Süper Lig ÖZEL | Şenes Erzik: TFF’nin karar verdiği tarih, geç kalan bir tarihtir

ÖZEL | Şenes Erzik: TFF’nin karar verdiği tarih, geç kalan bir tarihtir

10.04.2024 - 08:30 | Son Güncellenme:

TFF Onursal Başkanı, UEFA ve FIFA onursal üyesi Şenes Erzik, Milliyet'in duayen yazarlarından Attila Gökçe'ye konuştu. Erzik, TFF'nin aldığı seçim tarihi için "TFF’nin karar verdiği tarih, geç kalan bir tarihtir." ifadelerini kullandı.

ÖZEL | Şenes Erzik: TFF’nin karar verdiği tarih, geç kalan bir tarihtir

TFF'^den yapılan açıklamada TFF Olağan Genel Kurul toplantısının 18 Temmuz'da gerçekleştirileceği belirtildi. Süper Lig kulüpleri başta olmak üzere birçok kulüp seçimin daha erkene alınması için noter huzurunda imza topladı.

Haberin Devamı

"GEÇ KALAN BİR TARİH"

TFF Onursal Başkanı, UEFA ve FIFA onursal üyesi Şenes Erzik; TFF'nin seçim tarihi ve federasyon kurullarının yapısıyla ilgili Milliyet'in duayen kalemlerinden Attila Gökçe'ye önemli açıklamalarda bulundu.

18 Temmuz'daki kongre kararı hakkında konuşan Erzik, "Elbette bir federasyon heyeti, başarısında kuşkusuz pay sahibi olduğu Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası finallerinde oynayacağı maçlar sırasında da iş başında olmak, sorumluluğu ve mutluluğu paylaşmak ister. İşler ters giderse hesabını da verebilir. O nedenle 18 Temmuz tarihini seçmelerini bir yere kadar anlayışla karşılarım. Ne var ki, saatler durmuyor, takvim yaprakları değişiyor. Zaman akıp gidiyor. Yeni sezonun kararları ve uygulamaları başlamışken TFF’nin karar verdiği tarih, geç kalan bir tarihtir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖZEL | Şenes Erzik: TFF’nin karar verdiği tarih, geç kalan bir tarihtir

"KAÇINILMAZ BİR DURUM VARSA İMZALAYACAĞIZ"

Şenes Erzik, seçimin erkene alınması için imza verip vermeyeceği sorusuna ise "Büyükekşi Federasyonu işbaşına gelirken bir imza vermiştim. Onursal Başkan kimliğimle yeniden olağanüstü kongre çağrısını imzalamak pek içime sinmez. Ama ortada kaçınılmaz bir durum ve ihtiyaç varsa ne yapalım, çaresiz imzalayacağız." şeklinde yanıt verdi.

"KEŞKE ÇOK ADAYLI YAPABİLSEYDİK"

TFF'de 'kanun' ve 'statü' değişikliği ile çok adaylı seçime gidilip gidilmeyeceği sorulan Erzik, "Keşke çok adaylı, en az iki adaylı, program tartışmasına yol açan, tercih olanağı veren kongreler yapabilseydik, iyi olurdu. Ama ortada yerleşik bir gelenek var. Çok adaylı sisteme kapalı bir yöntem değil. Delegelerin beşte birinden imza alıp divana bildiren adaylar, seçime katılabilirler. En az yüzde 20, her üyenin ancak bir aday için imza vermesini ön gördüğüne göre, statümüz 5 adaya kadar çoklu sistemi kabul edebilir." cevabını verdi.

ÖZEL | Şenes Erzik: TFF’nin karar verdiği tarih, geç kalan bir tarihtir

"HİÇ TAVSİYE ETMEM! ZATEN OLMAZ"

Federasyona bağlı kurulların seçimle göreve gelmesi tartışmaları hakkında konuşan Şenes Erzik, "Merkez Hakem Kurulu, Hukuk Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu ve diğer kurulların seçimle iş başına gelmesi FİFA tarafından uygun bulunmuyor. Buradan bakarsak, kurullara seçimle gelmek, oylamayla mümkün olur. Hakemlerin, hukukçuların delegelerden oy isteyeceği, akla gelmeyen seçim pazarlıklarının yapılacağı bir kongreyi ve sonrasını düşünebiliyor musunuz? Hiç tavsiye etmem. Zaten olmaz." dedi.

Haberin Devamı

"ŞİMDİ HİÇ OLMAZ"

Şenes Erzik, Mehmet Büyükekşi ve yönetiminin Avrupa Futbol Şampiyonası'nın sonuna kadar görevde kalma isteğini anlayışla karşıladığını belirtti. Erzik, "Avrupa Şampiyonası sonuna kadar görevde kalma isteğini anlayışla karşılıyorum. Ama şu 6-1 (Avusturya yenilgisi) olmasaydı… Bak şimdi hiç olmaz!" ifadelerini kullandı.

ÖZEL | Şenes Erzik: TFF’nin karar verdiği tarih, geç kalan bir tarihtir