Futbol "Şahsen devreye gireceğim"

"Şahsen devreye gireceğim"

14.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son dönemlerde özellikle sahaya atlayan taraftarlardan çok rahatsızlık duyduğunu belirtti, “Gerekirse şahsen devreye gireceğim. Küp doldu. Bu olayların sonuna kadar takipçisi olacağım. Bu yasalar varsa uygulanacak. Kurallar ve kanunlar herkes için geçerli” dedi.

Şahsen devreye gireceğim

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin (EYOF 2017) açılış seremonisi için gittiği Erzurum’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemde futbolda tatsız olaylar yaşandığının gündeme getirilmesi üzerine Bakan Çağatay Kılıç, şu karşılığı verdi:

Haberin Devamı

“Daha önce de söylediğim gibi; herkes sorumluluğunu bilmeli. Özellikle konuşmalara, verilen demeçlere dikkat edilmeli. Futbol adrenalini yüksek bir oyun. Ardından çıkıp sıcağı sıcağına açıklama yapılmasını doğru bulmuyorum. Önce bir sakinleşmeli, bekleyip aklı selim ile açıklamalar yapılmalı. Burda konuştukları gibi yurt dışında da konuşabiliyorlar mı? Bunun yanında sporcularımız da dikkat etmeli. Futbol sahalarında futbol, basketbol salonunda basketbol oynanır. Başka türlü davranışlara tevessül edilmemeli.”

‘Taraftar olamaz’

Tribünlerde yaşanan şiddete de değinen Bakan Çağatay Kılıç, son dönemde özellike sahaya atlayanlar konusunda çok fazla rahatsız olduğunu dile getirerek, gerekirse şahsen devreye gireceğini ve bu olayların sonuna kadar bizzat takipçisi olacağını söyledi, “Küp doldu. Kurallar ve kanunlar herkes için geçerli” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Kılıç, “Sahaya giren taraftarlar, ülkesini uluslararası camiada küçük düşürmüş kişilerdir. Bunların hiçbir şekilde statlara girmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda yöneticilerin yaptığı hataların da takipçisi olacağım. Bu yasalar varsa uygulanacak. Bunlar asla taraftar olamaz, bu şekilde yakıp dökmeye geleceklerse hiç gelmesinler, biz bu vandalları istemiyoruz. İnsan üzüntüden başka birine niye zarar verir. Bu nasıl taraftarlık anlamıyorum” ifadelerini kullandı.

2024 adaylığı

Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye’nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) adaylığı yönündeki bir soruya ise, “Çarşamba gününü bekleyelim. İnşallah güzel şeyler konuşacağız” yanıtını verdi.

Şahsen devreye gireceğim