Galatasaray Salih: Mancini çok karizma

Salih: Mancini çok karizma

20.01.2014 - 12:40 | Son Güncellenme:

Galatasaray yeni transferi Salih Dursun, teknik direktör Mancini'yi övdü.

Salih: Mancini çok karizma

Galatasaray'ın Kayserispor'dan transfer ettiği Salih Dursun, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Salih, yeni takım arkadaşlarına çok çabuk ısındığını belirterek, "İlk başta biraz yabancılık çektik. Birçok arkadaşı tanıyordum ama tanımadıklarımızın da çok kaliteli insanlar olduğunu gördüm. Sonuçta Galatasaray'da oynuyorlar. Seçilerek gelmişler. Takım arkadaşlarımız bize çok iyi davranıyor. Bizi takımın içine almaya çalıştılar, bunu da başarıyorlar" diye konuştu.
Şampiyonlar Ligi için UEFA'ya ilk yarıda bildirilen kadroya 3 futbolcu eklenebileceğinin hatırlatılması üzerinde Salih, "Şampiyonlar Ligi kadrosuna girmek benim için mutluluk verici olur ama alınmazsam da çalışırım, elimden gelenin en iyisini yaparım. Çalışmamla ilgili hiçbir şeyi değiştirmez" ifadelerini kullandı.
Sarı-kırmızılı futbolcu, antrenmanlarda normal koşu mesafesinin üzerine çıkması gerektiğini vurgulayarak, "Transferim olmadan bir haftadır antrenman yapmıyordum. Burada oldukça zorlanıyoruz ama bizim yararımıza olan şeyler. Antrenmanlarda normalde 11 bin metre koşuyorum ama 3-5-2 oynarken bundan sonra 14 bin metre kadar koşmam gerektiğini anladım. Bunun doğrultusunda çalışıyorum. Başarırsam, Şampiyonlar Ligi kadrosuna da girerim" değerlendirmesini yaptı.
"Chelsea maçı, camiamız için çok önemli"
UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turundaki Chelsea eşleşmesini değerlendiren Salih Dursun, takım olarak kenetlenmeleri durumunda İngiliz ekibini eleyebileceklerini söyledi.
Chelsea maçını "Jose Mourinho-Roberto Mancini düellosu" olarak nitelendiren genç futbolcu, şunları kaydetti: "Chelsea maçı, camiamız için çok önemli. Bütün olursak yapamayacağımız bir şeyin olduğuna inanmıyorum. Güçlü takım olabilirler. Antrenörleri çok zeki birisi olabilir ama bizim antrenörümüz de çok zeki ve kendisini kanıtlamış biri. İyi bir düello olacak. Hocamızın yüzünü karar çıkarmayacağız. O düelloda Mancini'ye, Galatasaray'a kazandırmak istiyoruz."
Salih, sarı-kırmızılı takımın 3 kulvarda da yoluna devam ettiğini hatırlatarak, "Ligde ve kupada şampiyon olup, Şampiyonlar Ligi'nde de elimizden geldiğince en sonuna kadar gitmek istiyoruz. Başaracak kalite ve güç takımımızda mevcut. Yeteri kadar çalışırsak, şu anda söylediklerimin sezon sonunda gerçek olacağına inanıyorum" şeklinde görüş belirtti.
Mancini'ye övgü
Teknik direktör Roberto Mancini hakkındaki düşünceleri sorulan Salih Dursun, İtalyan teknik adam hakkında şöyle konuştu: "Mancini, beyefendi, karizmatik ve çok zeki bir insan. Üst düzey bir antrenör. Onun bana bir şeyler anlatması, benimle ilgilenmesi benim için bir avantaj. Bu çok büyük bir keyif. Söylediği şeyleri algılamaya çalışıyorum. Futboluma katkı sağlayacağını düşünüyorum. Antrenmanlar çok keyifli geçiyor. Yorulmayı ve çalışmayı seviyorum. İnşallah hocamın dediklerimi sahaya yansıtırım."

Yazarlar