Dünya Kupası Saiss'in kurnazlığı Thibaut Courtois'ı yıktı! Tarihi zafer

Saiss'in kurnazlığı Thibaut Courtois'ı yıktı! Tarihi zafer

27.11.2022 - 18:47 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası'nın favorileri arasında gösterilen Belçika, Fas'a 2-0 kaybetti. Fas'ın Beşiktaşlı yıldızı Saiss galibiyetin görünmeyen kahramanı oldu. Saiss'in kurnazlığı Belçika kalecisi Thibaut Courtois'ı yıktı. Öte yandan Belçika'da Galatasaraylı Mertens ve Batshuayi forma giydi.

Saissin kurnazlığı Thibaut Courtoisı yıktı Tarihi zafer

Dünya Kupası'nın favroileri arasında gösterilen Belçika, Fas karşısında şok bir yenilgi yaşadı. Belçika'da Galatasaraylı Mertens ve Batshuayi forma giyerken Fas'ın Beşiktaşlı yıldızı Saiss galibiyetin görünmeyen kahramanı oldu. Saiss'in kurnazlığı Belçika kalecisi Thibaut Courtois'ı yıktı.

Haberin Devamı

MUNİR KALEDE BAŞLADI
Fas Milli Takımı'nda maça çıkmadan hemen önce sakatlanan kaleci Bono'nun yerine eski Hataysporlu Munir Mohamedi ilk 11'de başladı.

Saissin kurnazlığı Thibaut Courtoisı yıktı Tarihi zafer

BATSHUAYI GOLE ÇOK YAKLAŞTI
Belçika'da ilk maçta yıldızlaşan Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Michy Batshuayi ilk 11'de başladı. Diğer yandan Fas ekibinde Beşiktaş'ın tecrübeli stoperi Romain Saissi takımında ilk 11'de başladı. Karşılaşmanın 5. dakikasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Batshuayi, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Fakat açıyı kapatan kaleci Munir topu son anda çıkardı ve kornere çeldi.

ONANA KART GÖRDÜ VE CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Belçika'nın tecrübeli orta sahası Onana, maçın 29. dakikasında rakibi ile orta alanda çıktığı kafa topunda faul yaptı. Maçın hakemi düdüğünü çaldı ve Onana'ya sarı kart gösterdi. Bu kart ile Onana, gelecek maç cezalı duruma düştü.

Haberin Devamı

Saissin kurnazlığı Thibaut Courtoisı yıktı Tarihi zafer

FAS'IN GOLÜ SAISS'E TAKILDI
Heyecan dolu karşılaşmanın 45+1. dakikasında Ziyech ceza sahası dış sağ çaprazında Thorgan Hazard'ın müdahalesinde yerde kaldı. Hakem düdüğünü çaldı ve serbest vuruş verdi. Topun başına Faslı futbolcu Hakim Ziyech geçti. Ziyech, sol ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Courtois'dan seken top uzak köşeden ağlarla buluştu. Ancak VAR tavsiyesi ile kenara gelen hakem Ramos, Saiss'in ofsaytta bulunduğunu tespit ederek golü iptal etti.

MERTENS, SAISS, BATSHUAYI AYNI ANDA SAHADALAR
Belçika'da 60. dakikada Mertens, Tielemans yerine oyuna girdi. Bu Mertens'in Katar'daki ilk forma giydiği mücadele oldu. Mertens'in girişiyle Belçika-Fas müsabakasında Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'den 3 futbolcu aynı anda sahada mücadele etti. Belçika'da Michy Batshuayi (Fenerbahçe), Dries Mertens (Galatasaray), Fas'ta ise Romain Saiss (Beşiktaş) oynadı.

Saissin kurnazlığı Thibaut Courtoisı yıktı Tarihi zafer

FAS ÖNE GEÇTİ
73. dakikada ceza sahasının sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına Sabiri geçti. Sabiri'nin sert şutunda top filelere gitti.
Fas'ın golünün ardından Belçika'da Batshuayi oyundan çıkarıldı.

İLK FRİKİK GOLÜ
Fas'ın Dünya Kupası tarihindeki ilk frikik golünü Belçika filelerine gönderen Abdelhamid Sabiri, aynı zamanda 2022 Dünya Kupası'nda frikik golü kaydeden ilk oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Saissin kurnazlığı Thibaut Courtoisı yıktı Tarihi zafer

SAISS'IN KURNAZLIĞI COURTOIS'I YIKTI
Thibaut Courtois, 74 dakika içerisinde Romain Saiss'ın içerisinde bulunduğu 2 serbest vuruş organizasyonundan gol yedi. 1 gol geçerli sayıldı, 1 gol ofsayt sebebiyle iptal edildi.

Futbol yorumcusu Ilgaz Çınar, golle ilgili olarak "Sayılmayan gol o ana dair tesadüf değil, organizasyonmuş. Sayılan golde belli oldu ki Saiss de organizasyonun parçalarından." ifadesini kullandı.

Mücadeleyi Fas son dakikalarda bulduğu golle birlikte 2-0 kazandı.

BEŞİKTAŞ'TAN PAYLAŞIM
Siyah-beyazlı kulüp mücadele sonrasında Saiss için "Kaptan, Fas ile birlikte adım adım hedefe ilerliyor" paylaşımında bulundu.

Dünya Kupası'ndaki son galibiyetini Fransa 1998'de alan Fas, Belçika'yı 2-0 mağlup ederek 24 yıl sonra turnuvada galibiyet özlemine son verdi.

Arjantin geri dönüş peşinde

Yazarlar