Su Sporları P&G'den triatlona büyük destek! 'Triatlonun hakettiği yere gelmesini istiyoruz'

P&G'den triatlona büyük destek! 'Triatlonun hakettiği yere gelmesini istiyoruz'

11.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Turnaoğlu, Oral-B’nin triatlona verdiği desteği değerlendirdi, “Avrupa’da futboldan sonra en fazla kayıtlı sporcu bu dalda. Türkiye’de ise yeterince tanınmıyor. Bu sporun ülkemizde hak ettiği noktaya gelmesini istiyoruz” dedi.

P&Gden triatlona büyük destek Triatlonun hakettiği yere gelmesini istiyoruz

Dünyanın ilk kıtalararası triatlon yarışması olan İstanbul Oral-B Boğaziçi Triatlonu bugün ikinci kez yapılacak. Zorlu yarış öncesi P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Turnaoğlu verdikleri desteği ile sporun ve sporcunun yanında olmalarını MİLLİYET’e değerlendirdi.

Haberin Devamı

P&G olarak sporun ve sporcunun her zaman yanındasınız...

“P&G olarak markalarımızla, ürünlerimizle tüketicilerin yaşamlarına değer katmayı hedeflerken topluma katkı programlarımızla da insanların hayatlarına dokunuyoruz. Bu vizyonumuz ise ‘Sevgi Her Kapıyı Açar’ söylemimizle 35. yaşımızı kutladığımız ülkemizde daha ön plana çıkıyor. Biz tüm eforumuzu, yarınlarımızı sevgiyle iyileştirmek için çalışmaya yönlendiriyoruz.

Bu yolda Topluma Katkı projelerimiz önemli bir yer tutuyor. Özellikle eğitim, sağlık ve spor odaklı projelerimizle çocukların ve gençlerin özgüven gelişimine destek olma konusunda etkin rol oynuyoruz. Spor ise bu amacımız doğrultusunda araçlarımızın başında geliyor çünkü sağlıklı ve mutlu bir toplum, spor yapmakla yakından ilişkili.

Haberin Devamı

Bu kapsamda, gençlerimizi spor yapmaya özendiriyor, sporun sadece bedensel değil aynı zamanda ruhsal ve zihinsel gelişimi de desteklediğine inanıyoruz. Yaşamında spora daha fazla yer veren bir toplumun daha sağlıklı ve mutlu olacağını düşünüyoruz. Bu yaklaşımla uzun soluklu projelerimizi hayata geçiriyor ve sponsorluklarımızla spora destek veriyoruz.”

Oral B’nin triatlon desteği nasıl başladı?

“Spora verdiğimiz bu geniş kapsamlı destek çerçevesinde Oral-B markamız yaklaşık iki yılı aşkın bir süredir Türkiye Triatlon Federasyonu’nun ana sponsorluğunu yapıyor ve bu önemli spor dalının ülkemizde gelişmesi için çalışıyor. Avrupa’da futboldan sonra en fazla kayıtlı sporcu bu dalda bulunuyor. Türkiye’de ise yeterince tanınmıyor. Bu sporun ülkemizde hak ettiği noktaya gelmesini desteklemek istiyoruz. Çalışmalarımızdan son derece olumlu sonuçlar ve tepkiler alıyoruz. Oral-B sponsorluğuyla gerçekleşen yarışlar bu alandaki sporcularımızın deneyimini artırırken, yapılan tanıtım ve reklamlarla da gençlerin bu spora ilgisini artırıyoruz.”

‘Son derece başarılı gidiyor’

Peki desteğinizin triatlon sporunun tanıtımında faydalı olduğunu düşünüyor musunuz?

“Oral-B’nin Türkiye Triatlon Federasyonu ile yaptığı iş birliğinin son derece verimli ve başarılı olduğunu görüyoruz. Son iki yılda bu spor dalı ülkemizde önemli bir mesafe kat etti. Uluslararası triatlon haritasında kendi yerini bulma yolunda ilerliyor. Birlikte daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Temel amacımız saf mücadeleyi temsil eden bu spor dalının en iyi şekilde tanınmasını ve bu daldaki sporsu sayısının artmasını sağlamak. İki yılda gerçekleştirdiğimiz bu çabanın sonuç verdiğini görmek bizi mutlu ediyor.”

Haberin Devamı

‘Oral-B’nin felsefesine uygun’

Neden triatlon sporunu destekleme gereği duydunuz?

“Bildiğiniz gibi; yüzme, koşu ve bisiklet olmak üzere üç dalda yapılan triatlon da güç ve dayanıklılık gerektiren bir spor dalı. Triatlon üç temel spor dalını birleştiren, sporun gerçek ruhunu temsil eden bir branş. İnsan bedeninin sınırlarının keşfedildiği, sporcuların daha güçlü ve hızlı olmak için ter döktüğü bu etkinlik spor ile sporcunun gerçek ruhunu yansıtıyor. Başarının, performansın altında güçlü ve sağlıklı bir vücut yer alıyor.Bu özellikleriyle triatlonun Oral-B’nin felsefesine çok uygun bir spor dalı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Oral-B insanlara güçlü bir performansın temelinde yer alan sağlık ve özgüveni sunuyor. Biz ağız sağlığına hizmet ediyoruz ve ağzın, dişlerin sağlıklı olması sağlıklı bir vücudun temelidir. Dolayısıyla Oral-B güçlü ve sağlıklı bir vücuda katkıda bulunuyor. Kullanana güç ve güven duygusu veriyor. Bir bakıma içinizdeki triatleti ortaya çıkarıyor.”

Haberin Devamı

İstanbul Oral-B Boğaziçi Triatlonu’nun özelliği nedir?

“Oral B Boğaziçi Triatlonu dünyanın ilk kıtalararası triatlon yarışması olma özelliğini taşıyor. Bundan sonra da her yıl İstanbul’da düzenlenerek gelenekselleşecek. Yarışın Avrupa Triatlon Birliği takvimine alınarak Avrupa Triatlon Şampiyonası olarak yapılması hedefleniyor. Türkiye’den ve dünyadan yüzlerce triatletin katılacağı İstanbul Oral B Boğaziçi Triatlonu’nda sporcular kıyasıya bir mücadele verecek.”

Boğaz’da dev mücadele

Dünyanın ilk kıtalararası triatlon yarışması İstanbul Oral-B Boğaziçi Triatlonu bugün yapılacak. Sporcular 2.3 kilometre yüzme, 40 kilometrelik koşu ve 10 kilometlik koşu etabından oluşan parkurda mücadele edecek.

Haberin Devamı

Oral-B’nin sponsorluğuyla son yıllarda triatlon sporunda büyük hamleler gerçekleştiren Türkiye bu dalda önemli bir organizasyona bugün ev sahipliği yapacak.

Dünyanın ilk kıtalararası triatlon yarışması olan İstanbul Oral-B Boğaziçi Triatlonu 2. kez Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayelerinde, Türkiye Triatlon Federasyonu’nun organizasyonu ve Oral-B’nin ana sponsorluğu ile Beykoz ilçesinde yapılacak. Zorlu yarışa yurtiçi ve yurt dışından 800 sporcu katılacak.

Boğaz manzarası eşliğinde sabah saatlerine başlayacak organizasyonda triatletler ilk olarak Kanlıca-Küçüksu arasındaki 2.3 kilometrelik yüzme etabını geçecek. Sudaki mücadelenin ardından, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde 40 kilometre pedal çevirerek Asya’dan Avrupa’ya geçecek olan sporcular başlangıç noktasına gelecek. Yarış, Küçüksu Çayırı ve Çubuklu arasında yapılacak 10 km’lik koşu etabıyla sona erecek.

Tükiye’de ilklere sahip spor yatırımlarına ev sahipliği yapan Beykoz’a dikkatleri çekecek organizasyon sporseverlere ilçenin doğal ve tarihi manzaralarında seyir zevki yüksek bir yarış sunacak. Yarışı tamamlayan tüm sporculara katılım madalyası, dereceye giren sporculara da kupa takdim edilecek.