İtalya Serie A Roma'nın yeni kralı

Roma'nın yeni kralı

15.03.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tuttomercato dergisi milli yıldız Cengiz Ünder’e mart sayısında 4 sayfa ayırdı. Romalı oyuncu için “Takımın en önemli isimlerinden biri. Avrupa’nın da yıldızlarından olmak üzere” ifadeleri kullanıldı.

Romanın yeni kralı

Onur Dinçer

Haberin Devamı

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder, Roma’da yakaladığı başarılı grafikle Çizme’de adından en çok söz ettiren oyunculardan biri oldu.

İtalya’nın önde gelen spor organlarından Tuttomercato, 20 yaşındaki futbolcunun gelişimiyle ilgili özel bir habere imza attı. Ünlü yayın organının dergisi TMW Magazine’in Mart sayısında Cengiz’e tam dört sayfa ayrıldı.

‘Türk şeyleri’ anlamının dışında İtalyan argosunda ‘İnanılmaz şeyler’ anlamına da gelen ‘Cose turche’ başlığıyla, Cengiz Ünder’in beklenmedik hızlı çıkışına göndermede bulunuldu. Sarı-kırmızılılara geldiğinde tek kelime İtalyanca bilmediğine dikkat çekilen oyuncu için “Öyle görünüyor ki Cengiz, Monchi’nin Roma’ya kazandırdığı ilk önemli isim oldu. Takımın en önemli oyuncularından biri oldu ve Avrupa’nın da yıldızlarından biri olmak üzere” değerlendirmesi yapıldı.

Haberin Devamı

Medipol Başakşehir’in Romalı futbolcusu Stefano Napoleoni de eski takım arkadaşıyla ilgili dergiye görüşlerini aktardı. Napoleoni, “Cengiz’e Roma’da işlerin nasıl yürüdüğünü ve neler yapması gerektiğini anlattım. Romalı olduğum için uzun yıllar sarı-kırmızılı formayı giymesini isterim ama Cengiz dev ekiplerin de kadrosunda görmek isteyeceği bir futbolcu” ifadelerini kullandı.

Monchi: Cengiz daha iyi olacak

Roma Kulübü Sportif Direktörü Monchi, Cengiz Ünder’i övdü. 20 yaşındaki futbolcuyu İtalyan ekibine kazandıran isim olan Monchi, “Kalitesini bilsem de dil ve diğer bazı problemler nedeniyle epey zamana ihtiyacı olabileceğini düşünüyordum. Ancak Cengiz’in gösterdiği gelişimden çok memnunum. Daha da iyi olacağını düşünüyorum. Henüz 20 yaşında... Roma’nın geleceği için önemli bir futbolcu olabilir” dedi.

6: Cengiz Ünder bu sezon 23 maçta forma giydi, 5’i ligde olmak üzere 6 gol kaydetti.

Romanın yeni kralı