Fenerbahçe Samet Güzel'den İsmail Kartal ve Fenerbahçe itirafı! 'Alex'e Arda ile ilgili bilgi gönderiyorum'

Samet Güzel'den İsmail Kartal ve Fenerbahçe itirafı! 'Alex'e Arda ile ilgili bilgi gönderiyorum'

12.09.2022 - 12:02 | Son Güncellenme:

Bir dönemler genç yaşında Fenerbahçe'nin efsane olmuş isimlerinin tercümanlığını yapan Samet Güzel, Skorer TV'ye konuk oldu. Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Güzel, Fenerbahçe'de görev aldığı ve en yakın arkadaşı olan Alex de Souza ile yaşadıklarını anlattı.

Fenerbahçe'nin 100. yılında göreve başlayan Samet Güzel tecrübelerini ve anılarını Skorer TV'ye anlattı. Alex'in özellikle bu sene Fenerbahçe'nin maçlarını takip ettiğini ve Arda Güler'le yakından ilgilendiğini belirten Samet Güzel dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekipten istifası sonrası neler yaptığını anlatan Güzel, "10 sene geçti ayrılalı. 2012 senesinde ayrıldım ben. Fenerbahçe'nin profesyonel olarak hayatımdan çıkması haricinde çok bir şey değişmedi. Çevremdeki insanlar aynıdır. Yaptıklarım aynıdır, yaşadığım çevre aynıdır, yaptığım iş aynı. Fenerbahçe'nin haricinde bir tane de reklam şirketim var benim. Tanıyanlar, benimle çalışanlar bilirler. Onunla devam ediyorum. Hareketli bir hayatı tercih eden biri değilim. Gayet mütevazı kendi çevresinde yaşayan biriyim. Hayatımın 10 senesi çok fazla hareketli, çok fazla stresli, güzel ve kötü günlerle geçti. Ama bunlar zaten hayatın içerisinde olması gereken şeyler" dedi.

Samet Güzelden İsmail Kartal ve Fenerbahçe itirafı Alexe Arda ile ilgili bilgi gönderiyorum

"ZİCO'NUN YANINDA TERCÜMAN OLARAK BENİ GÖREVLENDİRDİLER"

Haberin Devamı

Zico ve Christoph Daum ile birlikte çalışan Güzel duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Benim göreve başladığım sene 2005-2006 sezonu. Zico'dan 1 yıl öncesiydi. Christoph Daum'un 3 senelik görevindeki son sezonuydu. Çünkü Denizlispor maçında şampiyonluğu kaybettik. O seneden sonra Daum ayrıldı, Zico geldi ve Zico'nun yanında tercüman olarak beni görevlendirdiler. O zamandan sonra hikaye daha da hızlandı. Fenerbahçe'deki görevim 2005-2006 sezonunda Daum ile birlikte başladı. Elbette çok stresliydi. Benim hemen hemen ilk ciddi iş tecrübem diyerek de adlandırabilirim. Bir anda göreve başladım. Küçüklüğümden beri kameralara çok yabancı biri olmadım. Ama beni izleyen milyonların olduğunu bilmek, bende strese neden oldu. Fakat dedim ya insanoğlu her şeye alışıyor, buna da zamanla alışmaya başlıyorsunuz. Yanındaki insanların öneminin büyüklüğü artı bir sorumluluk yüklüyordu üzerime. Ama sonuç olarak hep bunların üstesinden gelebilmeyi başardım. Sonuç olarak hep hatalarımdan ders alarak, zorlukların üstesinden gelerek görevimi yapabildim. Bilmeyen için kolay görevdir, bilen için çok daha kolay olmadığını söyleyebilirim."

Samet Güzelden İsmail Kartal ve Fenerbahçe itirafı Alexe Arda ile ilgili bilgi gönderiyorum

"İSMAİL HOCANIN GİTMESİ İÇİMİ BURKTU"

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'la yolların ayrılması hakkında yorumlarda bulunan Samet Güzel şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"İsmail hocayı çok severim, buradan sevgilerimi iletmek istiyorum. Beraber mesaimiz oldu. Aykut hoca görevdeyken yardımcısıydı. Özellikle kriz anlarında inisiyatif alabilen, her iki tarafı da dinleyebilen, ona göre kendi adımlarını atmaya çalışabilen biriydi. Daha sonra teknik direktörlükte bu konuda kimseyi yanıltmadığını düşünüyorum. Göreve gelişi kimseyi şaşırtmadı. Ne kadar iyi bir Fenerbahçeli olduğunu biliyoruz. Daha önceki görev aldığı senede bence çok pozitif bir futbol ile tepeye oynarken, maalesef yaşanan talihsizliklerden sonra o sene şampiyonluktan olmuştuk. Bu onu başarısız kılmadı benim gözümde.

'5-6 AY BİZİ O KARANLIKTAN ÇIKARDI'

Geldi yine başarılı oldu. Başkan, İsmail hoca ile ilgili zor bir karar aldı. Ali başkanın İsmail hoca ile devam etmek isteyeceğini düşünüyordum. Ancak aynı zamanda camianın kendi içerisindeki dinamikleri göz önüne alındığında yabancı hoca beklentisi daha fazla ağır bastı. Çünkü İsmail hocanın algısı belki insanların kafasında şöyle oldu, geldi 5-6 ay bizi o karanlıktan çıkardı ve çıkardığı süre boyunca taraftara heyecan verdi, o heyecanla insanlar stada gitti ama çoğu insanın kafasında sanki İsmail hocanın misyonu orada tamamlandı. Dolayısıyla bu camiaya etki etti. Başkanın verdiği karar çok zor bir karardı. Buradan neden vazgeçeceğinizi ve hangi kararın size doğru sonuçlar getireceğini bilmek açıkçası çok zor. Senelerce futbolun içerisinde bulundum. Bu kararları verebilen kişilerle aynı masada bulundum. Ama bu bir risk, Ali başkanın aldığı bir risk. Umarım her iki taraf için de hayırlısı olur. İsmail hocanın gitmesi içimi burktu, çünkü İsmail hocanın anıları hep güzeldir."

Haberin Devamı

Samet Güzelden İsmail Kartal ve Fenerbahçe itirafı Alexe Arda ile ilgili bilgi gönderiyorum

"DAHA FARKLI GÖREVLER YAPMAK İSTERİM"

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra sarı-lacivertli ekipten herhangi bir teklif gelip gelmediğini açıklayan Güzel, "Hiç teklif gelmedi. Ben görevden ayrıldıktan sonra orada çok değerli insanlar görev yaptılar. Bunun bir sebebi vardı. Ben görevden ayrıldığım zaman tercümanlık mesleğinden aslında mezun olduğumu herkese söyledim. Dolayısıyla asla mesleği küçümsediğimden dolayı değil ama futbolun o kısmından mezun olduğumu düşünüyorum. Dolayısıylada belki bunu düşündüklerinden dolayı hiçbir şekilde bana böyle teklif ile gelinmedi. Bana illa böyle bir teklifle gelmesine gerek yok. Çünkü benim evim burası, ben burada doğdum, burada büyüdüm. İhtiyaç duyulursa zaten 5 dakikada evimden kulübe giderim. O yüzden bu benim açımdan şaşırılacak bir durum olmadı. İnşallah ileriki dönemde çok daha güzel günlerde, daha farklı görevlerde bulunmak isterim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"FUTBOLUN İÇERİSİNDE BULUNACAĞIM"

Fenerbahçe'de sportif direktör olma iddiasını değerlendiren Güzel, "Benim öyle futbol içerisinde çok büyük ihtiraslarım yok ama futbolun içerisinde hep bulunacağımı hep söyledim. Önümüzde çok seneler var. Sportif direktörlük öyle bugünden yarına olabilecek bir şey değil. Buradan sportif direktör olan insanlara hakaret olmasın bu. Belirli bir eğitimi var, belirli bir tecrübe süresi var. Elbette bunlar merceğimde, yapabileceğim işler arasında. Ama biraz zamana bırakmak lazım. Çok fazla şunu yapacağım, bunu yapacağım dediğiniz zaman insanlar gelip sizden hesap soruyorlar. Oldum diyerek ortaya çıkmak bence daha mantıklı diye düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Samet Güzelden İsmail Kartal ve Fenerbahçe itirafı Alexe Arda ile ilgili bilgi gönderiyorum

"JORGE JESUS'UN GELMESİNDEN ÇOK MUTLU OLDUM"

Jorge Jesus ve Fenerbahçe'nin ilk 5 haftadaki oyunu ile ilgili yorumlarda bulunan Samet Güzel, "İlk öncelikle Jorge Jesus'u senelerdir bilen biriyim. Flamengo'yu, Brezilya futbolunu izliyorum. Dolayısıyla Jorge hocanın da oynattığı futbolu yakından takip edebilme fırsatım oldu. Fenerbahçe'ye gelmesinden de çok büyük mutluluk duydum açıkçası. Çünkü ben de doğduğumdan beri Fenerbahçeliyim. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak takımım gözüme ve kalbime hitap ediyor. Çoğu kişi tarafından Jorge Jesus'un bazı tercihleri tartışılabilir. Oynatmak istediği ofansif tarz, sürekli golü düşünmesi, takımın sürekli önde olması, her ne kadar handikapları da olsa bu bence Fenerbahçe taraftarının görmek isteyeceği tarzda bir oyun. Yolun sonu şampiyonluk olur olmaz benim için önemli değil, ama oynattığı oyunun Fenerbahçe taraftarına uyduğunu görüyorum. Jorge hocanın gelmesinden çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

"YENİ NESİL HOCALARIMIZIN BİZİMLE BİRLİKTE OLMASI BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR"

Emre Belözoğlu, Volkan Demirel gibi yeni nesil genç teknik direktörler hakkında konuşan Güzel, "Çok mutluyum. Çünkü futbolda da değişim kaçınılmaz. Yeni nesil hocaların gelmesi, onların da başarılı olup o rotasyonun içine girmesi, beni çok mutlu ediyor. Saydığın kişilerin hepsinde Fenerbahçe'de çalışma fırsatı buldum. Bunun mutluluğu ayrı benim için. Onların başarılı olduğunu, olacağını bu yürüdüğü yolu izlemek benim için mutluluk verici. Emre hoca için diyecek kelime yok. Başladı, başladığından beri üzerine koya koya devam ediyor. İnşallah muvaffak olur. İnşallah önümüzdeki zamanda da başarılı olduğu günleri izleriz. Emre abiyi biliyorum, hiçbir zaman küçük düşünmez. Senelerce beraber çalıştığımız için hem Emre hoca hem de Emre abi diyorum. Umarım kalbindeki yerlerde olur. Volkan Demirel de öyle Egemen Korkmaz da öyle. Arkadan gelen yeni yeni teknik adamlar var. Antalyaspor'da Nuri Şahin'i gayet başarılı buluyorum. Kardeşimle birlikte çalıştığı için Nuri hocayı sürekli kardeşimden dinliyorum. Dolayısıyla bu yeni nesil teknik direktörlerin bizimle birlikte olması, beni çok mutlu ediyor. Elbette hepsi başarılı olmayacak, aradan elenenler olacak. Aşağıdan gelenler olacak, yukarıdan o bizim bildiğimiz jenerasyondan kalanlar olacak" dedi.

Samet Güzelden İsmail Kartal ve Fenerbahçe itirafı Alexe Arda ile ilgili bilgi gönderiyorum

"ARDA GÜLER DAKİKA ALDIĞINDA ALEX'İ BİLGİLENDİRİYORUZ"

Alex de Souza ve Arda Güler arasındaki iletişim hakkında konuşan Samet Güzel şu ifadeleri kullandı: "Mevki olarak benziyorlar. Tarz olarak da üç aşağı beş yukarı benzer. Futbol değiştikçe futbolun içerisindeki oyuncuların oyun karakterleri de değişiyor. Mevki 10 numara diyorsun ama 10 numaranın yaptığı işler değişiyor. Dolayısıyla karşılaştırmamamak en doğrusu. Alex, Alex olarak güzel. Sergen, Sergen olarak güzel. Hagi, Hagi olarak güzel. Bunu bir futbolcu birimi haline getirmek, sonradan gelenlere zarar veriyor. Fenerbahçe'de her gelen oyuncuyu Alex ile karşılaştırmak, Galatasaray'da her geleni Hagi ile kıyaslamak, yanlış işler bunlar. Her oyuncuyu kendi değerinde değerlendirmek lazım.

'ARDA'YI ÇOK YETENEKLİ BULUYORUM'

Arda daha yolun çok başında, çok genç. O çocuk sahaya çıkıyor, elli bin kişinin önünde çok büyük bir sorumluluk alıyor. O da inşallah muvaffak olur. Çok yetenekli buluyorum. Karakterinin, gelişiminde çok önemli olacağını düşünüyorum. Beraber olduğu insanlar, akıl aldığı insanlar karakterinin gelişiminde çok etkili olacaktır. Belli ki çok iyi bir futbolcu olacak. Ama her yetenekli futbolcu istediği yere ulaşamayabiliyor. Benim bildiğim, sosyal medya haricinde ekstra bir muhabbetleri yok. Ama Alex sürekli burayı takip ediyor. Benden ve buradaki dostlarından hem Fenerbahçe hem de ülkemizle ilgili bilgi alıyor. Arda'nın attığı golden sonra, elime geçtiği anda Alex'e gönderiyorum.O da onu tebrik ediyor ya da kendisi bana yorum yapıyor. Dakika aldığında Alex'i bilgilendiriyoruz. Brezilya'dan bütün maçlarımızı takip ediyor."

"ALEX'İN BİR GÜN FENERBAHÇE'DE HOCA OLACAĞINI HİSSEDİYORUM"

Alex'in bir gün Fenerbahçe'de görev alıp almayacağı konusunda ise Güzel şöyle konuştu: "Elbette bu konular kısmet. Kısmetse olur ama hissiyat olarak soruyorsan böyle bir hissiyatım var. Alex'in bir gün Fenerbahçe'de hoca olacağını hissediyorum. Bunu tamamen bir taraftar olarak söylüyorum. Fenerbahçe camiasının içerisinde Alex'i çok iyi tanıyan, eski bir profesyonel olarak değil ama sadece bir taraftar olarak buna hakkının olduğunu düşünüyorum. Alex teknik direktör oldu. Yavaş yavaş kariyerinde adımlarını çıkmaya başlıyor. Bir gün kendini yeterli hissettiği anda, kulüp başkanı da takdir ederse Alex'i o kulübede takım elbisesini giymiş olarak görmek isterim açıkçası." 

Yazarlar