Fenerbahçe ‘SAKİN OL EMRE!’

‘SAKİN OL EMRE!’

02.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın, Emre Belözoğlu ile transferi öncesi bir görüşme yaptığı ve “Sahadaki performansından her zaman büyük memnunluk duydum. Senden tek istediğim maçlarda biraz daha soğukkanlı ve yapıcı olman, takıma liderlik yapman” dediği öğrenildi

‘SAKİN OL EMRE’

SENAD OK

Atletico Madrid macerası sadece altı ay süren ve yeniden Fenerbahçe formasını üzerine geçiren Emre Belözoğlu’nun transfer olmadan önce Teknik Direktör Aykut Kocaman ile bir görüşme yaptığı, hocasından bir takım nasihatler aldığı öğrenildi.
Saha içindeki başarılı futbolunu sürekli agresif hareketleri ile gölgeleyen milli oyuncu artık daha sakin bir profil çizmeye çalışacak. Kocaman’ın, Emre’ye “Sahadaki performansından her zaman büyük memnunluk duydum. Senden tek istediğim maçlarda biraz daha soğukkanlığı ve yapıcı olman. Aşırı hırsın zaman zaman hem kendine hem de takımına zarar veriyor. İkinci yarıda bu takımın liderliğini üstleneceksin. O yüzden daha dikkatli olman gerek” ifadelerini kullandı.
Türkiye’den uzak kaldığı altı ay boyunca Fenerbahçe’de yaşadığı tüm olumsuzlukları geride bıraktığını kaydeden Emre’nin hocasına, “Göreceksiniz çok farklı bir Emre izlettireceğim” karşılığını verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Posteri duvarımdaydı
Bu arada Emre Belözoğlu dün düzenlediği basın toplantısında Aykut Kocaman’la yaşadığı sıkıntılarla ilgili soruya, “Öncelikle yuvaya döndüğüm için çok mutluyum. Ben de umarım beklentileri karşılarım ve çok güzel başarılara bu şanlı forma altında imza atarız. Gerek Aykut hocamla gerek Ali Yıldırım ile yaptığım görüşmeler de benim adıma güzel bir teklif vardı. Futbolu Fenerbahçe’de bırakmak istediğimi söylemiştim. Buradan giderken, ’Bazen ayrılırken dileklerimiz hayallerimiz sekteye uğrayabiliyor. Hayatta bezen istemediğimiz şeylerle karşılaşabiliyoruz’ demiştim. Artık birbirimize sarılma zamanı. Aykut hoca benim büyüğümdür. Çocukluğumda evimin odasında 2-3 tane oyuncunun posterini asmıştım. Bunlardan biri kendisiydi ve bunu da yürekten hocama söylemiştim. Yaşadığımız sıkıntılar oldu. Biz zaten bunları kapatmıştık. Önemli olan Fenerbahçe’nin başarısıdır” karşılığını verdi.
Fenerbahçe’nin ve rakiplerinin ligdeki durumuna da değinen tecrübeli oyuncu, “Şu an 3 kulvarda da iyi bir şekilde gidiyoruz. İkinci yarı kolay olmayacak. Dünyanın en iyi takımları çok büyük transferler yapmasına rağmen, çok üst seviye başarılar elde edemiyor. Bu işin gerçeği. Gerek Türkiye Kupası’nda, gerek Avrupa’da takımın konumu mükemmel devam ediyor. Ligde sadece rakibimiz olan Galatasaray’a karşı gerideyiz. Rakibimizle aramızdaki 5 puan fark kapanmayacak bir fark değil” dedi.

Haberin Devamı

İlk idmana çıktılar

Fenerbahçe’nin yeni transferleri Emre Belözoğlu, Webo ve Ziegler, sarı-lacivertli takımın dün akşamki antrenmanına çıktı. Üç futbolcu ile birlikte basın mensuplarına poz veren Aykut Kocaman, yeni transferlerle ilgili olarak “Emre ve Ziegler daha önce Fenerbahçe’de forma giydi. Bu nedenle hem onlar bizi hem biz onları tanıyoruz. Webo yeni geldi. O da en kısa yoldan uyum sorununu atlatmaya çalışacak. Hem kendileri için hem de Fenerbahçe için başarılarla dolu bir sezonun başlangıç adımlarının olmasını temenni ediyorum” dedi.
Kocaman, üç yeni ismi Sivasspor maçında kullanıp kullanmayacağıyla ilgili de ”Henüz çok erken. Yarın (bugün) onun kararını net bir şekilde vereceğim” diye konuştu. Bu arada Selçuk ve Serkan’ın doğum günü kutlandı.