Galatasaray Projeler ve Terim

Projeler ve Terim

30.12.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın 20 Ocak’taki genel kuruluna katılımın az olacağı tahmin edilirken, başkan Dursun Özbek’in 2 bin dolayında bir oyla Mustafa Cengiz’e fark atacağı öngörülüyor. Bunun sebebi de, devam eden projeler ve Terim’in göreve gelişi...

Projeler ve Terim

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray’da listeler öncesi gün netleşirken, artık gözler 20 Ocak’ta yapılacak seçimli Olağanüstü Genel Kurul’a çevrildi.

Kongreye sıkı bir şekilde hazırlanacağı söylenen başkan Dursun Özbek, Galatasaray Cemiyeti, GSYİAD başta olmak üzere çeşitli derneklerin organizasyonlarına katılarak üyelere bilgilendirmede bulunacak.

Başkan Özbek’in en büyük iki avantajının, kulüp için hayati önem taşıyan projelerin devam etmesi ve Fatih Terim’in göreve gelmesi olarak gösteriliyor. Bu iki etkenin Dursun Özbek’e büyük oy sağlayacağı dile getirildi.

Kulüpte seçimin nabzını tutan üyeler, 20 Ocak’taki katılımla ilgili bazı tespitlerde bulundu. Buna göre, seçime katılması tahmin edilen üye sayısı 2 bin 500-2 bin 750 civarı olarak hesaplanıyor. Katılımın düşük kalmasında iki faktör ön plana çıkarılıyor:

Haberin Devamı

1. Dursun Özbek’in kazanma olasılığının çok yüksek olması.

2. Kış nedeniyle ilginin az olacağı düşüncesi.

Başkan Özbek’in böyle bir durumda alacağı oy oranı yaklaşık 2 bin olacağı dile getirildi. Tepki oylarının diğer aday Mustafa Cengiz’e yönelmesi halinde bile muhalefetin oyunun 750’lerde kalacağı ifade edildi. Cengiz’in çıkışı, muhalifler arasında takdir toplarken, yine de başkan Özbek ile arasında büyük oy farkının bulunduğu vurgulandı.