Güreş Rıza Kayaalp ve Ali Cengiz'e Başkent'te coşkulu karşılama!

Rıza Kayaalp ve Ali Cengiz'e Başkent'te coşkulu karşılama!

15.02.2024 - 20:11 | Son Güncellenme:

Avrupa Güreş Şampiyonası'ndan gümüş madalyayla dönen milli sporcularımız Rıza Kayaalp ve Ali Cengiz, Ankara'ya geldi.

Rıza Kayaalp ve Ali Cengize  Başkentte coşkulu karşılama

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp ve Ali Cengiz, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Karşılamanın ardından milli güreşçiler, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Son yılların en iyi performansını sergilediğini belirten Rıza Kayaalp, "Finalde rakibime puan vermemek için biraz üzerine gittim. Hiç istemediğim bir oyun yedim. Normal şartlarda da vermezdim ama dışarı çıkmayım diye biraz üstüne gidince istemediğimiz bir oyun oldu" dedi.

"ŞAMPİYONLUĞU ÇOK İSTİYORDUM"

Altın madalya almayı çok istediğini belirten Kayaalp, "Bu şampiyonluğu çok istiyordum ve bir rekor kıracaktım. Avrupa şampiyonluk rekoru benim olacaktı. Bunun hırsıyla biraz daha konsantre oldum diyebilirim. Tabi istemediğim bir maç oldu. Olsun 14 kez final maçı yaptım. Avrupa Şampiyonası'nda yüzyıllarca yapılamayacak bir şey bu. Grekoromen gibi bir stilde gerçekten çok zor. İnşallah önümüzdeki olimpiyatları en iyi şekilde geçirip, altın madalyayı alıp, bir Avrupa Şampiyonası'na daha gidip bu işi böyle sonlandırmak daha iyi olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"MAÇIN İÇERİSİNDE KIZIMIN 'BABA BABA' SESLERİNİ DUYUYORDUM"

Final maçında ailesinin desteğini sonuna kadar hissettiğini dile getiren Kayaalp, "Maçın içerisinde kızımın 'baba baba' seslerini duyuyordum. Çok iyi destekledi. Aslında bana fazlasıyla güç verdi diyebilirim. Bundan sonraki maçlara da hep gelmelerini çok isterim. İnanılmaz bir konsantreyle maça giriyorum. Onların da izlediğini görünce kendimi daha güçlü hissediyorum maçta. Onlara canlı canlı bir şampiyonluk yaşatmak nasip olurdu" diye konuştu.

ALİ CENGİZ: BU YIL DA HEDEFİMİZ ALTIN MADALYAYDI AMA YİNE KAÇIRDIM

Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Ankara ASKİ Spor Kulübü'nün sporcusu Ali Cengiz, "Çok zorlu bir Avrupa Şampiyonası'ydı. Olimpiyat öncesi katılım bayağı çoktu ve güçlü rakiplerimizle karşılaştık. Benim büyükler kategorisinde ikinci Avrupa Şampiyonam geçen sene de final yaptım ve kaybetmiştim. Bu yıl da hedefimiz altın madalyaydı ama yine kaçırdım. Olimpiyat vizemizi aldık son dünya şampiyonu olarak inşallah Paris 2024 Olimpiyatları'na katılacağım. Bu yenilgi beni daha çok kamçıladı daha çok hırslandırdı. Çok daha sıkı bir şekilde hazırlanıp olimpiyatlarda altın madalyayı inşallah ülkemize getireceğiz" dedi.

Yazarlar