İtalya Serie A Paul Pogba krizi! Futbol hayatı tehlikeye girdi

Paul Pogba krizi! Futbol hayatı tehlikeye girdi

06.10.2023 - 18:18 | Son Güncellenme:

Paul Pogba'nın bugün açılan B numunesi de pozitif çıktı ve doping kullandığı kesinleşti. Juventuslu yıldız futbolcunun 2-4 yıl arası futboldan men cezası ile karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

Paul Pogba krizi Futbol hayatı tehlikeye girdi

Juventus'un yıldız futbolcusu Paul Pogba'nın geçtiğimiz ay pozitif çıkan doping testinin ardından bugün de B numunesinin sonuçları ortaya çıktı. Fransız futbolcudan 20 Ağustos'ta Juventus-Verona maçından sonra alınan idrar örneğinde yasaklı maddeye rastlanmıştı.

Haberin Devamı

İtalya Ulusal Anti-Doping Ajansı (NADO) yapılan testte, Pogba'da yüksek seviyede testosteron tespit edilmesinin ardından oyuncunun doping kullandığı suçlamasıyla geçici süreyle futboldan men edildiğini duyurmuştu. Roma'daki Acqua Acetosa Laboratuarı'ndaki analizin ardından bugün açıklanan B numunesinde de sonuç değişmedi ve testesteron kullanımı doğrulandı, böylece doping yaptığı kesinleşti.

Paul Pogba krizi Futbol hayatı tehlikeye girdi

KANIT GEREKECEK

Bu gelişmenin ardından yıldız futbolcunun 4 yıla kadar men cezası alabileceği belirtiliyor. Pogba'nın alacağı cezanın 2 ila 4 yıl arasında futboldan uzaklaştırma olacağı yorumları yapılırken, bu cezayı daha aşağı çekmenin ancak futbolcunun maddeyi kasıtsız kullandığını delilleriyle ispat etmesiyle mümkün olabileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

JUVENTUS SÖZLEŞMESİNİ FESHEDEBİLİR

Juventus Kulübü ilk açıklanan A numunesinin ardından 2026'ya kadar sözleşmesi olan futbolcusuyla ilgili bir yaptırımda bulunmamış, diğer numunenin sonucunu görmeyi beklemişti. B numunesinde de sonucun değişmemesi üzerine Torino ekibinin Pogba'nın kontratını feshedebileceğine dikkat çekiliyor.

Yazarlar