Galatasaray Schuster bir adım önde

Schuster bir adım önde

25.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Advocaat ve Jol’ü eleyen sarı-kırmızılılar, Schalke’nin başına geçme hesapları yapan Tuchel’den de vazgeçti. Mevcut tabloda Schuster’in ismi öne çıkarken, Spalletti ve Jesus’un da alternatif listede yer aldıkları öğrenildi

Schuster bir adım önde

NEVZAT DİNDAR - Galatasaray’da teknik direktör arayışı ve temaslar sürüyor. Milliyet’in dün duyurduğu gibi, son günlerde ismi birinci aday olarak geçen ve sarı-kırmızılı kulüple sözleşme imzalamasına kesin gözüyle bakılan Thomas Tuchel’de sorun çıktı. Alman hoca çalışmayı düşünmediğini sarı-kırmızılılara iletti ve görüşmeler sonlandı. Tuchel’in durumu, “Tükenmişlik sendromu” olarak yansıtılırken işin perde arkasında ise Alman hocanın, Schalke 04 ile flört etmesinin bulunduğu belirtildi.
Tuchel’deki beklenmedik gelişme Galatasaray’ın yol haritasını yeniden şekillendirmesine neden oldu. Alman ekolünde ısrarlı olan Cim-Bom’un ilk sıradaki hedefinin Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw olduğu ve temasların sürdüğü vurgulandı. Ancak Dünya Kupası nedeniyle süreç ağır işliyor. Löw’ün gelme olasılığının zor olduğu belirtiliyor. İsviçre Milli Takımı’nın teknik patronu Ottmar Hitzfeld’in ise kesinlikle Dünya Kupası’ndan sonra çalışmayı düşünmediğini ilettiği vurgulandı.
Bütün bu girişimlerden çıkan sonuçlar Bernd Schuster isminin yeniden gündeme gelmesini sağladı. Daha önce soğuk bakılan Alman teknik adamın mevcut tabloda gelmesi en rahat isim olduğu belirtildi. Ancak Başkan Ünal Aysal’ın son ana kadar camianın “hayır” demeyeceği bir isimde ısrarlı olduğu ifade edildi.
Dick Advocaat ve Martin Jol isimleri elenirken, Luciano Spalletti ile Benfica’ya son iki yılda Avrupa Ligi’nde final oynatan Jorge Jesus’un da alternatif olarak listede tutulduğu belirtildi. Galatasaray’da temasların sürmesi nedeniyle bugünkü yönetim kurulunda herhangi bir hoca için bilgilendirme ya da oylama yapılmayacak.