İngiltere Premier Lig Premier Lig'de şampiyonu 'Conte' belirliyor

Premier Lig'de şampiyonu 'Conte' belirliyor

09.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın en iyi futbol ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Lig’de nefes kesen yarışta Antonio Conte ismi dikkat çekiyor. Manchester City-Liverpool yarışının kaderinde Tottenham büyük rol oynuyor.

Premier Ligde şampiyonu Conte belirliyor

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Tottenham’ın İtalyan menajeri adeta ligin kaderini belirliyor, şampiyonluğu etkiliyor. 2 Kasım 2021 tarihinde Tottenham’da görevi devralan Conte, Premier Lig’de hem Liverpool hem de Manchester City’den puan almayı başaran tek isim oldu. Tottenham bu sezon Conte idaresinde Liverpool ve Manchester City’ye karşı oynadığı dört maçta da yenilmedi. Conte’nin takımı bu iki güçlü rakibiyle yaptığı maçlardan ortalama 2 puan çıkardı 4 maç 2 galibiyet, 2 beraberlik elde edildi, 8 puan kazanıldı. 52 yaşındaki Antonio Conte, toplam performansında ise 25 Premier Lig maçında 14 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 yenilgiyle 47 puan topladı, maç başına 1.88 puan ortalamasını buldu.

Conte öncesinde Tottenham’ın 10 lig maçında sadece 15 puanı vardı. İtalyan teknik direktör hem oynattığı futbol hem Manchester City-Liverpool ikilisinden aldığı puanlar hem de elde ettiği puanlarla şimdiden Tottenham taraftarlarının sevgilsii haline geldi.

Haberin Devamı

City’nin zirve farkı

İngiltere Premier Lig’de 35. hafta maçında Manchester City sahasında konuk ettiği Newcastle United’ı 5-0 yendi. Şampiyonluk yolunda önemli bir adım atan City, puanını bitime 3 hafta kala 86’ya yükseltti. Takipçisi Liverpool’un Tottenham’la berabere kaldığı haftada hata yapmayan Pep Guardiola ve ekibi, puan farkını 3’e çıkarmış oldu. Manchester City’nin gollerini Sterling (2), Laporte, Rodri ve Foden kaydetti.

Real Madrid: Destansı bir mücadeleyle finale!