Kayserispor Prosinecki'den A Milli Takım yorumu

Prosinecki'den A Milli Takım yorumu

27.03.2013 - 11:54 | Son Güncellenme:

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, Türkiye A Milli Takımı'nın baskı nedeniyle soğukkanlı biçimde kendi kimliğini sergileyemediğini, ancak son maça kadar matematiksel olarak şansının bulunduğunu söyledi. Prosinecki, pazartesi günü oynayacakları Karabükspor maçı için, "Sert bir maç olacak. Çünkü onların şiddetle puana ihtiyacı var" dedi.

Prosineckiden A Milli Takım yorumu

Sarı kırmızılı ekibin ünlü teknik direktörü Robert Prosinecki, Karabükspor maçı hazırlıkları sürdürdüğü Karpuzatan Kadir Has Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye A milli takımının baskı ve stres nedeniyle, oyunun hakimi olmasına karşın çok iyi mücadele ortaya koyamadığını belirten Prosinecki, "Türk A milli takımının Macaristan ile oynadığı maçın tamamını televizyondan izledim. Genel hatlarıyla oyuna daha hakim olan taraf, Türklerdi. Ama, bir takımın böylesi durumda, saha ve seyirci desteğiyle, kendi sahasında oynarken galibiyet alması gerekirdi. Önemli bir avantaj kayboldu. İşler zorlaştı. Halen umut var . Son düdüğe kadar , netice alınıncaya kadar, matematiksel olarak şans var. Ama, biraz belki o baskıya karşın, Türk milli takımı çok fazla soğukkanlı cevap veremedi . Türk milli takımı kendi kimliğine dönemedi, baskı ve stres nedeniyle çok iyi mücadele edemediler ama , sahanın hakimiydi. Bu beraberlikle işler biraz daha zorlaştı" diye konuştu.

Haberin Devamı

KARABÜKSPOR MAÇI
Pazartesi günü deplasmanda oynayacakları Karabükspor maçının hayli zor ve sert geçeceğini tahmin ettiğini belirten Prosinecki, " Karabükspor içinde bulunduğu durum itibarıyla şiddetle puana ihtiyacı var . Bu maçı onlarda bir fırsat olarak değerlendireceklerdir. Bizde bunun bilincinde idmanlar yapıyoruz . Puan veya puanlar almak isteyecekler . Sert bir maç olacak. bizimde oraya iyimser duygularla gideceğiz. Her maça nasıl iyi hazırlanmışsak, buna öyle olacak. Hiç bir değişikliğimiz yok. Kesin puan veya puanlar almak için gideceğiz iyi idmanlar yapıyoruz. İdmanlara milli takıma gidenlerden yoksun başlamıştık ama şimdi tam takım olduk. Şu ana kadar her şey olumlu geçiyor" şeklinde sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

Kayserispor'un Karabükspor maçı hazırlıklarına aylar sonra sakatlığı geçen Steinsson'da katılırken, milli takımlara giden Nunez, Cleyton, Okay, Nurettin Engin bugünkü antrenmanda yoktu. Milli takımdan sakat dönen Ömer Bayram ise, düz koşu yaptı.Sarı kırmızılı kafilenin Pazar günü özel otobüsle Karabük'e hareket edeceği ifade edildi.

Yazarlar