Beşiktaş Santos'a büyük tepki: Sevsinler senin gibi hocayı! Hadi oradan

Santos'a büyük tepki: Sevsinler senin gibi hocayı! Hadi oradan

14.04.2024 - 08:26 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş sahasında Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı. Milliyet'in usta kalemlerinden Bilal Meşe, siyah-beyazlıların yollarını ayırdığı Portekizli teknik adam Fernandı Santos'u sert sözlerle eleştirdi.

Santosa büyük tepki: Sevsinler senin gibi hocayı Hadi oradan

Beşiktaş, Süper Lig'in 32. haftasında evinde Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı ve galibiyet özlemini 5 maça çıkardı. Karşılaşmanın ardından siyah-beyazlılar, Portekizli teknik adam Fernando Santos ile yollarını ayırdığını ve yerine Serdar Topraktepe'nin sezon sonuna kadar takımın başında yer alacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Milliyet'in usta kalemlerinden Bilal Meşe "Topraktepe gereğini yapacaktır" başlıklı yazısında Fernando Santos'u sert sözlerle eleştirdi.

Bilal Meşe'nin yazısı şu şekilde:

Beşiktaş’ın kadrosundan çok, takımın saha içindeki dizilişine baktım, şaşırdım. Semih Kılıçsoy forvet, Muçi forvet arkası, Muleka sağ, Ghezzal sol kanat, şaşırdım, taşlar yerine oturmuş. Ancak, atı alan çoktan Üsküdar’ı geçmişti, ağır abi yeni farkına vardı! Yahuuu, o anlı şanlı Santos’un oyuncu hamlelerini gördünüz mü Allah aşkına? Kartal tabelada önde, rakip müthiş baskı kuruyor, bu baskıyı kırmanın tek yolu topu ayağında tutmaktan geçiyor. Yani çabuk ve teknik oyunculara gereksinim var. Santos efendi Rashica’yı oyundan çıkarıyor, yerine sakatlıktan yeni çıkan Chamberlain’i alıyor, bir dakika sonra Emre Kılınç, faturayı kesiyor, sevsinler senin gibi hocayı? Koysana savunmanın önüne Musrati’yi! Bakhtiyor’un alternatifi Umut Meraş mı? Tribünlerin bile desteğini kaybeden Aboubakar mı seni kurtaracak, hadi oradan!

Haberin Devamı

Santosa büyük tepki: Sevsinler senin gibi hocayı Hadi oradan

Ve Santos’ta beklenen son! Maç bitiminde tribünlerin sabrı taştı, Portekizli ünlü hocanın (!), bileti kesildi, cebine tazminatı kondu, evine gönderildi! Kartal’ın başında 13 maç kalan Santos, umut olsun diye getirildi. Kartal onunla birlikte adeta uçuruma pike yaptı! Daha önce de yazmıştım, Serdar Topraktepe ile yola devam edilseydi, Kartal asla bu konumda olmazdı! Takım artık Topraktepe’ye emanet. Biliyorum hoca, Santos’tan ‘enkaz’ aldı, ama toparlayacağına inanıyorum, istatistikler beni haklı çıkarıyor.

Santosa büyük tepki: Sevsinler senin gibi hocayı Hadi oradan

Maça gelince; Kartal’ı uzun zamandır çok koşan, mücadele eden, rakip kaleye bindirmeler yaparken gördüm, taraftarlar gibi bende umutlandım. Gelin görün ki, Samsunspor öyle çantada keklik olmadığını 90 dakika süreyle ortaya koydu. Konuk takım kora - kor bir mücadele ortaya koydu, savunmasına yaslanmadı, hep üç puanı kovaladı. Semih Kılıçsoy’un golüne rağmen, Samsun asla pes etmedi, pozisyonlar üretti, ancak Mert’i geçemediler bu ilk yarıda.

Santosa büyük tepki: Sevsinler senin gibi hocayı Hadi oradan

Santos ikiyi bulma adına garip oyuncu hamleleri yaptı, özellikle aylardır takımdan uzak kalan Chamberlain’i sahaya sürmesi skandal ötesiydi. Tek farklı skorlar netamelidir, hele o takımın hocası Santos ise vayy halinize! Santos’u kurtaracak tehlikeli tek pozisyonu Bakhtiyor yakaladı, o da diretakıldı. Nitekim 68’de Emre Kılıç, şık bir vuruşla maçın skorunu belirlerlerken, Kartal evinde bir kez daha darbe yedi!

Haberin Devamı

Santosa büyük tepki: Sevsinler senin gibi hocayı Hadi oradan

Yazarlar