Galatasaray "Sahada kendimi kaybediyorum"

"Sahada kendimi kaybediyorum"

14.08.2012 - 18:34 | Son Güncellenme:

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Derin Futbol adlı spor programının yorumcularından olan Ahmet Çakar, Galatasaray-Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören Engin Baytar ile telefonda bir görüşme yaptığını dile getirdi ve bu konuşmanın detaylarını izleyiciler ile paylaştı.

Sahada kendimi kaybediyorum

Galatasaray'ın Fenerbahçe ile oynadığı Süper Kupa maçında Engin Baytar'ın hakem Cüneyt Çakır'a fiziksel temasta bulunarak kırmızı görmesi gündeme oturdu. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Engin Baytar'a 5 ila 10 maç arasında bir ceza vermeye hazırlanırken; hırçın futbolcuya da bir ceza da sarı-kırmızılı teknik heyetten gelecek.

Haberin Devamı

Teknik heyetin raporu doğrultusunda Engin Baytar'a yüklü bir miktarda para cezası vermeye hazırlanan sarı-kırmızılı yönetim, futbolcu ile de özel bir görüşme yaparak sert uyarılarda bulunacak.

Engin Baytar'ın Cüneyt Çakır'a küfürlü bir söylemde bulunduğu ve bu sebeple oyundan atıldığı iddiası kulaktan kulağa fısıldanmaya başlarken; FIFA kokartlı eski hakem Ahmet Çakar, Engin Baytar ile telefonda görüştüğünü ve kendisinin çok pişman olduğunu dile getirdi.

ÇAKAR: "ENGİN OLAYIN FARKINDA DEĞİL"

Engin Baytar ile yaptığı konuşmadan Engin'in hakem Cüneyt Çakır'ı ittiğini bile farkında olmadığı sonucunu çıkarttığı söyleyen Çakar, "Engin eve dönüp de maça bakana kadar Cüneyt Çakır'a yaptığı hareketin farkında değil. Çok tuhaf. Herkes gibi itiraz etmiş ve Cüneyt Çakır onu atmış. Engin'in ses tonundan hissettiğim, Engin; Cüneyt Çakır'ı ittiğinin farkında bile değil. Film kopmuş" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Ben de arızalı olabilirim ancak arızalı adamı severim. Bu çocuğu bir arayayım dedim" diyerek sözlerine başlayan Çakar, Engin'in babası vasıtasıyla oyuncuya ulaştığını ifade etti.

Engin'in durumunu soran Çakar, "Akşam yayına bağlanır mısın" şeklinde soru yönelttiğini ancak oyuncunun, "Bağlanamam yasak hocam" dediğini bildirdi.

"VERİLECEK HER TÜRLÜ CEZAYI RAZIYIM"

A Milli futbolcuya pişman olup olmadığını da sorduğunu aktaran yorumcu, oyuncunun inanılmaz derecede pişman olduğunu söyledi. Engin'in açıklamalarını bildirmeye devam eden Çakar, tartışılan ismin sözlerini şöyle dile getirdi:

"Türkiye'nin vedarı medar-ı iftiharına, abim yaşında bir insana yaptıklarımı seyrettikten sonra derin bir pişmanlık ve üzüntü duyuyorum. Üstelik Cüneyt hocayı çok sever sayarım. Maç öncesi seramonide onu tebrik ettim. Sohbet ettik, gülüştük ve karşılıklı espri yaptık. Yaptığım bu olayı kabul edemiyorum. Fatih hocaya ve takım arkadaşlarıma karşı da çok mahçubum. Yaptığım iş iyi bir şey değil. Herkesten özür dilerim. Ben daha önce de kırmızı kartlar gördüm ama bu farklı. Yemin ederim tesislere gelip maç kasedini takana kadar Cüneyt hocaya ne yaptığımı hatırlamıyordum. Seyrettikten sonra gözlerimden yaş aktı ve sabaha kadar uyuyamadım. Eski bir hakem olarak sizin nezdinizde Cüneyt abimden ve türk hakemliğinden özür diliyorum. Verilecek her türlü cezaya razıyım. Yaptığım korkunç bir iştir ama ben böyle bir insan değilim sahada kendimi kaybediyorum."