan Kesler'den Arda Güler yorumu! 'Ozan için talipler oluyor'

16.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hull City Başkanvekili Tan Kesler, Arda Güler’in transferinden sonra İngiliz futbolcuların kendi aralarında, Türk oyuncuların kalitesini tartıştıklarını söyledi, “Türkiye piyasasından futbolcu almayı hep düşünüyoruz” diye konuştu.

ÖZEL | Hull City Başkanvekili Tan Keslerden Arda Güler yorumu Ozan için talipler oluyor

Türk insanı, yurt dışında bir takım tuttuğunda, futbol kalitesine ve sempatikliğine tabii ki bakar. Ancak birinci önceliği sanırım, takımdaki Türk futbolcular olur.
Ancak Hull City bunlardan farklı oldu. İngiltere Championship ekibi, birçok Türk futbolseverin kalben uzağındaydı. Ta ki, Acun Ilıcalı’nın bu takımı almasına kadar... İşte bu andan itibaren Türkler için Hull City, Avrupa’daki ikinci takımları oldu. Tabii, İngiliz kulübü için de ikinci vatanı Türkiye...

Yeni sezon için kamp dönemini bile TFF’nin Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde geçiren Hull City’nin Başkanvekili Tan Kesler, burasının kendisi açısından nostaljik bir önemi bulunduğunu dile getirdi. Kesler, “Zamanında Milli Takımlar direktörlüğü yapmıştım. 4 senelik hizmetim olmuştu. Duygu yoğunluğu yüksek bir kamp oluyor benim için. Takım olarak da futbolcular tesise bayıldı” dedi.

Haberin Devamı

‘KENDİ SENARYOMUZ’

Riva kendileri için çok özel olduğuna vurgu yapan Tan Kesler, “Çünkü takım olmaya çalıştığımız periyodu burada kullanmaya karar verdik. Geçen sene kulübü aldığımız zaman yeniden bir takım yaratmaya çalıştık. Şimdi var olan takımı geliştirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bu tarz tesisler, ortamlar, takımın adaptasyonunu, birbirine olan güvenini, beraber vakit geçirme imkanlarını daha iyi kılıyor” yorumunu yaptı.

ÖZEL | Hull City Başkanvekili Tan Keslerden Arda Güler yorumu Ozan için talipler oluyor



Hull City Başkanvekili Tan Kesler, kulübü aldıkları süreçten bu yana yaşanan tüm gelişmeleri anlattı:

“Acun Bey 18 ay önce kulübü devraldı. Futbolsal problemler vardı. Ancak biz bunu fırsat olarak gördük. Kulübü devraldığımızda takımın yarısının kontratları bitiyordu. Kenetlenmiş bir oyuncu grubu vardı. Biz kontratları biten bazı oyuncularla yola devam etme kararı verdik. Kendi hikayemizi kendimiz yazalım istedik. Bu Türkiye’nin hikayesi olsun istedik. Türk bir kulüp sahibinin ve ekibinin hayalini gerçekleştirmek üzere yazacağı bir senaryo olsun istedik. Türkiye liginde üst düzey performans göstermiş oyunculara inanıp onları getirdik. Yani o 18 aylık süreci 6 aylık kısmı, öğrenme süreci oldu.”

Haberin Devamı

‘İLK 6’YA GİREBİLİRİZ’

Acun Ilıcalı’nın çabuk düşündüğünü ancak hatalarından da çabuk döndüğünü dile getiren Kesler, “Transferde yüzde 80 başarı ile devam ettik. Yüzde 20’lik bir kısmımız var. Mükemmeliyetçi olunca orayı doğru analiz etmek gerekiyor. 6 ayı tamamen gelişim süreci olarak kabul ettik. İyi bir yolda olduğumuzu düşünüyorum. Hull City’nin ilk 6’ya oynayabilecek durumda bir kadro olduğunu İngiltere’de herkes kabul ediyor” ifadesini kullandı.

ÖZEL | Hull City Başkanvekili Tan Keslerden Arda Güler yorumu Ozan için talipler oluyor

Tan Kesler, Başkan Acun Ilıcalı’nın geçen transfer döneminde neden Türkiye’de oynamış oyuncuları tercih ettiğini de şöyle anlattı:

“Acun Bey’in Türkiye’de çok ciddi güvenilirliği ve tanınırlığı var. Dolayısıyla bu bahsettiğimiz oyuncuları konuşup ikna etmesi kolay ve çabuk oluyor. Kulübü aldığımız dönemde hızlı hareket etmemiz gerekiyordu. İngiliz oyuncular, kültürel yapısında daha güvenli hissetmek istiyorlar kendilerini. Bizim gibi daha Akdeniz kanlı, kaotik ortamlarda olup, çabuk çözüm üreten bir kültür değil. Sistem kültürü. Biz kulübü devraldığımızda birçok İngiliz oyuncu Acun Bey’i tanıyordu ama ne kadar güvenilir olduğunu, bizlerin bu işi ne kadar iyi yapabileceğini bilmedikleri için görmek istediler. İngiliz oyuncu o yüzden getiremedik. Çoğu üst düzey profilli oyuncu ile konuştuğumuzda hep, ‘kulüp yeni’ dediler. Biz de Türkiye piyasasına döndük. Türkiye piyasasından oyuncu almayı hep düşünüyoruz. Türkiye’yi temsil eden bir kulüp sahibi Acun Bey... Türkiye’den oyuncu almıyoruz yanlış bir yaklaşım olur. Türkiye’yi hep takip ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘ARDA GURURLANDIRDI’

Tan Kesler, Real Madrid’e transfer olan Arda Güler ile gurur duyduklarına vurgu yaparak, şöyle devam etti:

“İmza töreni duygu yoğunluğu yüksek, gurur vericiydi. Ülkemin buralarda temsil edilmesinden çok mutluyum. Yeni jenerasyon Türk futbolcularında vizyon var. Tabii ki Ardalar, Emreler, Okanlar açtı bu yola tabii şimdi hoca oldular. Bu yol açıldı, bu yola gidip istikrar sağlamak gerekiyor. Benim Arda’yla ilgili tek umudum Real Madrid’de Mesut Özil’den daha istikrarlı olup, bizi daha çok temsil etmesi. Genç futbolcu arkadaşlarımıza hayallerinin gerçekleşebileceğini göstermesi önemli. İnşallah bizi en iyi şekilde temsil eder. Hull City olarak onunla gurur duyuyoruz. Burada birçok İngiliz oyuncumuz kendi aralarında konuştular; ‘Türkiye’den böyle çok üst düzey yetenekler çıkıyor mu?’ diye.”

Haberin Devamı

ÖZEL | Hull City Başkanvekili Tan Keslerden Arda Güler yorumu Ozan için talipler oluyor

Transfer dönemini de anlatan Hull City Başkanvekili, “Sol bek pozisyonuna Sporting Lizbon’dan bir oyuncu kiralıyoruz. Sağlık testinden geçti. Evrak süreçleri kaldı. Kanat pozisyonunda da takıma takviye yapmak istiyoruz. Kalecimiz var ama kiralık olarak tecrübeli bir kaleci takviyesi yapabiliriz. Geçen sene 14 transfer yaptık. Her hafta bir oyuncu ile imzalıyorduk. Bu sene biraz yavaş işliyor. Taraftarlarımız da beklenti içinde. Şu an hücum hattı ve orta saha için 2-3 oyuncuyla görüşüyoruz. Bunun dışında kadromuzu tutmaya çalışıyoruz. Oscar’a çok ciddi talipler var. O bizi biraz düşündürüyor. Allahyar’a talipler var. Ozan için her zaman Türkiye’den Avrupa’dan talipler oluyor. Biz elimizde yarattığımız değerleri de korumaya çalışıyoruz şu an. Yaz sonuna kadar 3-4 transfer daha yaparız” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖZEL | Hull City Başkanvekili Tan Keslerden Arda Güler yorumu Ozan için talipler oluyor

HULL CİTY TURU

Tan Kesler, Türkiye’den sporseverlerin Hull City’nin maçlarına gelebilmesi için ne yapmaları gerektiğini anlattı. Kesler, “Maalesef bir vize süreci var. Bu süreci aştıktan sonra, bize en yakın olan Manchester’a gelebilirler. Londra’dan gelirseniz tren de kullanılabiliyor. Stadımız, Manchester’dan 1 saat 10 dakika, Leeds’ten 45 dakika... Maç günü sıraya girip bilet alabilirsiniz. Kulübün web sitesinden de barkodlu bilet de alınabiliyor” ifadesini kullandı.

Hull City Başkanvekili, taraftara yapacakları sürprizi de anlattı:

“Geçen sene ara dönem kampımıza 350 taraftarımızı getirdik. Bu başkanımızın fikriydi. Taraftarlarımıza nasıl ev sahipliği yaptığımızı, Türk misafirperverliğini göstermek istedik. Sonra bir anda ortalık karıştı, biz niye Türkiye’den gelemiyoruz diye. ‘Bizi niye götür müyorsunuz?’ diyebilir bizi izleyenler. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Bazı şanslı Türk taraftarlarını dönemsel olarak giderken göreceksiniz. Buradan bir tur düzenlemeyi düşünüyoruz. Bunun sürekliliği olmalı. Yakın zamanda bunu görürüz diye umuyorum. Şimdiden bu sürprizi verelim.”

Yazarlar