Galatasaray Premier Lig kalitesinde

Premier Lig kalitesinde

30.06.2019 - 00:16 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılıların elini çabuk tutmasıyla geçen ay imza attırdığı 20 yaşındaki savunma oyuncusu, teknik sol ayağı, isabetli pasları, geriden oyun kurmadaki becerisi ve hava toplarındaki etkinliğiyle dikkat çekiyor. Premier Lig ekiplerinin gelişimini takip ettiği oyuncu, Cim Bom için önemli bir yatırım olacak.

Premier Lig kalitesinde

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Galatasaray’ın Nijerya’nın Enyimba Aba takımından transfer ettiği Valentine Ozornwafor, İngiliz kulüplerinin dikkatini çekti ancak Cim-Bom elini çabuk tutup işi bitirdi.

Gerek kulüp takımında, gerekse Nijerya U20 Milli Takımı’ndaki performanslarıyla yıldızını parlatan 20 yaşındaki futbolcuyu, bir çok İngiliz kulübünün son dönemde izlemeye aldığı öğrenildi. Sarı-kırmızılılar, FIFA U20 Dünya Kupası öncesi imza attırdığı oyuncu için bugüne beklemiş olsa, muhtemelen çok geç kalmış olacaktı. Nijerya A Milli Takımı’ndan da kadro daveti alan ve Mısır maçının 18 kişilik kadrosunda yer alan gelişmeye açık futbolcunun birkaç yıl içinde A Milli Takımı’nın da değişmez stoperi olacağı belirtiliyor.

Sol ayaklı ve teknik

Haberin Devamı

Uzun boyu ve iri cüssesine karşın, toplu oyunda oldukça başarılı olan Ozornwafor, birçok sol ayaklı futbolcu gibi iyi bir tekniğe sahip olmasının avantajını kullanıyor. Ayağında fazla top tutmadan basit oynayan Nijeryalı stoper, görev yaptığı takımlarda geriden oyun kurma görevini de üstlenirken, bu da onu avantajlı kılıyor.

Dağıttığı paslar dışında, top sürerek ileri doğru çıkışlarıyla hücum başlatma becerisi olan futbolcunun hava toplarındaki etkinliği, defansif yönüne ilişkin en önemli artısı olarak göze çarpıyor. Yüksek toplarda bir kule gibi mutlak hakimiyet kurarken, süratli futbolcular karşısında zaman zaman sıkıntı yaşadığı da görülüyor. Agresif bir futbolcu olmamasına karşın bazen rakibe kontrolsüz girişleri nedeniyle kart gören Ozonrnwafor’un bu özelliği eksi yanı olarak gösterildi.

Valentine Ozornwafor diğer bir özelliği de lider karakterli olması... Kaptanlık dışında maç esnasında oyunu yönlendirmesi, arkadaşlarına yaptığı uyarılar ve doğru pozisyon alma yönündeki hassasiyetleriyle, saha içinde önder bir tutum sergilemekten kaçınmıyor. Pozisyonel oyun bilgisi üst düzeyde olan 20 yaşındaki oyuncu, doğru yer tutuşlarıyla, oyun içinde kendisini zora sokacak, eksik yanlarının doğuracağı olası negatif sonuçlardan kaçınmaya çalışıyor.

Dinleniyor, özel çalışıyor

Ozornwafor son dönemde yoğun bin maç trafiğinin içerisinden geçti. Kulübüyle, mevcut sezonun yanında şubat ayında U-20 Afrika Uluslar Kupası’nda oynadı ve turnuvanın en iyi ilk 11’ine seçildi. Mayıs ayında Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenen FIFA U20 Dünya Kupası’nda da boy gösterdi. Geride kalan haftayı tamamen dinlenerek geçiren oyuncunun, sarı-kırmızılı ekipteki yeni macerasına enerjisini toplamış bir şekilde girmek için özel programlar doğrultusunda çalıştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

G.Saray mutluluğu

Türkiye’de forma giyen Nijeryalı futbolculardan Türkiye ligi hakkında bilgi sahibi olan Ozornwafor, “Galatasaray Türkiye’nin en büyük kulübü. Böyle bir ekibe transfer olmak benim için büyük bir fırsat” ifadelerini kullandı. Zayıf yanlarının farkında olan futbolcunun, yeni takımında bunlara ilişkin eksiklerini gidereceğine inandığı belirtilirken, Nijeryalı oyuncunun gelişimini sürdürmesi durumunda sarı-kırmızılılar açısından geleceğe yönelik çok ciddi bir yatırım haline geleceğine dikkat çekiliyor.

Tarihteki 3. Nijeryalı

Haberin Devamı

1959 sezonundan bugüne kadar 45 ülkeden 156 yabancı oyuncuyu kadrosuna dahil eden Galatasaray, Valentine Ozornwafor ile 3. Nijeryalı futbolcusuna kavuştu.

Yazarlar