Galatasaray Ryan Donk, Çin sınırında

Ryan Donk, Çin sınırında

12.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray beklentilere yanıt veremeyen Hollandalı oyuncuyu devre arasına kadar kadroda tutmaya karar verdi. Sarı-kırmızılıların, Donk’u, Burak Yılmaz gibi Aralık ayında Çin’e satmayı planladığı belirlendi.

Ryan Donk, Çin sınırında

NEVZAT DİNDAR

Galatasaray Yönetimi geçtiğimiz sezon Kasımpaşa’dan 2.5 milyon euroya transfer edilen ancak beklentilere yanıt veremediği için gözden çıkarılan Ryan Donk’u devre arasına kadar takımda tutma kararı aldı.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Jan Olde Riekerink tarafından da destek verilen projeye göre Donk kadroda kalacak ama Aralık ayında Çin pazarına satılması planlanıyor. Riekerink’in, Hollandalı futbolcuyu hem orta alanda hem de defansta alternatif olarak düşündüğü ve bu yüzden de satılmasını şimdilik istemediği öğrenildi.

Cim-Bom’un ciddi bir maliyetle renklerine bağladığı Donk hayal kırıklığı yaratan performansı nedeniyle zaman zaman tribünler tarafından ıslıklanmıştı. Donk’tan zarar etmek istemeyen yönetim ve Riekerink’in Aralık ayına kadar bu futbolcuyu iyi bir alternatif olarak elinde tutmak istediği dile getirildi.

Galatasaray’ın gerek kupa maçlarında gerekse ihtiyaç duyulan lig maçlarında şans vererek vitrine sokacağı Donk’u geçen sezon Burak Yılmaz’da olduğu gibi devre arasında Çin’e satmak istediği bildirildi.

Haberin Devamı

Riekerink yarım sezon daha takımda kalmayı garantileyen Donk’a sadece Thun ve Aarhus’la oynanan hazırlık maçlarında şans vermişti.

22 maça çıktı

Ryan Donk, geçen sezondan bu yana Galatasaray’da 22 maça çıktı. Hollandalı futbolcu 1 gol atıp 3 asist yaptı. Donk, bin 467 dakika sahada kaldı.

Yazarlar