Kasımpaşa ÖZEL | Sami Uğurlu'dan Aytaç Kara iddiası | 'Arda Güler'i geçemezler'

ÖZEL | Sami Uğurlu'dan Aytaç Kara iddiası | 'Arda Güler'i geçemezler'

08.01.2024 - 11:36 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de son haftalarda yükselen performansıyla dikkat çeken ve son olarak Beşiktaş'ı deplasmanda 3-1 mağlup eden Kasımpaşa'nın teknik direktörü Sami Uğurlu, Skorer'e özel açıklamalarda bulundu. Birçok konuya değinen Uğurlu, Aytaç Kara ve Muleka hakkında çarpıcı ifadeler kullanırken Süper Lig'in golcüleri Dzeko ve Icardi arasındaki tercihini de yaptı. İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig’de son haftalarda yükselen performansıyla dikkat çeken Kasımpaşa Kulübü’nün teknik direktörü Sami Uğurlu, Skorer’den Nergis Aşkın’ın konuğu oldu. Tüm soruları içtenlikle yanıtlayan genç teknik adam birçok konuya değindi.

Haberin Devamı

'GERİ DÖNÜŞ SÜRPRİZ DEĞİLDİ'

Teknik direktör Sami Uğurlu, Kasımpaşa’ya dönüş sürecinin kendisi için sürpriz olmadığını söyledi:

"Burada bir önceki sürecimizde ekip olarak çok büyük bir başarı yakalamıştık. Birçok rekoru kırmıştık Kasımpaşa tarihinde. Bunun arkasından bir ayrılık yaşamıştık ancak sonrasında geri dönüş ile alakalı çok da sürpriz olan bir şey değildi diye düşünüyorum. Bizim de tanıdığımız, bildiğimiz ve burada çalışmaktan keyfi aldığımız bir kulüp. Yine umut ediyorum ki en güzel başarıları üzerine koyarak devam edeceğiz diye düşünüyorum."

ÖZEL | Sami Uğurludan Aytaç Kara iddiası | Arda Güleri geçemezler

'RİSKİ SEVİYORUZ'

Kasımpaşa'ya geri döndüğünde takımı nasıl bulduğunu ve sezon sonu hedeflerinden de bahseden Uğurlu, "Geçen sezonlardan çok farklı bu sene. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yukarıda koptuğu ancak alt tarafın birbirine çok yakın olduğu bir sezon. Şu an lig bitse düşecek dediğimiz takımla Avrupa Kupaları’na gidecek takım arasında çok az puan farkı var. Bunu aslında 2.dönemdeki performanslar ve transferler belirleyecek. Bizim hedefimiz tabii ki üst taraflar. 2.yarı bu performansı yakalayabiliyoruz. Kadromuz şu an çok geniş değil. Son maçları aynı 11’le başlayıp aynı 11’le bitirdik. Bu da aslında kadro derinliğinin olmadığını gösteriyor. Biz genç oyunculara değer veriyoruz. O riskse eğer riski seviyoruz." açıklamalarını yaptı.

Haberin Devamı

'5-6 TRANSFERE İHTİYACIMIZ OLACAK'

Genç teknik adam Kasımpaşa’nın transfer döneminde 5-6 oyuncu almayı hedeflediklerini söyledi.

"Bu bazen belirlediğiniz sayıdan daha çok ya da daha az olabiliyor. Devre arasında transfer gerçekten çok zor. Serkan Rençber’den görüyorum ben de çok çalışıyor. Gece saat 2’de 3’te mesajlaşıyoruz. Şu oyuncu var, bu oyuncu var diye. O kadar derin ki. Oyuncuyu bulup, beğenip süreci doğru bir şekilde yönetmek gerekiyor. Bizim takım olarak baktığımızda 5-6 transfere ihtiyacımız olacak."

ÖZEL | Sami Uğurludan Aytaç Kara iddiası | Arda Güleri geçemezler

AYTAÇ KARA İDDİASI

Sami Uğurlu, bu sezon yükselen performansıyla adından fazlasıyla bahsettiren öğrencisi Aytaç Kara için şunları söyledi:

"Oynadığı mevki itibariyle bu sayıları beklemek çok kolay değil orta saha oyuncusundan. Burada Aytaç’ın yapmış olduğu gole katkı, onun yarıştığı santrfor oynayan 9 numaraların çok daha önünde olduğunu düşünüyorum. Bu sene kendisi de çok fazla istiyor. Öncelikle milli takım hedefi var. Şampiyonada olmak istiyor. Şu ana kadar bunu hak ettiğini kanıtladı bence. Montella da ikili ilişkileri iyi olan, kulüplerle bağlantısı olan bir hoca. Geldiğinden bu yana bunu gösterdi. Ben de çok yakından takip ettiğini düşünüyorum Montella’nın. Aytaç'ın bu şekilde üstüne koyarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun için o da çok fazla çalışıyor. Zaten atletik performans verilerine baktığınızda Aytaç’ın verilerini yapan orta saha sayısı çok azdır. Aytaç sadece gol atan orta saha değil. Son maçta baktığınızda 13 kilometrelerde koşan bir orta sahadan bahsediyoruz. Bu sene çok iyi bir sezon geçiriyor. Onun adına umut ediyorum hedefine ulaşması için."

Haberin Devamı

ÖZEL | Sami Uğurludan Aytaç Kara iddiası | Arda Güleri geçemezler

"Aytaç Kara belki tesise en erken gelip en geç giden bir oyuncu. Milli takımı yakalayacağını düşünüyorum."

Haberin Devamı

'MULEKA LİGİN EN İYİLERİNDEN'

Teknik direktör Sami Uğurlu, eski öğrencisi Muleka ile ilgili değerlendirmelere bulunarak, "Muleka hala iyi. Muleka’yı versinler bize 2.yarı yine aynı gol sayılarına ulaşalım bunu mecazi anlamda söylüyorum. Muleka Beşiktaş’ta sol kanat sağ kanat daha fazla oynadı. Aboubakar'ın orada olması, Cenk’in orada olması onu biraz etkiledi. Biz Umut’un 15 golü varken de Muleka’yı 9 numara oynatıyorduk. 9 oynattığınızda ligin en iyi santraforlarından bir tanesi, bu tartışılmaz. Milli takıma keşke gidebilseydi." dedi. 

'ARDA GÜLER'İ KİMSE GEÇEMEZDİ'

Yabancı kuralı hakkındaki düşüncelerini de paylaşan teknik adam, Arda Güler örneği vererek, "Yabancı kuralı kesinlikle serbest olmalı. İyi oyuncun varsa neden oynatmayayım ben? Mesela Arda Güler’i Fenerbahçe’deyken bir tane yabancı gelip geçemezdi. İrfan Can bu performansı varsa bir yabancı onu geçemez. Neden Kent gidiyor örnek veriyorum. Barış Alper en büyük örneklerinden birisi. Kerem mesela çok eleştiriliyor gereksiz şekilde. Ancak hocası ondan vazgeçmiyor. O oyunun ciddi bir parçası çünkü. Öyle oyuncun varsa yerli oyuncudan vazgeçmezsin. Bence yerlilerin daha kaliteli olması lazım." dedi.

Haberin Devamı

'NURİ HOCANIN DORTMUND'A GİTMESİ MÜTHİŞ'

Teknik direktör Sami Uğurlu Avrupa’ya giden teknik direktörlerimizle ilgili şu yorumlarda bulundu:

"Her teknik direktörün bu işe başladığında çok büyük hedefleri vardır. Sürekli çalışıp hayal ettiklerini elde edebilmek için çok çalışmak ve kendini geliştirmek gerekiyor. Ben kendi adıma kendimi geliştirmek için çok çalışıyorum. Nuri hoca da çok fazla çalıştı ve emek sarfetti. Fatih hoca zaten tartışılmaz. Hatta Fatih hocanın çok daha iyi yerlere gitmesi gerekiyordu bence. Fatih hocanın Panathinaikos’a gitmesi değil de Nuri hocanın Dortmund’a gitmesi bizim adımıza gerçekten müthiş. Kendisi ile de konuşma fırsatımız oldu. Kendi adıma da çok sevindim gerçekten. Umarım seneye 1.hoca olarak yoluna devam edecektir. Okan hocaya Galatasaray’da şans verildi bakın. Çok da iyi işler yaptı. Bizler için biraz daha sabır gerekiyor. Türk teknik direktörlerin çoğu aslında çok donanımlı. Ancak neden bu kadar arka planda olduklarını ve az güvenildiklerini anlamıyorum."

ÖZEL | Sami Uğurludan Aytaç Kara iddiası | Arda Güleri geçemezler

'DZEKO İYİ OYNAMIYOR'

Süper Lig'in golcüleri hakkında ise çarpıcı yorumlarda bulunan Sami Uğurlu, "Kalite olarak tabii ki Aboubakar. Muleka size sonuçlandırmayı yapar ama onun kalitesi daha yukarıda tabii. Aboubakar'ı nasıl kullandığınızla alakalı, tartışmasız bir santrafor. Aslında görüşüm çok net. Gol vuruşu açısından Icardi bir numara ama farklı özellikleri olan santral 9 istiyorsan Dzeko derim. Yoktan var edecek Aboubakar’dır. Üçünün de çok farklı özellikleri var. Bu sene üçü de değil ama bence. Biri kadro dışı, Dzeko iyi oynamıyor, Icardi’nin geçen seneki performansı yok. Ancak illa birini seç diyorsan bana Icardi diyorum. Ama bu seneki performanslara bakılırsa hiçbiri." şeklinde konuştu.

Kameraman: Erdem Günayı


Yazarlar