Trabzonspor Sebahattin Çakıroğlu: UEFA 'haddini bil' demiştir

Sebahattin Çakıroğlu: UEFA 'haddini bil' demiştir

28.03.2014 - 08:56 | Son Güncellenme:

Bordo-Mavili yönetici, UEFA’nın açıklaması sonrası İbrahim Hacıosmanoğlu’na yüklendi. “Kupamız Avrupa’dan yola çıktı” diyen başkan için, “UEFA, ‘Haddinizi bilin’ demiştir. Şoke olduk” diye konuştu.

Sebahattin Çakıroğlu: UEFA haddini bil demiştir

Trab­zons­por yö­ne­tim ku­ru­lu üye­si Se­ba­hat­tin Ça­kı­roğ­lu, UE­FA’nın şi­ke da­va­sı­na iliş­kin ola­rak ön­ce­ki gün yap­tı­ğı, “Dos­ya ka­pan­mış­tır. Ha­cı­os­ma­noğ­lu, UE­FA Di­sip­lin Ko­mi­te­si Baş­ka­nı de­ğil Trab­zons­por Baş­ka­nı’dır” açık­la­ma­la­rı­nı yo­rum­la­dı. Son de­re­ce acı tes­pit­ler­de bu­lu­nan Ça­kı­roğ­lu, “Sa­yın İb­ra­him Ha­cı­os­ma­noğ­lu 15 gün ka­dar ön­ce ‘Ku­pa­mız Av­ru­pa’dan yo­la çık­tı” de­di.

Haberin Devamı

Hem Trab­zon hem de Tür­ki­ye aya­ğa kalk­tı. Bu açık­la­ma­lar, za­ten üzün­tü için­de olan, hak­kı ye­nil­miş gi­bi his­se­den Trab­zons­por ta­raf­tar­la­rı­nın yü­re­ği­ne ade­ta su serp­ti. An­cak siz kal­kıp “Ku­pa­mız ya­rın ge­li­yor. Haf­ta so­nu ge­li­yor. Ku­pa­mız Av­ru­pa’dan yo­la çık­tı” der­ken UE­FA Ge­nel Sek­re­te­ri In­fan­ti­no di­ye­cek ki ‘İb­ra­him Ha­cı­os­ma­noğ­lu UE­FA’nın de­ğil Trab­zons­por’un baş­ka­nı­dır.’ Açık­ça­sı şo­ke ol­duk. UE­FA’nın en yet­ki­li ağ­zı ge­re­ke­ni söy­le­miş­tir. ‘Had­di­ni bil’ de­miş­tir. Ta­raf­tar­la­rın kır­gın­lı­ğı bun­dan­dır” ifadelerini kullandı.

‘Demek ki doğru konuşmuyorsunuz’

Ça­kı­roğ­lu, söz­le­ri­ne de­vam et­ti: “Bu ka­dar mes­net­siz bir açık­la­ma ya­par­sa­nız so­nu­cu böy­le olur. De­mek ki siz doğ­ru­yu ko­nuş­mu­- yor­su­nuz. Eğer siz doğ­ru ko­nuş­muş ol­say­dı­nız UE­FA baş­ka­nı sa­na ha­ka­ret eder gi­bi bir açık­la­ma yap­maz­dı. Bu­nun dün­ya­da bir ta­ne ta­nı­mı var­dır UE­FA sa­na res­men had­di­ni bil de­miş­tir. Trab­zons­por kur­may­la­rı da yet­ki­li ki­şi­ler in­san­la­rı boş va­at­ler­le kan­dır­ma­dan, umut­lan­dır­ma­dan ger­çek­le­ri doğ­ru­la­rı ol­du­ğu gi­bi söy­le­mek zo­ru­da­dır. Bu Trab­zons­por yet­ki­li­le­ri­nin as­li gö­re­vi­dir as­lın­da. Dün­ya­da en kö­tü şey bo­şa umut­lan­dı­rıl­mak­tır.

Haberin Devamı

Umut­lar kı­rıl­dı­ğı za­man hoş ol­ma­yan du­rum­lar or­ta­ya çı­kı­yor.” Trab­zons­por’un spor hu­ku­ku ve ce­za mah­ke­me­le­ri açı­sın­dan Trab­zons­por’un her tür­lü mec­ra­da hak­lı çık­tı­ğı­nı be­lir­ten Ça­kı­roğ­lu, “UE­FA ve CAS ce­za­yı ver­miş­tir. Ha­cı­os­ma­noğ­lu’nun yap­ma­sı ge­re­ken kur­may­la­rıy­la otu­rup, ye­ni bir plan yap­mak­tır. CAS’tan ge­rek­çe­li ka­rar gel­dik­ten son­ra FI­FA’ya mü­ra­ca­at edil­me­li­dir. Din­li­yo­ruz İb­ra­him Ha­cı­os­ma­noğ­lu’nu. İn­şal­lah ha­yır­lı iş­ler ya­pa­cak­tır ar­tık” de­di.

‘Beklediğimiz açıklama geldi’

Trab­zons­por Baş­ka­nı İb­ra­him Ha­cı­os­ma­noğ­lu, UE­FA Ge­nel Sek­re­te­ri Gi­an­ni In­fan­ti­no’nun “Fe­ner­bah­çe’nin şi­ke da­va­sı sü­re­ci­nin UE­FA için so­na er­di­ği, Yar­gı­tay ka­ra­rı­nı ise in­ce­le­ye­cek­le­ri” yö­nün­de­ki açık­la­malarıy­la il­gi­li ko­nuş­tu. Ha­cı­os­ma­noğ­lu, “Fe­ner­bah­çe­li­ler ken­di açı­sın­dan oku­yor. Bi­zim bek­le­di­ği­miz yön­de bir açık­la­ma gel­di. UE­FA, ‘Ye­rel fe­de­ras­yon (TFF) bi­zim uy­gu­la­dı­ğı­mız ku­ral­la­rı uy­gu­la­maz ise ge­re­ği­ni ya­pa­rız’ di­yor. Şim­di bu­nun­la il­gi­li bir sü­reç ya­şa­nı­yor” de­di. Ha­cı­os­ma­noğ­lu, In­fan­ti­no’nun ken­di­si için, “UE­FA Di­sip­lin Ku­ru­lu’nun de­ğil Trab­zons­por’un baş­ka­nı­dır açık­la­ma­sı için­se, “Ken­di­si doğ­ru olan bir du­ru­mu di­le ge­tir­miş” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

FIFA topa girmemişti

Trabzonspor yöneticisi İbrahim Hacıosmanoğlu’nun şike davasında bundan sonrası için adres gösterdiği FIFA geçtiğimiz günlerde bu konuya dahil olmayacağını açıklamıştı. FIFA Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunan FIFA Futbolcu Statüsü ve Denetimi Başkanı Ömer Ongaro, Fenerbahçe’nin Türkiye’de mahkeme kararıyla suçsuz bulunduğu takdirde, Avrupa’da oynama ihtimali ve tazminat hakkına ilişkin kararı, cezayı veren UEFA’nın alacağını belirtti. Ongaro, FIFA’nın bu konuya hiçbir şekilde müdahale etme yetkisi olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

Emre görev bekliyor

Trabzonspor’da Henrique’nin takımla çalışmaması, Janko’nun formsuzluğu ve hastalığı, Emre Güral’ın geçirdiği kalp krizi sonrası riske edilmek istenmemesi Elazığ maçı öncesi forvette sıkıntılı günler yaşatıyor. Durum böyleyken Emre’den gelen bir açıklama dikkat çekti. Genç golcü, “Bir rahatsızlık geçirdim ama bu çok önemli bir şey değildi. Kendimi iyi hissediyorum. Bana gösterilen ilginin karşılığını sahada goller atarak vermek istiyorum. Hocam şans verirse oynamak isterim” dedi.

(Bugün)

Yazarlar