Fenerbahçe Real Madrid'den Fenerbahçe'ye çılgın bonservis! Arda Güler için rekor bedel

Real Madrid'den Fenerbahçe'ye çılgın bonservis! Arda Güler için rekor bedel

05.07.2023 - 18:56 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki genç yeteneği Arda Güler, Real Madrid'e imza için geri sayıma geçti. İspanyol devinin, bu transferde ödeyeceği bonservis bedeli dudak uçuklattı.

Real Madridden Fenerbahçeye çılgın bonservis Arda Güler için rekor bedel

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'de takımdan ayrılması beklenen Arda Güler'in kısa süre içerisinde Real Madrid ile resmi sözleşme imzalayacağı öğrenildi. 18 yaşındaki genç yetenek için Real Madrid'in ödeyeceği bonservis bedeli ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin kasasına koyacağı bonservis bedeli dudak uçuklattı. Sözleşmesinde 17 milyon 500 bin euroluk serbest kalma bedeli bulunan Arda Güler için Fenerbahçe'nin sonraki satıştan da pay alacağı öğrenildi. İşte detaylar...

DEVLERİ PEŞİNE TAKTI, BARÇA DERKEN REAL KAPTI

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler, gösterdiği performans sonrası Avrupa'dan dev takımları peşine taktı. 18 yaşındaki genç yetenek için Ajax, Newcastle United, Sevilla, Benfica, Manchester United, Milan, Barcelona ve Real Madrid transfer yarışına girdi.

Real Madridden Fenerbahçeye çılgın bonservis Arda Güler için rekor bedel

Ajax'ın transfer etmekten vazgeçtiği Arda Güler'in Barcelona'ya imza atması bekleniyordu. 18 yaşındaki genç yıldız için son anda Real Madrid'in teklif yükselttiği ve Arda Güler'i ikna ettiği öğrenildi. Milli futbolcunun, kısa süre içerisinde Madrid'e giderek La Liga deviyle sözleşme imzalayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ALİ KOÇ AÇIKLADI: FENERBAHÇE'DE OLMAYACAK

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Arda Güler'in takımdan ayrılmak istediğini açıkladı. İsmail Kartal için düzenlenen imza töreninde konuşan Ali Koç, "Milyonlarca Fenerbahçe taraftarı, Arda'yı bağrına bastı. Deplasman gittiğimiz şehirlerde de ne kadar bir sempatiye sahip olduğunu biliyoruz. Milyonlara süreci anlatmamız lazım. Onlar da bilmeyi hak ediyor. Süreç sonuçlanmadı. Süreç bittikten sonra bütün gelişmeleri, detaylı bir şekilde anlatma borcum var. Arda'nın bu kadar istenmesi, Türk futbolunun gururudur. Arda ne yaparsa yapsın... Birçok genç yolladık yurt dışına ama hepsi geri dönüyor. Ne olursa olsun, Allah en hayırlısını yazsın. net bir şey söyleyebilirim. Arda, Fenerbahçe'de kalmak istemiyor. Fenerbahçe'de kalma imkanı yaratan teklifler vardı, ona da saygı duymak lazım. Hangi şartlarda ayrılacağı netleştikten sonra gerekli açıklamaları yapacağım. Arda gelecek sezon Fenerbahçe'de olmayacak" dedi.

Haberin Devamı

Real Madridden Fenerbahçeye çılgın bonservis Arda Güler için rekor bedel

BONSERVİSİ ORTAYA ÇIKTI

Fenerbahçe ve Arda Güler'i transfer için ikna eden Real Madrid'in ödeyeceği bonservis bedeli netlik kazandı. A Spor'da yer alan habere göre; Real Madrid, Arda Güler için 20 milyon euroluk bonservis bedeli ödeme kararı aldı. İspanyol devinin bu rakamı nakit olarak ödeyeceği belirtildi.

Real Madrid'in Arda Güler transferinde 10 milyon euroluk bonus maddesini de kabul ettiği aktarıldı. Sarı-lacivertlilerin bonuslarla birlikte 30 milyon euroluk bonservis bedelinin yanı sıra bir sonraki satıştan yüzde 20 pay alacağı kaydedildi.

ARDA İKNA ETTİ

Fenerbahçe ile sözleşmesinde 17 milyon 500 bin euroluk serbest kalma bedeli bulunan Arda Güler'in Real Madrid Başkanı Florentino Perez'i ikna ettiği vurgulandı. Arda Güler'in bu rakamın üstünde bir bedel ödenmesini rica ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Real Madridden Fenerbahçeye çılgın bonservis Arda Güler için rekor bedel

Arda Güler'in Real Madrid'le sözleşme imzalamak için 6 Temmuz Perşembe günü İspanya'da olacağı belirtildi.

TARİHE GEÇECEK

Arda Güler, Fenerbahçe'ye nakit olarak kazandırdığı 20 milyon euroluk bonserivs bedeliyle en çok para kazandıran futbolcular listesine dahil olacak. Sarı-lacivertliler, Türk futbolcular arasında en yüksek bonservis bedelini daha önce 4 milyon 750 bin euroluk satışta Salih Uçan transferinden elde etmişti.

İşte Fenerbahçe'nin rekor satışları:

1-) Vedat Muriqi - 21 milyon euro
2-) Elvir Baljic - 21 milyon euro
3-) Kim Min Jae - 18 milyon 50 bin euro
4-) Eljif Elmas - 16 milyon 200 bin euro
5-) Moussa Sow - 16 milyon euro

Real Madridden Fenerbahçeye çılgın bonservis Arda Güler için rekor bedel

18 yaşındaki milli futbolcu geride kalan sezonda Fenerbahçe formasını 35 resmi maçta giydi. Arda Güler bu müsabakalarda 6 gol ile 7 asist üretti. Genç futbolcunun güncel piyasa değeri 15 milyon euro. A Milli Futbol Takımı'nda 4 maça çıkan Arda Güler, 1 gol sevinci yaşadı.

Yazarlar