Galatasaray SARAY'A RUHSAT ÇIKTI

SARAY'A RUHSAT ÇIKTI

02.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılı takım, Olimpiyat Stadı’nda son derece kontrollü ve akıllı bir futbol oynadı. Umut Bulut ile skor avantajını eline geçiren Aslan, Selçuk ile farkı ikiye çıkardı. Ev sahibi Turgay ile biraz olsun ümitlense de Kamil Zayatte’nin kendi kalesine attığı gol geceyi noktaladı

SARAYA RUHSAT ÇIKTI

İkitelli’de ilginç bir 90 dakika izledik. Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediye’yi kendi silahıyla vurdu.

Haberin Devamı

Eskiden İBB bekler, büyükler avlanırdı. Bu kez tersi oldu. Olimpiyat’a alışık ev sahibinin, başlangıç dakikalarındaki rakip yarı alanda topu oynama isteği aynı zamanda risk anlamına da geliyordu. Galatasaray ise 80 bin kişilik statta 8 bin kişinin izlediği maçta aklını kullandı, sakin oynadı. Maceraya girmedi, rakibinin hatalarını bekledi. Nasıl olsa başta Kamil Zayatte olmak üzere İBB savunması saatli bomba gibiydi!
11. dakikadaki gol üzerine çok şey yazılabilir. Büyükşehir Belediye çıkarken kalesinde golü gördü. Zayatte ıskalayan, Metin Depe refaketçi olan isimlerdi. Burak çabukluğunu ve cömertliğini konuştururken, Umut ise fırsatçılığını. Akhisar maçında da benzer şekilde kaleye vurmak yerine arkadaşına attıran Burak’ın bu jesti, eski kötü alışkanlıklarından kurtulabilineceğini gösterdi. İkinci gol 43’te geldi. Aradaki 30 dakikada kayda değer birşey yoktu. Cim-Bom’u rahatlatan golde Selçuk önce Burak’a pasını verdi. Burak kaleye çekti, Eduardo çıkardı. Ne var ki, Selçuk doğru yerdeydi. Gol sonrası sevinçle isyan duygusu biraradaydı.

Haberin Devamı

Turgay şık aşırttı
İkinci yarı İBB yine maçı ön tarafta oynamaya çalıştı. Turgay’la kaçan net fırsatın ardından 1 dakika sonra 61’de aynı oyuncu bu kez affetmedi. Dany geride kalırken, Riera da Turgay’a karşı koyamadı. Golcü futbolcu topu Muslera’nın üzerinden aşırdı. Tam işler karışıyordu ki, 68’de Emre’nin ortasında Zayatte’nin ters kafası sarı-kırmızılıları rahatlattı. Emre Çolak son dakikada net pozisyonu kullanamadı. Sonuçta da Kayseri’den sonra İBB’yi yenen Cim-Bom, hayati Cluj maçı öncesi moral buldu.

MAÇIN?ADAMI

Selçuk İnan
Bir gol attı, orta sahada takımını çok iyi organize etti. Goldeki isyanı da motivasyonunu ve hırsını gösterdi.

KIRILMA?NOKTASI

Zayatte’nin kafası
İBB maçı 2.yarı maçı 2-1’e getirmiş ve yükleniyordu. Zayatte’nin kalesine attığı gol maçın da kırılma anı oldu.

SARAYA RUHSAT ÇIKTI

Yazarlar