Fenerbahçe Rıdvan Dilmen: "Aziz Yıldırım ile konuştum. Aykut Kocaman..."

Rıdvan Dilmen: "Aziz Yıldırım ile konuştum. Aykut Kocaman..."

09.11.2017 - 00:38 | Son Güncellenme:

TRT Spor'da yayınlanan "Futbolun Zirvesi" programında Levent Özçelik, Mustafa Denizli ve Rıdvan Dilmen, haftanın futbol gündemini değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen: Aziz Yıldırım ile konuştum. Aykut Kocaman...

TRT Spor'da yayınlanan "Futbolun Zirvesi" programında Levent Özçelik, Mustafa Denizli ve Rıdvan Dilmen, haftanın futbol gündemini değerlendirdi. Rıdvan Dilmen, Aziz Yıldırım ile Aykut Kocaman hakkında konuştuklarını söyledi.

Haberin Devamı

Rıdvan Dilmen'în açıklamaları şöyle:

"Ben bildiklerimi anlatayım... Dün Aziz Bey ile seyahate çıktım. 'Ne oldu dedim?' o da, 'Ben de senin gibi biliyorum.' dedi. 'Pazartesi akşamı Ali Yıldırım ile telefondan konuşuyordu ben aldım, canını sıkma dedim."

"Aziz Yıldırım 'Problemimiz yok' diyor"

Aziz Yıldırım'la Kocaman'ın çok kısa konuştuklarını belirten Dilmen, "10 saniye konuşmuş. Benim algıladığım istifa etmeye karar verdiği yönündeydi. Ben de programımda birilerinin karar vermesi gerektiğini söyledim. Aziz Yıldırım, 'Problemimiz yok.' diyor. Benim fikrim 6 haftalık sürece göre karar verileceğini düşünüyorum." dedi.

Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman'ın bu sezonu gözden çıkardığını düşünmediğini dile getirdi: "Böyle olması da mümkün değil. Bu 6 haftanın çok önemli olduğunu, farkın da 3-4 puana düşerse; 3-4 oyuncuyla şampiyonluk yarışında olacağını düşünüyor."

Haberin Devamı

"Igor Tudor'un kredisi var"

Galatasaray'ın performansına da değinen Dilmen, teknik direktör Igor Tudor'un kredisinin fazla olduğunu vurguladı: "Galatasaray, kazanması gereken her maçı kazandı. Fenerbahçe'nin bu işin için olması için 6 maçta 14 puan alması lazım minimum. Galatasaray da iyi top oynayarak istediği oyunu aldı. Başakşehir ve Beşiktaş deplasmanlarında beraberlik kötü değildir. Tudor bence fazlasıyla kredi sahibi olmuştur."

"Başakşehir çok iyi bir takım. Galatasaray'ın Başakşehir ve Beşiktaş maçları zor olacaktır. Kazanırsa da, 'Nasıl kazandı?' diyemeyiz. Ben geçen sene Tudor'u Futbol Zirvesi'nde yedim ama başaramadım. Sezonu sonu Tudor ile yollar ayrılabilirdi ama yönetim arkasında kaldı ve başarı da geldi. İyi tranferler de yapıldı. İyi teknik direktör ya da kötü teknik direktör ayrımı da yönetime bağlı."

Rıdvan Dilmen, “Kanunsuz bir şey yaptılarsa” sözleriyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

“O gün yayından çıktıktan sonra bizim editör arkadaşımız Mehmet, ‘sosyal medyada tepki var, acaba yanlış mı anlaşıldı hocam’ dedi. Ben de ‘Allah Allah ne oluyor?’ dedim ve Kırmızı Çizgi programına bağlandım. ‘Ben Galatasaray'a edepsizlik yapacak bir adam mıyım? Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmasınlar’ dedim. Ben Fenerbahçeliyim ama Galatasaray'da son derece saygı duyduğum insanlar var. Mahkemeye verilecek bir şey yok da, vericeklerse de versinler. Gideriz. Yani tuhaf bir ülkeyiz. Millet belden aşağı gidiyor, tek kelime yok ama bizde hemen... Neyse yani sağolsunlar değerli görmüşler beni, görüşlerime değer vermişler.”

Haberin Devamı

"İlk puan kaybında sıkıntı olur"

"Geçen maç sonunda, 'Gitsin.' demiştim ama olgun ve profesyonel baktığında, 'İstifa etmemeliydi.' dedim. En büyük riski kendi aldı. Sivas maçı önemli. 6 maçta 15-16 puan alırsa, almazsa da ilk puan kaybında sıkıntı olur."

Ünlü yorumcu, Robin van Persie'nin Fenerbahçe'deki durumuyla ilgili de konuştu: "Van Persie kendini takıma ait hissetmiyor. Sağlıklı bir spora gelmiş gibi. Aziz Yıldırım, Mehmet Topal'ın kadro dışı bırakıldığı ile ilgili bir şey demedi. Tüm oyuncuların alacaklarının ödendiğini söyledi."