Galatasaray Para karşılığı üyelik!

Para karşılığı üyelik!

05.06.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da Ali Uras’ın başkanlığında 687 kişinin, adayı kullanma karşılığında 50 milyon lira verdiği, sonra üye yapıldığı ortaya çıktı. F.Bahçeli yeni yönetici Karaçam da o sırada üye olmuştu.

Para karşılığı üyelik

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Fenerbahçe Genel Kurulu’nda, kazanan Ali Koç’un listesinde yer alan Burhan Karaçam’ın daha önce Galatasaray’a da üye olduğunun ortaya çıkması eleştirilmişti. Koç da buna karşılık Karaçam’ın Galatasaray Adası’nı kullanmak adına üye olduğunu açıklamış, şu anda sadece Fenerbahçe’ye üye olduğunu dile getirmişti.

Milliyet, Fenerbahçe kongresine de damga vuran bu üyelik konusunu araştırdı ve sarı-kırmızılı camia tarafından da tartışılan olayın içyüzünü ortaya çıkardı.

Buna göre Fenerbahçe’nin yeni yöneticisi Burhan Karaçam ile birlikte 687 kişi, Galatasaray Adası’nın kullanılması için 50 milyon lira “ada üyesi” oldu. Ancak bu durum genel kurulda tepki görünce, dönemin başkanı Ali Uras, tesis üyeliği için alınan paranın harcandığını belirtir. Bu durum karşısında bir kere mahsus olağanüstü genel kurul yapılarak bu kişilerin kulübe üyeliğine karar verilir.

Haberin Devamı

1995 yılında ise birden fazla kulübe üye olanlar için sarı-kırmızılı kulüp üyelerine, “Bir kulübü tercih ediniz” der. Böylece 6130 numaralı Karaçam, Galatasaray kongre üyeliğinden ayrılarak Fenerbahçe’yi tercih eder. Rahmetli Özhan Canaydın döneminde de ismi üyelik almanağından çıkarılır. Ali Koç’un ağabeyi Mustafa Koç’un ise binicilik şubesinin eski sporcusu olduğu, sosyal tesislerden yararlandığı ama üye olmadığı belirtildi.

Gümüşdağ’ın konumu farklı
Başka kulüplere de üye olan Galatasaraylı üyelerle ilgili akıllara, Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ geliyor. Ancak Başakşehir’in anonim şirket olduğu ve Gümüşdağ’ın bu şirketin ortaklarından biri olarak görüldüğü bildirildi. Bunun da Galatasaray’da üyelik için sorun yaratmadığı belirtildi.