Süper Lig Özer Hurmacı'dan Aziz Yıldırım'a eleştiri | Yıllar sonra gelen Galatasaray itirafı

Özer Hurmacı'dan Aziz Yıldırım'a eleştiri | Yıllar sonra gelen Galatasaray itirafı

09.01.2024 - 14:26 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ve Trabzonspor formaları giyen eski futbolcu Özer Hurmacı çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Yıllar sonra Galatasaray itirafında bulunan Hurmacı, Aziz Yıldırım'a da eleştiride bulundu.

Özer Hurmacıdan Aziz Yıldırıma eleştiri | Yıllar sonra gelen Galatasaray itirafı

Ankaraspor'da yıldızını parlatan, Fenerbahçe ve Trabzonspor formalarını terleten Özer Hurmacı uzun süren sessizliğini bozdu. Fanatik'e açıklamalarda bulunan Hurmacı, yıllar sonra Galatasaray itirafında bulunurken Aziz Yıldırım'a da değindi.

Haberin Devamı

Özer Hurmacı'nın açıklamalarından ön plana çıkanlar şu şekilde:

'GALATASARAY'LA PROTOKOL İMZALAMIŞTIM'

"Ankaraspor'da ciddi bir çıkış yakaladım, yeteneklerimi gösterdim. 2008 yılında Ankaraspor'dayken sezon sonunda Galatasaray'a transfer olacaktım. Ankaraspor da Galatasaray'dan o dönem 3 futbolcuyu kiralık almıştı. Ancak devre arasında bir futbolcu gereken ödeme yapılmadığı için geri dönmüştü Galatasaray'a. O dönem de bu durum Ankaraspor'un işine gelmişti, beni çok fazla vermek istemiyorlardı aslında. 2008-2009 sezonundan sonra da Fenerbahçe'ye transfer olmuştum."

'AVRUPA ŞANSIM VARKEN GİTMEDİM, TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİM'

"Fenerbahçe'de daha iyi bir kariyerim olabilirdi ancak yaşadığım sakatlıkları göz önünde bulundurursak daha kötüsü de olabilirdi. Gol olarak 100'ler kulübüne girmedim belki ama attırdığım, pozisyonda ciddi rol aldığım gollere baksak 200 katkıyı çok rahat bulurum. Birçok kez Avrupa şansı vardı, gitmedim. Çok ciddi takımlar istedi ama önemli değil, Türkiye'nin üç büyük takımında forma giydim. Ben yaşadığım şeylerle gurur duyarım. Çok mütevazı oldum ama maalesef ülkemizde bu önem görmüyor. Çok güzel şeyler yaşadım."

Haberin Devamı

Özer Hurmacıdan Aziz Yıldırıma eleştiri | Yıllar sonra gelen Galatasaray itirafı

'FENERBAHÇE KARİYERİM DAHA UZUN SÜREBİLİRDİ'

"Fenerbahçe'deki 3 senem benim için çok hızlı ve adrenalin dolu geçti. 3 sene bana 1 yıl gibi geldi. Biraz inişli-çıkışlıydı Fenerbahçe dönemim. İlk senemde yüzde 80'lere kadar çıktım ama ikinci senemde pek olmadı. Kuvvetli olduğumda çok kredim yoktu. İstikrarlı bir şekilde gerçek yeteneğimi yansıtamadım ama ne de çok kötü performans ortaya koydum, ortada bir performanstı. Daha uzun sürebilirdi ama Fenerbahçe kariyerim."

'FENERBAHÇE, TRABZONSPOR KARİYERİMDE BANA FAYDA SAĞLADI'

"22 yaşında Fenerbahçe'ye transfer olunca tecrübe kazandım. 26-27 yaşında Trabzonspor'a gidince bana Fenerbahçe kariyeri büyük fayda sağladı. Taraftar baskısını, basınla olan iletişimi Fenerbahçe'de deneyimledim. Trabzonspor kariyerim de 1.5 yıl çok iyi gitti. Orda da sürekli hoca değişimi, futbol felsefesinin oturmasına mani oldu. 2.5 senede 7 teknik direktörle çalıştım. 10 numaralı formayı giydim, belli dönemlerde de kaptanlık yaptım. Sonra, 'Artık çok yıprandın, yolları ayıralım' diyorlar, ayırıyorsun. Yine inişlerle, çıkışlarla, kaoslarla geçen hızlı bir süreç."

Haberin Devamı

'100 KİŞİDEN 95'İ FENERBAHÇE'YE GİTME DEDİ!'

"Ben Fenerbahçe'ye yıldız oyuncu olarak gittim. O dönem 22 yaşındayken 4.5 milyon Euro bonservis artı Ümit Milli Takım'ın banko iki oyuncusu verildi. Sence 100 kişiden kaç kişisi 'Fenerbahçe'ye gitme' demiştir bana? Yüzde 95! Ben ama onlara, 'Ben iyi bir futbolcuyum ve ben her pozisyonda oynarım' dedim. Eski maçları açsınlar, kaç pozisyona sokuyorum bir maçta takımı. Yüzü dönük oynayan çok futbolcu var, sırtı dönük oynamak zor. Ben zoru seçtim, sırtı dönük oyun kurucu oldum. Fenerbahçe'ye gitmem çok büyük bir meydan okumaydı, hiç pişman değilim."

'BAŞKAN OLURSAM AZİZ YILDIRIM'IN YAPTIĞINI YAPMAM'

"Aziz Yıldırım çok başarılı ve istikrarlı bir dönem geçirdi Fenerbahçe'de. Ama ben başkan ile futbolcunun karşı karşıya gelmesini doğru bulmuyorum. Bu benim şahsi fikrim. Mehmet Topuz'la beraber transfer olduk Fenerbahçe'ye. Aziz başkan, Mehmet ağabeye inanılmaz destek verdi, özgüven aşıladı ve sarıp sarmalayıp 'Eleştirilemez' pozisyonuna getirdi. Yanlış anlaşılmasın söylediklerim, ben Mehmet ağabeyi çok severdim, çok da iyi futbolcuydu ama bir kulüp başkanı işin içine bu kadar müdahil olduktan sonra bu kez ben handikaplı kalıyorum. O tarafı o kadar korursan, bu taraf korumasız kalır. Başkanın vizyonu çok genişti, yaptırmak istedikleri çok genişti ama takıma çok müdahil oluyordu. Bu durumdan, bu süreçten etkilendim. Sonuçta yarış eşit değil. Kulüp başkanı olursam yapmayacağım şeylerden biri budur, oyuncumu ayırt etmem. Ama benim Aziz Yıldırım'a sonsuz bir saygım var, sonuçta ben 20 yıl Fenerbahçe başkanlığı yapmadım, onun yaşadıklarını yaşamadım."

Haberin Devamı

Yazarlar